Mennyire nézitek, hogy a sminktermék, amit az arcotokra kentek, vagy a parfüm, amit magatokra fújtok minden nap mit tartalmaz?
A Krémmánián fel vannak tüntetve általában, hogy mit tartalmaz, és az összetevőkről rövid ismertető, meg EWG kockázati szint. Próbálom úgy megválogatni a termékeket, hogy minél kevesebb káros anyag legyen benne. (Tudom, ha nagyon káros lenne, már rég kivonták volna a forgalomból, de azért mégsem szeretném azokat használni).
Viszont így nagyon nehéz kompromisszumot találni.
Csak néhány példa:
Talc= zsírkő, felmerült a gyanú, hogy rákkeltő lehet. Ez minden púderben és szemhéjpúderben benne van, kivétel nélkül. Szeretnék használni, de még nem találtammeg a mentes változatot.
BHT egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti. Számos országban betiltották. Sajnos a parfümök nagy részében benne van. De itt van sok kivétel.
A dezodor volt még nagy kaland, egy normálisat beszerezni, ami mentes, de használ is. De az nagyjából sikerült.
Érdemes ezekkel foglalkozni, vagy hagyjam inkább és használjam azt ami tetszik? Ti hogy kötöttetek kompromisszumot? 19/l
Ilyen szempontból viszonylag tudatosnak tartom magam. Sminklemosó, tonik, arclemosó, krémek azok a termékek, amelyeknél nagyon figyelek, mert az arcbőröm egyetlen rossz összetevőtől is kirügyezik.
A smink az már más kérdés. Semmit nem használok az arcomra, sem alapozót, sem BB/CC krémet, sem púdert. Viszont a szemsminknél annyira nem figyelem az összetevőket.
Parfümöt nem használok (van, de mindig elfelejtkezem róla.. :D )
A dezodort próbálgatom (fő kritérium, hogy alumentes legyen, és ne hajtógázas--tehát stiftes/golyós). De ha te már megtaláltad a tökéletest, akkor adhatnál tippet. :D
17L
Tudom, hogy emiatt nem alakulnak ki betegségek, mert elég kis koncentrációban van ezen összetevők megengedett határa, de mégis zavar, hogy az van benne, főleg ha minden nap használom.
Dr. Organic gránátalmás dezodorja, dmben lehet venni, elég drága, (2000) és nem a legtökéletesebb, mert néha cserben hagy, de alumentesek közül a legjobb amit próbáltam.
A Talc-cal nincs baj, csak van, akinél komedókat okoz (pl gyakran nálam is)
Még ha valóban rákkeltő is lenne, nem raknak bele akkora mennyiséget egy termékbe se, hogy az tényleg kockázatot jelentsen.
Én bőrápoló kozmetikumot, tusfürdőt, testápolót, ajakápolót, fényvédőt csak úgy veszek, hogy előre átnézem az összes összetevőt, és ha van benne olyasmi, amit tudom, hogy irritáló, vagy az én bőröm kifejezetten nem bír, akkor azt nem veszem meg. Alapozónál szoktam még ilyet csinálni, mert azt én szeretek minden nap hordani, és nem mindegy, mi van egész nap a fejemen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!