Csak én járok mindig így a szem sminkeléssel? Hogyan lehetne fixálni?
Olyan jó videókat és képeket lehet találni, mindig lelkesen próbálom magamon reprodukálni őket.
Lehet ez a rutin, és a hozzá értés hiánya de ami a képen jól néz ki, az rajtam mindig olyan mintha behúztak volna kb. Ezért legtöbbször maradok a szemceruza/tusvonal + spirál kombónál.
Viszont a másik meg az, hogy bármilyen praktikát próbáltam eddig 1 órán belül elmászik ez is. A szemceruza vagy a felső szemhéjamon köt ki, vagy pandaszemeket csinál, a tus meg repedezik és lepereg. Pedig már rengeteg márkát kipróbáltam. ??? Csak nekem van ilyen lehetetlen szemem? Mások hogy csinálják hogy egész nap normális a sminkjük?
Lehet, hogy a bőrtípusod szemfestés témában nem szerencsés.
Nekem a körmeim gyalázatosak. Papírvékonyak gyerekkorom óta és tökmindegy, hogy 2000 Ft-os vagy 500 Ft-os körömlakk van rajta, egy nap alatt lepattog, lekopik róla a festék. Műköröm sem megoldás, mert olyan gyorsan nő, hogy havonta kétszer is járhatnék körmöshöz, annyit meg nem tudok kifizetni érte.
Szemceruzából, illetve tusból használj vízállót, mert az jóval kevésbé maszatolódik. Fontos, hogy ne sminkelés előtt mosd le az előzőt, mert a sminklemosó rajta marad a bőrödön és oldja az újonnan felvitt sminket is. Nekem olyankor szokott a vízálló szemceruza is meglátszani a szemhéjamon, ha krémes a szemhéjam.
Tusból egyébként nekem a DM-ben kapható SHE vízálló tusa vált be. Nem repedezik, nem kenődik és könnyen felvihető, mert jó az applikátora.
A szép, füstös smink reprodukálása nekem sem megy, rajtam is úgy néz ki, mintha behúztak volna, de ez abszolút az én tapasztalatlanságom miatt van. Ezt gyakorolni kell, illetve szerintem videókból meg leírásokból nem lehet ezt normálisan megtanulni. Én gondolkodom rajta, hogy majd elmegyek kozmetikushoz egy sminkelésre és ott megfigyelem a technikát.
Valószínűleg zsírosabb a bőröd, netán rejtett szemhéjad van - ezeken hamar elmászik a smink.
Nem mindegy, milyen eszközökkel, milyen termékekkel dolgozol. Ezeket nem feltétlen a sarki drogériában fogod megtalálni és általában nem is pár száz forintosak - bár akadhat olyan is, nem vitatom.
Egy jó szemhéjalapozó sokat számít, olcsóbbakból talán az artdecot ajánlom.
Alsó szempillán hacsak nem valami brutál erős sminket csinálsz, a kutya nem látja, hogy a szempilláidnál kimaradt néhány rész. Egyébként ferde ecsettel a legegyszerűbb kihúzni és próbáld nagyrészt a szempilláid alatt, egyszerűbb, ha lehajtod a fejed és felfele nézel, remélem ez így érthető. :D
A behúzott effekt meg lehet a rossz eszközök miatt és persze a gyakorlat is sokat számít, idővel egyre ügyesebb leszel, ne aggódj. :) És persze tiszta bőrön kezdj neki, nap közben pedig néha nézz rá és igazítsd meg ha szükséges.
Szemformádhoz próbálsz sminkelni? Mert nem mindenkin néz ki jól ugyanaz a smink. Az én szemem is fura, nagyon mélyen van és a formája sem átlagos. Pl a kedvencem, a füstös smink nem áll jól egyáltalán. :(
Zsíros bőröm majdnem minden elmászik. Nekem csak az Essence longlasting cerkája vált be, tényleg csak az, soha semmi más. Pedig nagyon sokfélét próbáltam már, tusból egy sem marad rajtam. És persze minden smink előtt a bőrömet szappannal kell elmosni.
Az utolsó mondja jól. Nem mindegy, hogy milyen szemformád van.
Sajnos attól, hogy a legtöbb youtube-os beauty gurunak ugyan olyan a szemformája, és ugyan úgy működik nekik a smink, a cicás szem, stb, az emberek nagy részének ettől eltérő a szemformája.
Nekem például a szemhéjam lóg, vagy nem is tudom mi ennek a magyar neve, angolul: "hooded eyes", tehát nincs hely vastag tusvonalnak, meg nekem nincs jól kivehető "cut crease"-em(megint, sajnálom, nem tudom hogy mondják ezt magyarul...) és pont a lógó szemhéjam miatt még a szemhéjpúder is gyakran ledörzsölődött amíg nem használtam szemhéjpúder alapot.
Jó hír, hogy ezekre is vannak sminkvideók a youtube-on. Csak előbb meg kell találnod, hogy neked milyen a szemformád. Arra pedig szintén vannak videók. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!