Hogy fogom megoldani, hogy a pasim nem lásson soha smink
nélkül?
Figyelt kérdés
Lassan aludni is sminkben fogok. A bőrömmel van a baj, vannak apró hegek, kicsi lyukak és tág pórusaim vannak. Nem az egész arcomon, csak a T-vonalban. És a hónap bizonyos napjain is kijönnek pattanások, néha több, néha alig. Állandóan van valamilyen bőrhiba az arcomon, legyen az egy seb, vagy néhány piros pattanás, de a hegek azok zavarnak igazán. Sehova nem megyek alapozó nélkül, és mostmár akkor is teszek az arcomra, ha nem vagyok egyedül a házban. Nos, le lehet erről szokni? Probléma lesz ez ha lesz párom, mert ez állandó harc lesz bennem. Szerintem sminkben fogok aludni is, nehogy meglásson nélküle. Hogyan oldjam meg ezt a gondot, szeretnék smink nélkül élni, ha nem lenne ez a problémám, nem is tennék semmit az arcomra.
Egy kapcsolat akkor jó, ha elsősorban a belső értékekre épül. Nem értem, miért kellene folyamatosan takargatni az arcod pár apró bőrhiba miatt.
2017. ápr. 2. 14:55
3/18 anonim válasza:
Mondjuk kezdheted azzal, hogy elmész egy bőrgyógyászhoz aki tud adni neked segítséget, és szépen leszoksz az állandó smink viseléstől. A rossz bőr egyik fő kiváltója az, hogy a mindennapi alapozó és smink miatt a bőröd nem tud lélegezni rendesen, a pórusokat eltömíted, és kitágulnak, és a szennyeződés tapad bele. Ezért alakulnak ki az egész arcon vagy T-vonalban. Rengeteg mitesszer is lehet.
Kezdésnek szokj le a sok sminkről. Mire lesz barátod a bőröd is szépen helyre jön.
Vagy:
Továbbra is csinálod ezt az ökörséget, és mire 40 éves leszel, már annyira ronda lesz az arcbőröd, hogy 1 kiló vakolatra lesz majd szükséged, hogy valamit takarjon a smink.
2017. ápr. 2. 14:58
4/18 A kérdező kommentje:
Nem csak pár bőrhiba, ha összeszámolom legalább 40-50 kis hegem van (1 mm), 10 közepes (1 mmnél kicsit nagyobb) meg van pár ilyen sekélyebb, kb 5 mm átmérőjű. Alapozó sem takarja el teljesen ezeket, de jobban néz ki, amikor a bőröm tónusa egyenletes. Tehát full sminkben is látható, hogy milyen utat jártam meg az arcbőrömmel. Amúgy elég ügyesen csinálom a kamuzást, mert sokan megdicsérték, hogy szinte nem is látszik, hogy valamit takargatok.
2017. ápr. 2. 15:04
5/18 anonim válasza:
Hát akkor csináld tovább a jó hazugságot, és ne tegyél semmit az egészséges bőrödért. Pár év, és már senki nem fog megdicsérni, mert látszani fog, hogy 1 kiló vakolat van rajtad.
2017. ápr. 2. 15:08
6/18 A kérdező kommentje:
Jártam bőrgyógyásznál, nem tudott segiteni ezen a problémán. Amúgy is figyelek magamra, jó kajákat eszem, sok zöldség, gyümi, hal, saláták, meg kizárom lassan amit csak lehet, ami mű. Sokat, mozgok is, ha régen ilyen életet éltem volna, akkor valószinüleg nem lenne ez a problémám sem ilyen szintű, de ez az én tanulópénzem. Csak annyi az egész, hogy nem szeretem, amikor ilyesmiben tűnök ki az emberek közül, érted?
2017. ápr. 2. 15:26
7/18 anonim válasza:
Hagyd őket,kedves kérdező! Nekem is nagyon csúnya a bőröm. A bőrgyógyász által felírt gyógyszer a pattánsokat szerencsére rendbe tette, de a még mindig tele vagyok hegekkel. Mivel ezek pirosak, ezért első ránézésre pattanásoknak tűnnek. Én a sminkkel ezeket a hegeket akarom eltűntetni és tisztában vagyok azzal, hogy a vakolat hosszú távon árt. Aki ezt az utat nem járta meg, az nem tudja ezt megérteni. Én is mindig megkapom, hogy "Ja persze, ez csak a kamaszkor..." meg "Menj el kozmetikushoz, ő majd megcsinálja." (Mit csinál? Kinyomja a hegeket? :D) Na szóval érted, ne koptatsd a szád, főleg ne itt gyakorin. A vakolat tényleg nem tesz jót, kezdetnek próbáld meg azt, hogy otthon nem simnkelsz.
2017. ápr. 2. 15:38
8/18 anonim válasza:
Ezek a hegek sokat javulnának, ha tényleg békén hagynád az arcodat. Kozmetikushoz járj, bőrmegújító kezelésre, az gyorsítja a folyamatot.
Egy életet nem lehet hazugságban leélni, nem a bőrhibák fogják zavarni a barátodat, hanem hogy állandóan stresszelsz az eltakarásukon.
2017. ápr. 2. 15:42
9/18 anonim válasza:
Előző vagyok,bocsi véletlenül elküldtem.
Szóval tudom, hogy nehéz, de hidd el, ők láttak már smink nélkül.
Én a hámlasztást szeretném majd kipróbálni, elvileg az eltűnteti a hegeket és egész pénztárcabarát a többi hegre való kezeléshez képest.
Ja, és igyál sok folyadékot, de ezt gondolom tudod. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!