Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Normális, ha a porcba lövetett...

Normális, ha a porcba lövetett fülbevaló még mindig fáj?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hete lövettem ki, és még mindig nyom, lüktet és ha megmozgatom, érzem, hogy mennyire feszíti a porcot. Begyulladva nincs. Nem volt még ilyen fülbevalóm, nem tudom meddig normális, hogy fájjon. Azért talán javul valamit, már rá tudok feküdni rövid időre, csak fáj utána. Kb. egy hónapja a cimpába is csináltattam egy másodikat, az minden probléma nélkül meggyógyult, igazából nem is emlékszem, hogy fájt volna. Szóval normális, hogy ez fáj még? A szúrás körül is (felette) fáj a fülem széle. Valami kis mikro bőrideget vagy eret eltalálhatott a kozmetikus? Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

#fül #fülbevaló #porc #fülbevaló lövetés
2015. jún. 10. 00:20
 1/10 anonim ***** válasza:

Lövetni nem szabad, mert a porc összetörik, a füled mögött pedig egy szép, műtétre váró csomó lesz.

A porcba csak szúratni szabad. Egyébként meg egy hét után még ne akarj ráfeküdni, van, akinek fél évig is gyógyul, lövés után meg főleg ne várj rövid gyógyulási időt.

2015. jún. 10. 00:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Jaj, elírtam, valóban szúrta és nem lőtte, csak nem tudtam, hogy ennyire számít. :P Szóval ennek fényében mennyi lehet a gyógyulási idő?
2015. jún. 10. 00:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy hónaptól akár fél évig is. Attól függ, mennyire vigyázol rá, hogyan kezeled. Ne aludj rajta, feleslegesen ne fogdosd, és kezeld minden nap.
2015. jún. 10. 07:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Mindenkinek más a gyógyulási idő, 1 hét után még normális, hogy fáj. Nekem úgy 2-3 hétig fájt, addig nem tudtam ráfeküdni sem.
2015. jún. 10. 10:43
 5/10 anonim ***** válasza:
nekem két hónapja lőtték porcba és nekem is fájt 1 hét után is sőt még ma is fáj ha vastagabb piercinget teszek bele, szval teljesen normális de ha gondolod vegyél v.mi cseppet a füledre, nekem a kozmetikus adott és használ de sajnos a nevét nem tudom :)
2015. jún. 11. 17:26
 6/10 A kérdező kommentje:

sziasztok, köszönöm a válaszokat.

Az történt, hogy iszonyat bedagadt a fülem, és nagyon szorította az a pici fülbevaló, amit a kozmetikus tett be. Szerencsére találkoztam egy ismerősömmel, akinek több piercingje is van, és ő elmondta, hogy ezt csak és kizárólag piercingessel szabad csináltatni, és menjek el rendbe hozatni a fülem egy szalonba. Ott azt mondták, azért durrant be ennyire a fülem, mert lőtte a nő, pedig én határozottam szúrásra emlékeztem, mármint hogy azt mondta, hogy szúrja. Mindegy, kicserélték egy titán, hosszabb szárú fülbevalóra, ami helyet hagy a duzzanatnak. SENKI NE CSINÁLTASSA KOZMETIKUSNÁL!!! Most reménykedem, hogy a fülem megnyugszik és visszanyeri eredeti méretét és alakját. :(

2015. jún. 11. 22:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Dehát te mondtad, hogy szúrattad.. minek kamuzol akkor?
2015. jún. 12. 02:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, porcba nem lehet lőni, csak szúrni. Meg arra is oda kell figyelni, hogy orvosi ékszer kerüljön be, tehát nem bizsu meg ilyesmik... Én anno még a Westendben csináltatta, 3000-ért. Nem volt olcsó, de legalább nem is lett vele problémám. Nem vagyok ezen a téren kozmetikusellenes, mert a régi kozmetikusom a mai napig csinál ilyeneket és tetoválást is, természetesen jól, megfelelő körülmények között, de sokan meg nem figyelnek oda mindenre sajnos.
2015. jún. 12. 15:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem kamuzok, tuti hogy szúrta :) egyrészt, mert mondta, és rendes nő, nem csapna be, másrészt, mert határozottan szúrás volt, nem lövés, és volt már lövéses fülbevalóm cimpába, és tudom, milyen az, ha lövik. Harmadrészt, mert ezért többet is fizettem, mint a sima lövésért, és erre mondta, hogy így lehet porcba is. Szóval a piercingesek is tévedhetnek. Az a lényeg, hogy most már jó, nem fáj (bár aludni nem tudok rajta, és nem is akarok) és a duzzanat is kezd visszamenni. Patikában vettem kamillát amiből teát csináltam, és borogatom vele. Most már jobban néz ki, mint 2 napja.
2015. jún. 12. 18:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Kozmetikus viszont csak lő, főleg, ha fülbevaló van benne.
2015. jún. 12. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!