Mi a külömbség egy 16ezer forintos parfüm és egy 40 eze forintos parfüm között? (75ml)
A név.
Én egy itthon elérhető cég bizonyos parfümjét használom, aminek az ára 2000 Ft alatt van. Rendszeresen megjegyzik, hogy milyen finom illatom van ( nem nekem, a parfümnek), és még másnap is lehet érezni az illatát.
Vettem eredeti "drága, neves" parfümöt, közel 20 000 Ft-ért - 3 - 4 óra múlva már érezni sem lehetett, és nem is volt jobb illata.
- a márkannév
- összetevők, pl: több illóolajból készülnek; ezek egy réteget képeznek, és ahogy párolognak, a nap közepére és a végérevégére megváltozik az illatuk. ergo egy parfüm akár többféleképpen is illazohat rajtad
- Hype-faktor
Vannak drágább összetevők, igen. De ebben az esetben valószínűleg az egyik brand máshogy pozicionálja magát mint a másik. Pl a Chanelek, Tom Fordok általában drágábbak; de nem mondanám hogy minőségi különbség lenne közte, és a többi designer brand között.
Kb ugyanaz a kérdés, amit ruhák esetében is fel lehet tenni: többet tud tényleg a Zarás, mint a H&M-es? Nem, de ha valakinek a drágább tetszik/áll jól (és van rá pénze), akkor azt fogja megvenni.
A parfüm egy szubjektív dolog, bele lehet szerelmesedni egy drágább illatba (és akkor összespórolja az ember), vagy egy olcsóbba (és akkor örül hogy milyen jó vásárt csinált). Olyat szerintem nem érdemes venni, aminek az illatával, tartósságával nem maximálisan elégedett az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!