Nektek volt problémátok a kontaktlencsével?
Mennyi ideig tartott hogy megszokja a szemetek?és hogyha már attól könnyezik a szemem hogyha arra gondolok hogy bele kell nyúlni a szemembe akkor egyáltalàn megfogom szokni?
Nagyon szeretnék kontaktlencsét de félek hogy nem tudom belerakni..
Mindenki be tudja rakni, csak van aki bénább mert fél (alaptalanul mert a szemednek semmi baja nem lesz ha hozzáérsz), van aki meg nem fél.
Nekem az első 3 nap volt pokol, 1 órával kellett korábban kelnem mert addig tartott berakni a lencsét. Utána már ügyesebb lettem, 2 hét után már semmi gondom nem volt vele. Én is féltem eleinte a szemembe nyúlni, a gondolattól is kirázott a hideg. Hát mostmár csak nevetek ezen. Évek óta lencsét hordok. :)
Köszönöm a válaszokat :)
13/L
amikor először futottam neki akkor nem szokta meg a szemem, második nekifutásra évekkel később az egyik szemembe a régi típust kaptam, a másikba egy újat...különbség ég és föld...szóval, ha nem szokod meg 45 perc alatt, amíg ott dekkolsz az optikában a betanításon, akkor nem jó a típus
be és kiszedni meg megtanítanak a betanításon
Sok múlik azon, hogy ki tanít és hogyan. Ismerősöm hetekig járt vissza az optikushoz betanításra, aztán egyszer besokallt és megkérdezte tőlem, én hogyan csinálom, megpróbálta ugyanúgy, és elsőre sikerült neki. Pedig annak idején mielőtt lencsém lett, én is azt hittem, sose fogom megtanulni, aztán most meg tőlem tanulnak :D Optikus amúgy tök mást mutatott neki, az alapján, ahogy nekem elmagyarázta, úgy én se tudtam betenni...
Igazából amúgy nem is nyúlsz a szemedbe. Ha helyesen csinálod, hozzá sem érsz a szemedhez, csak a lencséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!