Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Nem tudom elfogadni magam...

Nem tudom elfogadni magam smink nélkül, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A saját csapdámba estem.

17 éves koromig kb. semmi sminket sem használtam. Szépnek éreztem magamat. Utána viszont egy nagyon kemény lelki korszakon estem túl, az önbizalmam lement a nullára. A lényeg, hogy ezen részét a sminkkel próbáltam ellensúlyozni.

Eleinte alapozót használtam, mert az arcom tele volt bőrhibákkal. Utána jött a szempillaspirál, majd a tus(jó vastag cicaszemek), majd a pirosító, majd a rúzs, majd a szemöldökceruza...odáig fajultak a dolgok, hogy a boltba is mindig kisminkelve mentem, akárhol jártam, még a strandra is, és nem merültem le a víz alá.

1 hónappal ezelőttig tök jó volt, de aztán leégett a szemem, és az arcom is, és most mellőznöm "kell" a sminket.

Sikeresen állom a próbát, de az önbizalmam nulla. Egyszerűen csúnyának, fiúsnak érzem magam, sőt, nem merek ránézni a pasikra, még tükörbe se nagyon, ha nem muszáj. Teljesen magam alatt vagyok. Sminkkel egy csomó fiú megnéz, nélküle alig.

Olyan szinten rondának látom magamat, és hiába nem hordom, nem tudom megszokni!!

Teljesen más vagyok sminkkel, és nélküle.

Mindenem. Ki hogy kezeli az ilyen helyzetet? Hogyan tudnám vissza állítani az önbizalmam?

Nem egészséges a sok smink, főleg nem minden percben...de nem bírom ki nélküle a fiúk társaságát. Kipróbáltam, hogy csak alapozó, csak tus, de ha nincs meg a kettő az egyben(ezek a legfontosabbak), akkor nem érzem szépnek magamat....és így nyáron nem is célszerű az alapozó, és a TUS sem, mert az égett bele a szemhéjamba, és azóta nem jön rendbe.

2015. jún. 5. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:

azért nem néz meg smink nélkül egy fiú sem, mert olyankor rosszul érzed magad a bőrödben. sugárzik rólad, hogy önbizalom hiányod van. ha smink nélkül is jól éreznéd magad, tuti sok fiúnak tetszenél.

mivel nekem is sok a bőrhibám, ezért alapozó nélkül én sem megyek szívesen sehová.

de a tus az egyáltalán nem alap. ja, mindenki csábosabb tusos szemmel, de eléggé megváltoztatja a kinézetet. én pár éve szoktam le róla, mert már furának nézett ki az arcom, ha nem volt rajtam tus. úgyhogy szépen hozzászoktattam magamat, mert egy kis spirállal sokkal jobban hasonlítok az eredeti önmagamra, mint tusvonalazva. próbáld megszokni, anélkül is szép lehet egy sminkelt és nem sminkelt arc is.

ha mellőznöd kell a sminket, nem tudsz mit tenni. korrektort, spirált, rúzst használj, ha lehet, az már ad egy jó alapot, mert szebbé tesz, mégsem vagy úgy "kikenve".

fényvédőt meg kenj fel minden nap.

2015. jún. 5. 22:07
 2/4 anonim válasza:

Mert sminkkel (sok)mindenki szebb.

Probald ki, hogy nem viselsz egy ideig!

Engem a fiuk smink nelkul is megneznek, csak azt mondjuk nem tudom, hogy mit gondolnak. :D

2015. jún. 5. 22:30
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Akkor igyekszem kicsit magabiztosabb lenni.:)

Most, amióta nem használhatok sok sminket, csak szempillaspirált tettem fel, meg néha rúzst, de valahogy nem éreztem az igazinak...ettől függetlenül megpróbálom magam vissza szoktatni, mert muszáj lesz, főleg, ha strandolni is szeretnék...:)

Köszönöm mindkettőtöknek!

2015. jún. 5. 23:25
 4/4 anonim ***** válasza:
majd meg fogod szokni, most még biztos furcsa meg hiányérzeted van, de jó lesz ez. : D
2015. jún. 6. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!