Ártana a műköröm?
Ne haragudjatok a kérdésemért, ilyen téren nagyon tudatlan vagyok.
19/L vagyok.
Hiába növesztem a körmeimet, egyszerűen olyan gyengék, hogy folyton letörnek. Szép nagyra megnőnek, utána meg kezdik a letöredezést. Elég csúnyán néz ki, mikor a hüvelykujjamon rövid, a mutatón hosszú, a középsőn közepes hosszúságú a többin meg normális hosszúságú...
Nagyon szeretem festeni őket, meg növeszteni, de bele fáradtam,hogy mindig letörik.
Arra gondoltam, hogy lehetne műkörmöm, viszont az egyik barátnőm megmutatta a körmeit(hosszas műkörömhordás után), és olyan csúnya lett neki, hogy nagyon elgondolkodtam.
Megéri? Vagy ha jó a műkörmös nem fog ártani? Több helyen is olvastam, hogy az illetőnek elvékonyodtak a körmei.
Tapasztalatokat tudnátok írni?
És könnyen törik? Az egyik barátnőmnek folyton letört.
Ha jó a körmös nem fog ártani. Persze jó körmöst találni nem is olyan nehéz... általában aki jó az nem olcsó, de attól h drága, még nem biztos h jó is... legjobb ha ajánlás alapján választasz.
Alatta elvékonyodhat, de ez változó. Hosszútávon nem teszi tönkre a körmöd, max ha leveteted egy ideig még olyan lesz. De ez azért is van, mert a levételkor reszelik, és hát bármennyire ügyes, kicsit belereszel a körmödbe azért.
Könnyen törik-e? Attól függ milyet akarsz. Ha 5 cm-es stilettot akkor sztem az törik azért, ha valamihez nagyon hozzákoccolod. Bár ismerek olyat aki évek óta elvan vele... De ha egy átlagos, rövidebb, szolidabb kocka körmöt csináltatsz az nem nagyon törik. Én a zseléset ajánlom.
Vagy ami még szóba jöhet a kérdésed alapján, az a gél-lakk.
A jól megépített köröm hossztól függetlenül nem törik le.
A körmödnek sem árt, hacsak a körmös szét nem reszeli azt.
21 éves koromig rágtam a körmömet.. több próbálkozásom volt a leszokással, de mindig újra kezdtem mert a körmöm letört.
Kipróbáltam végtelen erősítő lakkot, de semmi se használt. Aztán rátaláltam erre:
Ajánlom!! Nagyon!!
Egy jó körmös meg tudja úgy csinálni, hogy nem törik le a körmöd, ugyanakkor nekem rettenetesen elgyengítette a körmeimet. Egyszer nekiestem és sürgős helyzet állt elő, muszáj volt elmennem körmöshöz. Addig egészen erős volt, de egyik alkalommal lejött az egyik körmöm..hát konkrétan vissza tudtam hajtani a körmömet.
Tesóm is hasonlóan járt, bár neki utána magától regenerálódott 3 hónap alatt, tehát utána sem reménytelen a helyzet.
Szerintem előbb próbáld ki, amit mutattam.. komolyan! Nagyon nagyon jó az a cucc..előtte folyamatosan tört, amióta ezt használom(2 éve) egyszer sem.
Ha nem jön be, akkor csináltass műkörmöt. :)
Nem, nem árt a műköröm. A körmös is megküzd egy ilyen gyenge körömmel, de természetesen jó szakember meg tudja építeni a körmödet tökéletesre és nem vékonyítja el a természetes körömlemezedet sem. Egy jól megépített műkörömnek minimum 3 hétig illik fent maradnia, addigra már van egy jól látható lenövés is. Így 3-4 hetente érdemes járni a műkörmöshöz. Azt azért vedd figyelembe, hogy ez havonta kb. 5 ezer Ft, vidéken olcsóbb, Budapesten jóval drágább is lehet.
Műkörömből kétféle létezik: zselés és porcelán, mindkettő ugyanolyan jó, de mivel a zseléset könnyebb megépíteni, a legtöbb körmös azzal dolgozik.
A saját körmödet is meg lehet erősíteni zselével, ilyenkor nem hosszabbítják meg a körmödet, de meg lehet annyira erősíteni, hogy ne törjön le, hanem szépen meg tudd növeszteni.
A gel lakk önmagában nem erősíti a körmöt, nem is lehet vele hosszabbítani, tulajdonképpen egy tartós körömlakknak felel meg, kb. 2-3 hétig marad fent, ez jóval olcsóbb, mint a műköröm és kérhetsz alá valamilyen erősítő zselét, illetve egy jó körmös magától is ajánlani fogja ezt a lehetőséget. Ilyenkor csak arra figyelj, hogy sok körmös a "saját köröm erősítése zselével" címszó alatt, elkéri az épített zselé árát, ezt én nagyon nem tartom korrektnek, hiszen jóval több munka az építés kb. másfél óra, mint felkenni minden körmödre egy réteg zselét, ami előkészítéssel mondjuk 20 perc maximum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!