Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Miért a bal kézen kell hordani...

Miért a bal kézen kell hordani az órát?

Figyelt kérdés
Kaptam egy karórát. A jobb csuklómra akartam feltenni és megszóltak. Kérdezem: a jobb oldalon nem lehet hordani? A válasz: nem. Hogy miért arra nem kaptam választ.

2015. szept. 3. 11:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Ennek szerintem nincs magyarázata, valamiért ez a szokás alakult ki, de szerintem nyugodtan lehetne jobb kézen is hordani.
2015. szept. 3. 11:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2015. szept. 3. 11:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Nincs olyan, hogy kell. Én azért hordom bal kézen, mert jobb kézzel rakom fel, bal kézzel nehéz felrakni :D
2015. szept. 3. 11:42
 4/10 anonim ***** válasza:

nem KELL. ott szokás. de ahogy kényelmes.

barátnőmnek az is furcsa, hogy én jobb vállon hordom a táskámat. ő csak balon képes, és csak ott tudja elképzelni. nekem meg úgy nem kényelmes.

2015. szept. 3. 12:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Mert így szokás. Gondolom abból jöhet, hogy a többség jobbkezes, márpedig ha használod a csuklódat, kezedet mondjuk íráshoz, akkor útban lesz és zavarni fog az óra.

Hordhatod nyugodtan a másik kezeden is, páran rá fognak kérdezni és megmondod, hogy balkezes vagy (gondolom) és kész. :)

2015. szept. 3. 13:44
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Jobb kezes vagyok egyébként, de én a karkötőt is a jobbon hordom. Fura vagyok :D. Lehet, hogy ezért szóltak rám. :)

2015. szept. 3. 14:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is jobb kezemen hordtam, amíg volt karórám. Nekem nem szóltak érte. Amúgy jobb kezes vagyok de nem zavart semmiben.
2015. szept. 3. 23:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Mert a jobbkezed felol all (a hagyomany szerint) a torvenyes parod.

(Rrgen a lovagok a felesegukkel a jobbjukon mentek. Ha valaki a baloldalukon ment tudtak h az a szeretojuk. Mivel a bal oldalon van a kard is es azt kihuzva tudjak ugye megvedeni magukat/mast)

Es mivel a jobb oldaladon van a parod. akinek fogod a kezet a balodon kell h legyem az ora h konnyen megnezhesd.

Amugy foggalmam sincs :D

2015. szept. 4. 21:32
 9/10 Zserno válasza:
Némelyik ember mennyi baromságot összetud hordani. Nemes egysuerűséggel annó a balkézre tervezték az órákat. Jobb oldalon van ugye a korona így bal kézen könnyen állíthatod mig a jobb kezeden le kell venni az állításhoz. Igaz ma már van bal oldali koronás óra. Az, hogy melegnek tituálják azt aki jobb kézen hordja, azzal nem kell foglalkozni. Mindig az mond ilyeneket akinél görbe valami. Tehát azon hordod amelyiken kényelmesebb és ha valakinek nem tetszik küld el a fa.... a
2017. okt. 12. 09:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem kell, egyszerűen csak ez a szokás, ami nyilván amiatt alakult ki, hogy jobb kézzel - ha valaki jobbkezes - könnyebb felcsatolni, lecsatolni, beállítani (ezért van a korona a számlap jobb oldalán), továbbá - szintén jobbkezeseknek - előnyös, hogy a jobb kéz szabadon marad, így a napi tevékenységben kevésbé zavar az óra.

De ez nem illemszabály, csak praktikum. A bokádon is hordhatod, ha neked jól esik. :D

2017. okt. 12. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!