Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Ajánlanátok nekem smink dolgokat?

Ajánlanátok nekem smink dolgokat?

Figyelt kérdés

Nagyon gyorsan és nagyon erősen zsírosodik a bőröm, és erre szeretnék valami megoldást találni. Nézelődtem az interneten mattító, meg hasonló smink dolgok után, de mégis kíváncsi lennék, hogy kinek váltak is be ezek a dolgok.

Plusz a pórusaim is nagyon csúnyák és nagyon látszanak, így azokat is el kéne valami takarni...

Adnátok nekem tanácsot?

Valamint még arra lennék kíváncsi, hogy miért fontos szérumot használni a bőrre?

2016. ápr. 28. 10:58
 1/1 Sunshinedoll ***** válasza:

Én inkább a bőrápolásra meg a bőr megfelelő előkészítésére fektetnék nagyobb hangsúlyt, és utána az alapozók is jobban viselkednek majd.

A szérum azért jó, mert hatóanyagokban gazdag, gazdagabb, mint mondjuk egy hidratáló krém, illetve az állaguk is más, a szérumok általában folyékonyak, esetleg szilikonosak, másabbak, mint a krémek, és több bennük a hatóanyag, azok nagyobb koncentrációban fordulnak elő bennük - legalábbis egy valamire való, jó szérumban.

Sminkhez használj olyan hidratálót, ami nem zsírosítja a bőröd, akár géles is lehet, vagy folyékony, azt a zsíros bőrűek szokták szeretni, esetleg egy mattító primerel is próbálkozhatsz sminkelés előtt, és akkor biztosan jó lesz majd egy mattabb alapozó. Púderrel érdemes lefixálni a sminket, lehet amúgy kapni fixáló sprayket is már, illetve kis lapocskákat, amikkel fel tudod itatni a fölösleges olajat a bőrödről anélkül, hogy szétkennéd a sminket. A pórusok mérete sajnos genetikailag öröklődik, nem igazán tudod látványosan csökkenteni, viszont egy jó primer segíthet (pl. egy szilikon alapú).

Egyébként a nagyon mattító alapozókkal nekem az a bajom, hogy hajlamosak nagyon maszkszerűnek tűnni, főleg akkor, ha az ember nem ügyes a sminkelésben és nem megfelelően viszi fel a bőrre, illetve idő után beülnek a pórusokba, ráncokba. Ezért mondom, hogy inkább a bőr megfelelő előkészítése fontosabb, és csak utána legyen egy jó alapozód pl.

2016. ápr. 28. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!