Ez kezdő sminkszettnek milyen?
Eddig nem igazán foglalkoztam a sminkeléssel, most ezeket szereztem be, próbálgatni:
-alapozó: Catrice HD Liquid Coverage
-primer: Catrice Prime And Fine Pore Refining
-púder: Max Factor Cream Puff
-korrektor: Catrice Liquid Camouflage Korrektor
Catrice Camouflage Anti-red krém korrektor
-kontúrozáshoz: Makeup Revolution SCULPT AND CONTOUR
Max Factor kontúr stick
-pirosító: Bourjois pirosító
-bronzosító: Catrice Sun&Glow
-rúzsok: MAC (Angel, Velvet Teddy, Mehr, Twig, Diva)
Kylie Lip Kit (Candy K, Love Bite)
-szemhéjpaletták: Maybelline The Blushed Nudes
Makeup Revolution Iconic Pro
Catrice The Nude Blossom
-szempillaspirál: L'oreal False Lash Superstar
Sminkesként mondom a véleményem.
Catrice HD alapozó túl nagy a fedése, biztos van szükséged rá? Továbbá nagyon be tud sárgulni, narancssárga lesz 1-2 óra után. A színt ne a kézfejeden válaszd, hanem az állkapcsodnál, húzz egy csíkot, de ne tocsogjon, és picit oszlasd el egy csíkban. Úgy látni fogod, beleillik-e a saját bőrtónusodba.
Primer nem kötelező, viszont a bőröd legyen hidratált és érdemes hetente egyszer radírozni.
Púder ajjaj, az már nagyon sok. Az a púder szintén nagy fedést ad, a kettő együtt nagyon sok. Vannak púderek amik csak az olajat szívják fel, meg vannak azok amik színt, fedést is adnak. Nagyon maszkos, nehéz érzete lesz így.
Korrektor se kötelező darab, nem tudom milyen bőrhibáid vannak. Erről viszont jókat hallottam de még nem használtam.
Kontúrt ne vidd túlzásba, semmiképp se mesterséges fénynél csináld hanem menj ablakhoz vagy valami. Púder állagút ajánlom, sokkal természetesebb hatást érsz el és a krémes állagú nem jó kezdőknek.
Szerintem a kontúrozás mellé nem kell bronzosítás, persze arca válogatja. Megjegyzem halkan, hogy azért mert létezik egy termék, még nem kötelező használni. Ne érts félre, csak azért mondom, mert oké, hogy van mindenféle termék, de nem kell egyszerre felpakolni mindent, néha nem kell ez vagy amaz, mert sok egy hétköznapi sminkre esetleg.
A MAC rúzsok szép színek, de nem biztos, hogy illenek a bőrtónusodhoz. Rózsás vagy sárgás a bőröd? Ezt is jó lenne tudni.
Maybelline The Blushed Nudes paletta egész jó, meglepő az árához képest, a másikat még nem használtam.
Szempillaspirálból csak annyit tanácsolok, hogy 2 teljes rétegnél többet ne, illetve vízállóból sose használj minden nap mert megöli a pilláid.
Sok sikert, remélem örömöd leled benne :)
A Catrice-nél én is kicsit jobb minőségű alapozót javaslok, akár drogérián belül is, én pl. a L'Oréal Infallible Matte-tel nagyon meg vagyok elégedve.
Én a primert soha nem hagyom ki, ezt a Catrice-t még nem próbáltam, a Nivea Men Sensitive After Shave Balm-ot használom primerként, és nekem nagyon bevált, ráadásul olcsó is, 2000 Ft-ért kapsz 100 ml-t. :D
A Max Factor púder helyett én valami sima átlátszót javasolok, ilyenje van a NYX-nek, Catrice-nek, Essence-nek is.
A Liquid Camouflage nagyon jó korrektor, viszont telenyomták parfümmel, nem tudom, mennyire érzékeny a szemkörnyéked, de ha az, akkor érdemes lenne mást kipróbálni, pl. a NYX folyékony korrektorára azt mondják, hasonló, mint a Catrice, és ha jól tudom, abban nincs parfüm.
A tégelyes Camouflage-ból én ezeket az új színezett verziókat nem próbáltam, csak a bőrszínűt, azzal nagyon meg vagyok elégedve.
Rúzsok: Kylie Cosmetics-et még nem próbáltam, a MAC-et viszont nagyon ajánlom, és ha bemész az üzletbe, akkor úgyis segítenek kiválasztani a megfelelő árnyalatot. Én a rózsaszín, nude, mályva, bordó vonal mellé még hozzácsapnék egy piros rúzst is (Ruby Woo, Russian Red, Lady Danger, bőrszíntől függően), mert szerintem elengedhetetlen.
Szempillaspirál: én próbáltam ezt a L'Oréal szempillaspirált, szerintem nem éri meg az árát, hajlamos lemorzsolódni a szem alá, ami szerintem majdnem 5000 Ft-ért vicc, ha ragaszkodsz a márkához, akkor a Volume Million Lashes-t ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!