Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Anyukám nem engedi, hogy...

Anyukám nem engedi, hogy sminkeljek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Azt mondja, ő sem sminkelt világéletében, nekem sincs rá szükségem, felesleges. Pedig nem sokra gondolok, leginkább egy korrektor lenne jó, mert nagyon sötét a szemem körül a bőr, és kicsit ijesztő. És nem akarok a tudta nélkül venni, mert mégiscsak az ő pénze...
2016. febr. 12. 18:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon helyes, hogy nem akarod becsapni, nem is lenne szép.

Nem értem itt a többi válaszolót, akik húzzák a kérdezőt.

Nem szép dolog névtelenül, felelősség nélkül konfliktust csinálni, szülő-gyerek kapcsolatba belepofázni.

Igazából, a sminkelés is csalás, mert másmilyennek mutatjuk magunkat, mint amilyenek vagyunk. Hogy hogyan fér össze az emancipált nő fogalmával, az rejtély.

Vajon mitől sötét a bőr a szemed körül? Lehet genetikai is, hogy túl vékony a bőröd, vagy esetleg nem alszol eleget?

Vannak természetes módszerek a sötét karikák ellen, de pl. nekem egyik sem működött. Aztán még divatos is lett, hogy pasztelszínek helyett sötétebb legyen a szem körül.

Szerintem, a korrektor túl van értékelve, kivéve, ha valaki a kinézetéből él.

2016. febr. 17. 18:38
 12/21 anonim ***** válasza:
ő ha szép akar leni felvesz egy fekete pólót amibe ugy rockosaban néz ki és én 3x szebnek látom xd
2016. febr. 17. 18:41
 13/21 anonim ***** válasza:

nem biztos, hogy húzzák, csak látják a különbséget sminkkel v. smink nélkül, nem?

emancipált: ő dönti el mi legyen: smink? vagy no smink?

ezt jelenti kivívja személyes függetlenségét

2016. febr. 17. 19:25
 14/21 anonim ***** válasza:

Már hogy ne húznák a kérdezőt! Sértegetik az anyját, és uszítják, hogy az anyjának semmi köze hozzá? Mi az, ha nem húzás?

Az emancipáció sem a sminkről szólt. Mi nők is hülyék vagyunk, hogy a külsőnket csiszolgatjuk, aztán méltatlankodunk, hogy a belsőnkkel nem törődnek.

Nem hiszem, hogy a függetlenség is pont egy külsőséges felszínes, látszatdologgal vívandó ki.

Mindegy. Csak ne bántsuk a kérdezőt, hogy nem gázol át valakin a saját "függetlensége" érdekében. Főleg, haz az anyukája. És legfőképpen, ha névtelenül, ismeretlenül, felelősség nélkül okoskodunk.

2016. febr. 17. 21:42
 15/21 anonim ***** válasza:
Eccerű, ne sminkelj
2016. febr. 18. 18:01
 16/21 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsére anyukám nem tiltotta meg a sminkelést, meg a húgomnak sem (bár ő az egész arcára bornzosítót kent, mert csak 13 éves volt).

Szép, hogy tiszteletben tartod anyukád döntését, de ha szerinted szükséged van rá, akkor próbálj vele egyezséget kötni, pl. nem használnád minden nap, csak amikor osztálykép készül, vagy buli van, vagy valamilyen elegáns rendezvény (szalagtűző, bál, ballagás, stb.).

Ha ellenkezik, akkor vállalhatsz munkát, és a saját pénzedből vehetsz magadnak. :)

2016. febr. 20. 21:45
 17/21 anonim ***** válasza:

nem tudom, kicsit furcsa a mai fiatalokat elnézve, hogy 16 évesen ekkora erkölcsi dilemmát okoz egy korrektor használata ( vagyis megvétele, az anyagi oldalát értem), de mindenesetre tök jó, hogy vannak ilyen aranyos, figyelmes gyermekek is köztük. én nem tudok segíteni, nekem ez meghaladta a képességeimet, de esetleg valakinek nincs egy gyors, építő jellegű ötlete?

mert mégiscsak a gyerek énképéről van szó :(

2016. febr. 22. 19:46
 18/21 anonim ***** válasza:
Apukádat esetleg bele tudod vonni a saját javadra? Vagy egy nővéred, unokatesód, barátnőd, akinél akad egy felesleges darab?
2016. febr. 22. 23:56
 19/21 A kérdező kommentje:
Apukám anyukám pártját fogja, és egyke vagyok, nincsenek olyan rokonaim, akik segíthetnének. Szerintem marad az, hogyha majd elköltözök, akkor :/
2016. febr. 26. 18:47
 20/21 anonim ***** válasza:
hány éves vagy?
2016. febr. 26. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!