"Én szépnek érzem magam smink nélkül is. " Nagy szónak számít ez már a mai világban?
Nézzem a lányokat nap mint nap az iskolában, a buszon, az utcán, a plázákban. A legtöbb velem egy idős, de nekik már dukál a kihúzott szemöldök, szemceruza, több réteg alapozó, esetleg merészebbeknél vörös rúzs. És őszintén szólva nem értem őket. Hogy festhetik ki magukat ennyire? Nem veszik észre mennyire rondák így, mennyire koravénnek? A szülőket nem érdeklik, hogy a 13 éves lányukon úgy fest a több réteg festék mint egy rossz r*bancon?
Persze, nem azt mondom, mielőtt valaki felkapná a vizet, hogy soha-semmilyen-smink! Nem, ha valaki tudja(!) hogy kell használni a sminket, és ki tudja vele hangsúlyozni az arcának a legszebb részeit (mondjuk a szemét) akkor oké, miért ne? De könyörgök, olyan borzalmas, hogy a lányok annyira nem látják magukat szépnek, hogy el kell rejteniük az arcukat. Volt egy eset, mikor egy versenyen, a 13 éves csaj fél órát késve érkezett meg és a barátnőjének pihegte el, hogy nem volt még kisminkelve időre, és az kizárt hogy ő mázolatlan pofával menjen emberek közzé.
Hahó, természetes szépség hol bujkálsz?! A lányok miért nem képesek elfogadni az arcukat olyannak, amilyen? Miért akarnak más milyet faragni, amilyen úgysem lehet soha?
Most megmondom őszintén: én nagyon nagyon nagyon ritkán festem ki magam, és akkor is csak korrektor, szempillaspirál. De hétköznapokon még az sem. És igenis szépnek érzem magam. Elfogadtam magam, és rájöttem, hogy szép vagyok, akkor is, ha vannak hibáim. Nem kell elrejtőznöm semmi mögé.
Ha eddig végig olvastad, akkor lehet az gondolod: na, megint egy kis csaj, akin mindenki átnézz, népszerűtlen, ódivatú cuccokban jár és csak azért tiltakozik a sminkelt arcú lányok ellen mert azok sokkal szebbek mint ő.
Nem igaz. Érdekel a divat, nagyon is. :)) Szeretek csinos lenni, tudom mi áll jól, és az sem igaz hogy láthatatlan vagyok, mert a fiúk megszoktak nézni az utcán, és azért kaptam már jó néhány mosolyt meg füttyöt is.
Tehát kérdezem én: Ha kijelentem, hogy én smink nélkül is bátran kimegyek az utcára, emberek közzé, akkor miért néznek rám csodálkozva?? 15/L
Azert 15 evesen ne pattogj mar, 17-18 evesen ha sminkelsz az oke, elotte nem kell. En is csal pirositot es szempillaspiralt hasznalok, alapozo helyett kozmetikusra + bio kremekre koltok.
De a sminkkel kesobb semmi baj nincs (17 eves kortol)
Teljesen egy véleményen vagyok Veled:) én csak fontos alkalmakra (pl.ünnepség) vagy még akkor sem sminkelek. Akkor is csak úgy,hogy arról csak én tudjak ;) pici szempillaspirál és egy nagyon-nagyon kicsi világosbarna szemhéjpúder. Tökéletesen meg vagyok elégedve a külsőmmel,van saját stílusom,(inkább a sportos elegancia híve vagyok). Igényes vagyok a külső megjelenésemre,de ez nem sminkben hanem tisztaságban,ápoltságban és az öltözködésben nyilvánul meg. Egyébként sok fiúnak jobban tetszenek a természetes lányok akik önmaguk minden helyzetben és nem a "birkanyáj" után mennek.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!