Használok arctisztítót, arra alapozót és rá pudert, de mégis minden nap kifényesedik az arcom, mintha zsítos lenne. Mit tudok tenni vagy mit csinálok rosszúl?
Több mindentől is függ ez a dolog. Ha a tini-kori pattanásokra gondolsz, akkor azokkal nem nagyon tudsz mit csinálni, az alapozó pedig egyáltalán nem tesz nekik jót. Érdemes inkább csak korrektort használni púder nélkül, ezáltal a bőr is jobban tud lélegezni.
Arctisztító után használj először hidratáló krémet, így nem közvetlenül a bőrödre kerülnek a sminktermékek.
Igyál naponta 1,5-2 liter vizet, így hidratáltabb lesz a bőröd és kevésbé fog zsírosodni. Nekem ami még bevált az a zöld agyagos szappan, de zöld agyag porból tudsz magadnak készíteni pakolást is.
hát ezek a tippek nem sokat érnek, csak a zöld agyagos pakolás.
ha az arctisztítód szulfátos, vagy alkoholos, és ha az alapozód is alkoholos, attól jobban zsírosodhat a bőröd. nézd meg, tartalmaznak-e alkoholt. ha igen, akkor használj mást.
de amúgy ha zsíros az bőrtípusod, akkor természetes, hogy átfényesedik a sminket. ha nem lenne rajtad smink, akkor is kifényesedne.
tudom javasolni, hogy használj pórusösszehúzó krémet, vagy mattító primert. pl. a bioderma pore refiner nagyon jól kontrollálja a zsírosodást, ezt smink alá használd, primernek is nagyon jó.
ha az alapozód nem tartalmas pórueltömítő, komedogén anyagokat, akkor az alatt is tud lélegezni a bőr. a korrektorból, púderből is van olyan, ami engedi lélegezni és van, ami nem. a használt termékeidet krémmánián nézd meg, az összetevő listában fel van tüntetve a komedogén index is. : )
a hidratáló jól jöhet, de ettől ugyanúgy átfényesedik a smink, sőt van olyan krém, amitől még hamarabb is...
én akármennyi vizet iszok, ugyanúgy zsírosodik a bőröm. szóval szerintem ez sem igaz. ilyen a bőrtípusom és kész. : (
a szappant meg szintén kerülni kéne, felnyomja a faggyút, és még zsírosabb, pattisabb lesz a bőr.
szóval szerintem próbáld ki a bioderma krémet. szerintem gyógyszertárban mintát is kérhetsz belőle ingyen.
jól jöhet még egy mattító papír, amivel napközben felitatod a felesleges zsírt, és a napi többszöri púderezés.
utolsó, te elolvastad, amit előtted írtam?
kifejtettem benne, hogy nem minden alapozó, korrektor, púder tömíti a pórusokat, csak az, ami komedogén anyagokat tartalmaz. nagyon sok olyan cucc van, amiben nincs komedogén összetevő, ezáltal nem is okoz pattanásokat. én már csak tudom, mert amióta helyesen ápolom a bőrömet és nem komedogén dolgokat kenek rá, semmi pattanásom nincs, pedig előtte elborította az arcomat. azt is leírtam, hogy pl. a krémmánia oldalán minden termék összetevő listájánál fel van tüntetve a komedogén index, tehát marha egyszerű ilyet találni.
az meg, hogy napoztassuk a pattanásos arcot, jó nagy bullshit sajnos. ha nem tudnád, a nap alapból árt a bőrnek, pláne a pattanásoknak, hiszen fokozza a gyulladást, meg bepigmentálja a pattifoltokat, amiket évekig mindenféle folthalványító sz.rral kell kenni, hogy eltűnjenek...
szóval jó lenne, ha az ilyen buta tippeket nem osztogatnád egy bőrbetegségre, ha nem is tudsz a témáról semmit, és csak beírogatod a feminán olvasott tévhiteket.
#4. vagyok
A pórusösszehúzó krém nem mindig hatásos, mivel az csak a pórusokat húzza össze, attól még ugyanúgy zsíros marad a bőr, a mattító krémek viszont tényleg jó. Érdemesebb valami drágábbat választani és jól utánanézni, hogy tényleg hatásos-e, könnyen bele lehet futni rosszabbakba is
Igaz, hogy vannak olyan sminktermékek, melyek nem tömítik el a pórusokat, de akkor is van egyfajta káros réteg a bőrön és akármilyen egészségesnek is árulják, attól nem fog tudni a bőr úgy lélegezni, mint smink nélkül.
A sok folyadékmennyiség után ha valakinek még mindig zsírosodik a bőre, akkor az a bőrtípus miatt van, de aki nem iszik naponta elegendő vizet (nem levest, teát, üdítőt), annak a bőrtípusa ellenére is jobban zsírosodik. Érdemes ezt is kipróbálni szerintem. Ha nem is teljesen oldja meg a problémát, de valamivel enyhíti azt.
Szappanokból többféle van. Kimondottan arctisztító biotermékre gondoltam, ami egyáltalán nem tesz rosszat a bőrnek. Én előnyben részesítem az ilyen termékeket, mivel olcsóbb is és tudom, hogy mi van benne. Fodrászomtól 600 Ft-ért veszem, szerintem érdemes körülnézni interneten, hogy hol és mennyiért lehet kapni főzött szappant. De természetesen ez csak az én véleményem, nekem nincs velük rossz tapasztalatom.
És az sem igaz, hogy rosszat tesz a nap a bőrnek. Ebben annyira nem vagyok otthon, de nem egy emberrel találkoztam már, aki szoláriummal és napozással tüntette el a pattanásait, bár számomra előbbi elég drasztikus megoldás.
A pattanásokra ami még jó lehet az az aloevera, érdemes magát a nővényt beszerezni, levágni egy levelét és a belsejében lévő nedvet az arcra kenni. Készíthetsz belőle arcpakolást is, de szerintem hatásosabb és kevésbé körülményesebb, ha azonnal, a megtisztított bőrre teszed.
Gyógyszer, amit én használtam az a Zineryt volt. Nagyon szárítja a bőrt, viszont a pattanásokat eltünteti. Ahogy interneten utánaolvastam sajnos nem mindenkinek működött, vényre kapható, viszont nem drága, így egy próbát megérhet.
6-os vagyok.
más elveket vallunk, ezzel nincs baj.
ha a pórusok kisebbek, akkor kevesebb zsír jön ki rajtuk, nem? : D
nem hiszem, hogy "egyfajta káros réteget" jelentene egy vékony réteg alapozó, pláne ha ápoló összetevők is vannak benne.
a szappanoknál a bio sem jó, de tényleg. szárít, amire még több zsírral reagál a bőr, akármilyen olaj is van benne, lúgos kémhatású, és a szilárdságáért felelős anyag eltömíti a pórusokat. nekem is volt natúr szappanos korszakom pár éve, eléggé rondított a bőrömön. elmentem a bőrgyógyászomhoz, nem is kellett mondanom neki semmit, rögtön látta a bőröm állapota alapján, hogy szappannal kezdtem arcot tisztítani. : D vicces volt amúgy.
neves bőrgyógyászok, kozmetikai vegyészek szerint nem tesz jót a nap a pattiknak, és ezt az én tapasztalatommal is alá tudom támasztani. nem a néha előforduló pattanásokra gondolok, hanem pont az olyanokra, amikor már alapozó nélkül nem szívesen mutatkozik az ember.
itt egy cikk, nem én írtam, és aki írta, az sem bőrgyógyász, viszont hiteles helyekről tájékozódik, sok olyan külföldi oldalról, ahonnan én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!