Nem tudok meglenni smink nélkül, mi a megoldás?
Iszonyatos nagy önbizalomhiányban szenvedek, jártam már pszichológushoz is, mindenki értetlenül áll a dolgok előtt. A családom szerint ritka szépségnek számítok, az alakom tökéletes. A párom imád, a barátaim szerint sincs baj velem, de mégse elég az önbizalmam, sőt.
Régen semmit se sminkeltem, aztán egy éve szép fokozatosan elkezdtem használni a dolgokat.
Egyre többet. Most ezeket használom: szemtus, szemhéjpúder(ezt nem mindig), szempillaspirál, alapozó, néha pirosító, meg rúzs, a rúzs kedvtől függ.
Múltkor szállodáztunk, és a vízbe is sminkkel mentem. A barátom már szólt, hogy ő nem szereti a sminket rajtam, maximum a cicaszemeket, de a szemhéjpúdert nem, és ez se segít. Egyszerűen csak sminkben érzem szépnek magamat.
Nem tudom, mit tegyek. Ha smink nélkül mozdulok ki, sírnom kell kb. Még sminkbe se merek az emberekre nézni, nem tudom állni a tekintetüket, sokszor boltba se merek bemenni. Ha bele nézek a tükörbe, tudom, hogy nem vagyok végeset, látom magamban a szépet, tudom, mik az előnyeim, mégse tudok megelégedni magammal.
Mit tudnék tenni? Nem akarom önbizalomhiányban élni az életem, se úgy, hogy függök a sminktől.
19/L.
Keveset foglalkozni saját magaddal, kevesebbet unatkozni, sokkal többet hasznos dolgokat csinálni, pláne olyat, amivel mások örömét is elősegíted.
Az önbizalomhiány egy dolog, nekem is van. Itt inkább az a baj, hogy unalmadban túl sokat foglalkozol saját magad megjelenésével. Ha tapasztalatból rájössz arra, hogy semmivel nem leszel kevesebb azáltal mások szemében, hogy ha nem kened mindennel magad, akkor lesz változás.
ebből nem kéne problémát csinálnod. a legtöbb nő sminkel, még a sarki kisboltba is. bármennyire hülyeség, ez vna, és az életkor haladtával csak még nagyobb a nyomás.
igazából nem sok minden szól ellene, a legtöbb dolog inkább kitaláció, pl rosszat tesz a bőrrel stb. ha minőségit használsz akkor nem tesz rosszat, és pl. egy fényvédős alapozó kifejezetten jó nyáron, ha van rajtad.
inkább az a szomorú h még az uszodába is ebben mész és sírsz ettől :D ne vedd ilyen komolyan az életet. senki sem törődik veled, csak 1 mp-ig max. mindenki le.sz arja h nézel ki, a barátodon kívül. azt kéne elérni h ne dőljön össze a világ, ha egyszer-kétszer nem sminkelsz, de ehhez nem kell abbahagyni teljesen, ha így érzed jól magad.
Én is veled egy idős vagyok és én is átéltem már azt, amit te most. Nem szeretem a "jó dolgában azt se tudja mit csináljon" szintű észosztást, mert az a probléma lebecsülése, ami a másik embert csak még jobban a földbe tapossa, de tény és való, hogy a mással foglalkozás és a "leszarom, jó lesz ez így is" attitűd nekem rengeteget segített. Egyszerűen ne foglalkozz a külsőddel. Amit tehetsz:
1. A teljesítményeidre fókuszálsz. Mert kit érdekel, hogy nézel ki, ha te vagy a legjobb matekból, úgy röpizel, hogy az már művészet, profin hegedülsz, vagy gyönyörűen festesz. Érted, keress valamit, amiben jó vagy, dolgozz keményen, hogy sikerélményed legyen és büszke légy magadra. Én pl grafikusnak tanulok, ebből kifolyólag rengeteget rajzolok (és imádom!!!), na már most, amikor ott ül előtted a modell egyszerűen nincs időd azzal foglalkozni, hogy "jaj, már megint hogy áll a hajam és ó, kijött egy pattanás is", mert munka van, koncentrálnod kell.
2. Add át magad az élményeknek, a megjelenésedtől függetlenül. Pl, tudom, hogy egy partiba mindenki órákig készülődik, hogy a legjobb formáját hozza, de mégis nem fontosabb az együtt töltött idő, mint a tökéletes smink és outfit? Le van szarva az elkenődött rúzs, amikor Dezső most mondta az évszázad poénját és ki törődik a szemfestékkel, amikor most jön a kedvenc számom, táncoljunk inkább! Vagy ha egy régi ismerőssel futsz össze váratlanul, nem mindegy, hogy most épp csak egy szempillaspirál és egy kis korrektor van-e rajtad, vagy egy full bulismink? Az a lényeg, hogy végre találkozol valakivel, akit ezer éve nem láttál. TUDOM, hogy nehéz, de ez csak a kezdet, ha megtanulsz a pillanatra koncentrálni magad helyett, onnantól már reggel hatkor, kócosan, smink nélkül is menni fog.
Aztán egyszer majd a tükörbe nézel és elámulsz, hogy "jéé így nézek ki? basszus, nem is rossz!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!