Önértékelési gond?
Minden lány sminkel, ki többet ki kevesebbet.
Aki tetováltat (főleg lány) annak nem hiszem hogy önértékelési gondjai lennének mert az eléggé figyelemfelkeltő.
Hajfestés pedig inkább divat. Nem rég jött divatba a fekete haj akkor mindenki aki festette feketére csinálta. Csak rájöttek hogy borzalmasan áll nekik:)
Utolsó, de miért van szüksége valakinek rengeteg sminkre? Én olyan napokon szoktam csak, mikor belenézek a tükörbe és sírni tudnék a látványtól. Ha tetszik amit látok, minek a macera? És nem külön-külön beszélek a dolgokról, megértem, hogy miért tetováltat
valaki. Arra a jelenségre gondolok, aki egyszerre ennyi dolgot megváltoztat magán. Tehát a testének egyik részét sem tudja vajon elfogadni úgy ahogy van?
szia, én egy tetovált, piercingelt, színes hajú lány vagyok, aki rengeteget sminkel, mintha csak rólam írtad volna a kérdést :D fiatalabb koromban, amíg nem így néztem ki, tehát "átlagos" voltam, voltak önértékelési gondjai, sokat piszkáltak, csúfoltak, rondának neveztek.
aztán bekerültem egy punk társaságba, és megfogott ennek a szelleme, ezért kezdtem el ilyen irányba változni, és meg kell mondjam, sokkal jobban érzem így maga a bőrömben, szebbnek látom magam, így vagyok igazán önmagam. azért változtattam, mert így jobban tetszik nekem a testem, szeretek "furcsa" lenni. sokan most is beszólnak, bunkóznak, csúnyának hívnak, de mivel én elégedett vagyok a külsőmmel (és a barátom is) ez már egyáltalán nem tud érdekelni. mindenkinek más a szép, más a vonzó.
jelenleg nincsenek önértékelési gondjaim, csak nekem más a szép, mint neked, vagy az emberek nagyjának.
sok hozzám hasonló fiút és lányt ismerek, és azt kell mondjam, a többségének nincs önértékelési problémája, és elégedettek így magukkal.
20/L
Ezek a változások SOHA nem történnek egyszerre.
Mindennek vannak fokozatai. Pl szerény visszahúzódó lány--> kevés smink--> sok smink--> kur-vás öltözködés--> beképzeltség. Senki nem lesz szerény lányból beképzelt. Idő kell hozzá.
,,miért van szüksége valakinek rengeteg sminkre'' tudom hülye példa de van aki rengeteg steroidot nyom. Tudod miért? Mert megszokja hogy ő annyira tökéletes mindig és ezzel nem bír leállni. --> pszihés függőség tulajdonképpen.
Mégis nagy változások okai legfőképp bizonyos traumák lehetnek. Érts sok szekálás, közeli rokon/barát halála, vagy ha kihasználják vagy becsapják.
Esetleg előfordulhat baráti társaság miatt is--> pl rapper lesz vagy swag yolo mert ezek a barátai.
Viszont a nagy változásokhoz is idő kell. Mindenki 1 tetkóval kezdi vagy egy pici sminkel és innen csak önmaga dönti el hova fejlődik.
első vagyok.
én csak sminkelek, mert pattis a bőröm. ezek eltüntetése nélkül nagyon csúnyának érzem magamat. szóval önértékelési gond van bőven. : D
az egyik barátnőm meg állandóan a hajával foglalkozik, nagyon gyakran váltogatja a fazont és a színt, és egyre több a tetkója is. tudom, hogy ő sincs magával megelégedve (bár ki az, aki igen?), és látom, hogy ez neki csak egy pórcselekvés, próbálkozás, hogy újra és újra megújuljon, megváltozzon, hogy jobban érezze magát. viszont szerintem havonta új haj és 3 havonta egy új tetkó nem vall egészséges önértékelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!