Fültágítás kezdésben, valaki segítene?
Szia! Az en fulembe nem volt semmi se fel evig. De egy este nekialltam. Fogtam egy orvosi fem fulbevalot, picit huzigaltam benne, majd megneztem, hogy kettonek a szarat lehetseg-e berakni. Sajna ez nem ment, ugyhogy jott a jo oreg modszer, a fogpiszkalo. Lelakkoztam koromlakkal, jo sokat vartam, hogy rendesen megszaradjon, lefertotlenitettem a fulemet meg a fogvajot es beletettem. Persze egy darabon nem birod tovabb huzni, ott elkezd fesziteni. Ha birod, akkor probalj rajta csavarni, utana hagyd ra. Nekem itt csak tizedmilik hianyoztak a kozepeig. Ja igen, en felbe vagtam a fulpiszkalot. En a tagitast furdes utan ajanlom, mert felpuhul a fuled. Aznap este aludj vele, ne vedd ki. Masnap en vettem egy orvosi fem 2.5-es fultagito ekszert. Otthon betettem furdes utan. Na igen, az kellemetlen volt, mert nem ilyen fokozatos a bemenetele, de belement. Termeszetesen fertotlenitsd le mielott beteszed. En akkor eleinte naponta 4x fertotlenitettem napkozben, de nem szedtem ki. Egy ket nap utan azon kapod magad, hogy ha forgatni probalod, akkor szepen forog. Ez azt jelenti, hogy mar felvette a meretet a fuled. En a helyedben benne hagynam ezutan meg ugy 3 napig, es utana mennek tovabb. En vettem egy 3 milis ekszert. Nem nagyon ajanlom ezt az ekszer vasarlosdit, mert egyreszt draga, masreszt nem fokozatos a bemenetele. A ful egyszerre csak tized miliket kepes tagulni egyszerre (legalabbis ez az egeszseges). Szoval en a fogpiszkalot nem hagynam benne 1 napnal tovabb, mert nem csuszik es a fa nagyon nagyon nagyon veszelyes anyag. Mivel szerves, mindenfele csunya dolgokat muvel a fullel, legrosszabb esetben beleforr. A csigat sem ajanlom. Ez is dragabb mulatsag. Mindig ujat es ujat venni draga penzert... Szakerto beszelt le a csigarol. Mondta, hogy ezeket altalaban kezzel faragjak, sokszor fabol. A gepi keszitesu muanyagok gerince nincs rendesen lecsiszolva, serteni fogja a lyukat. Mint mar emlitettem, a ful csak tizedeket tagul, egyenes aranyossagban. A csiga pedig nem aranyosan tagul a belseje fele. A legeslegalkalmasabb, az a tuske. Kifejezetten fultagitasra keszult. Konnyen tisztantarthato, nem irritalja a fulet (femerzekeny vagyok), aranyosan tagit, es az ara is veri a csigat. Eldoradoban en 900ert veszem, a csiga meg az ekszer meg 1000 felett mozog.
En nem szeretem a fajdalmat, szepen turelmesen tagitottam, ezzel a modszerrel csak egyszer gyulladt be a fulem: amikor muanyag ekszert vettem, amirol a festek elkezdett kopni es a lyukban felgyult.
Szoval, ez eleg biztonsagos :) Eldoradoban is megkerdezheted a piercienges eladot, mindig a legjobb tanacsokkal latnak el :)
Szoval kell fertotlenitoszer, meg amikor esetleg erzekeny a fuled, gyulladt, nem csuszik, akkor batran kenj ra Tetrant, de allitolag a Neogranormon a legjobb :) a szivoszalhoz hasonlo vicikvacak dolgokat meg hagyd. Nem vagyok gazdag, de nem akarok maradandot 'alkotni', emiatt nem kockaztatok, havi 1500 forintot szerintem nelkulozni lehet.
Ja es meg annyi, hogy azt az ekszert, amit hatulrol is be lehet rakni, azt hatulrol tedd be. Ha netalan tan vadhus lenne, az ne elol, hanem hatul -ahol senki nem latja- keletkezzen, de ezzel csak akkor szamolj ha extremebben tagitasz. Szerintem igy konnyebb is, mert amikor nem megy bele az ekszer, akkor elol latom, hogy merrefele/mennyit kell nyomni.
Remelem tudtam segiteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!