Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Ezek közül a matt finisű...

Ezek közül a matt finisű alapozók közül ti melyiket választanátok? Alapozóban tapasztaltak?

Figyelt kérdés

Púderes finish, ragacs, tapadás mentes érintés, könnyed állag, hófehér bőrhöz passzoló, nem besötétedő, pórusokat nem kiemelő, alapozót keresek.

nagyon zsíros a bőröm, ezért ezekkel a feltételekkel keresek.

Körül belül a drogéria összes alapozóját felkentem a kezemre (ebből egy netes lesz amit nem próbáltam még), és ebből elég kevés maradt amik megfeleltek, de döntésképtelen vagyok.

KM-en mindegyiknél elolvastam a több 100 véleményt, viszont ott nem igazán kapok tanácsot, hiába kérdezek.

a sorrend aszerint lesz ami jónak tűnik, de mindegyikhez írom mi a bajom velük:

1. [link] - sárga. Egyszerűen a szürkés, fehér, néhol pirosas bőrömhöz ez sárga, hiába az extra világos szín. De ez finishben, állagban tökéletes. Hófehér bőrűek nektek is nagyon sárga? a drogéria fényei csalókák.

2. [link]

nagyon szépen illeszkedett a bőröm színéhez, de borzasztó nehéz a bőrnek. Konkrétan mintha a korrektort és az alapozót összekeverték volna, fulldokolna a bőröm.

esetleg valamivel lehet hígítani? vagy ez hülyeség h könnyedebb legyen?

3. [link]

ez netes, de gyönyörű a színe, viszont nem matt, ha jól vettem ki angol tesztekből. "természetes" fénye van, amitől ragacsos lesz az alapozó, és a fényesedés garantált. ez tényleg így van?

4. [link]

jónak tűnik, de a világosabb árnyalat is sötétnek tűnt, nem tudom mennyire alkalmazkodik a bőrtónushoz?

5. [link]

ennek is sötét volt a legvilágosabb árnyalata. Ez mennyire alkalmazkodik a bőrtónushoz?

az lenne a legjobb, ha egy nagyon zsíros bőrű, nagyon fehérbőrű írna :D

egyébként a L'oreal True Match legvilágosabbját használtam nyáron, de ez is sötét volt kicsit..

2014. szept. 9. 14:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Holika van nekem is, habár az világosabb egy picit és kevésbé sárgás mint a Bourjois 123, de ez sem tökéletes. Nem az a szürkés-fehér bőrre való sajnos. Ahhoz eddig legközelebb a Rimmel Lasting Finish 103-as alapozóm áll... de rajtam nagyon maszkszerű, ezért utálom.

Ezeket használom felváltva, állaga, finishe meg mattítás terén a Bourjois 123 a kedvencem, még ha a szín nem is tökéletes, átlátszó Essence púderrel egész jó, kicsit enyhít a sárgásságán.

2014. szept. 9. 17:51
 12/18 A kérdező kommentje:

igen-igen.

megint elemeztem a bőröm, most Párom segítségét kértem.

Mellkasom rózsaszínes a pirosságtól, nyakam sárgás hulla fehér keveréke, arcom piros és sárga keveréke. Mellette zsíros a bőröm, és mindenhol tágak a pórusaim.

De úgy döntöttem a nyakam miatt hogy sárgás, a kezemet is elnéztem sárgás inkább a tónusom, csak becsapós a mellkasom miatt, így én is a Bourjois mellett döntöttem. Annyira könnyed, annyira lehetnyi érzést kelt a bőrön. Mondom ezt mind úgy, hogy arcomon nem volt, de a kézbelső felén nagyobb területen tényleg észre se lehetett venni, annyira egybe olvasd mind a finishe mint a színe, csak azért tényleg kicsit látszott h sárga..

mindenesetre szerintem minden alapozónak ennyire könnyed, bőrrel egybe olvadónak kéne lennie mint a bourjois 123-nak :)

mindenkinek köszönöm a sok segítséget!

amúgy én is essence mattító (fehér) púdert használom. Hiszen ez tényleg kompatibilis minden alapozóval, főleg ha fehérbőrről van szó, ez szerintem tökéletes.

2014. szept. 9. 19:04
 13/18 A kérdező kommentje:

holika meg remélem tényleg jó lesz.

Nem tudom mennyi idő míg ideér, de addig muszáj vennem alapozót, mert már így is fele annyit használok az arcomra a true matchból.

nem maszkolom amúgy tele a fejem, pont ezért kerestem könnyű fedést :)

2014. szept. 9. 19:05
 14/18 A kérdező kommentje:

még annyi kérdésem lenne lányok:

mennyire oxidálódik a bourjois? mert most nézek még több blogot és nem egy embernek lett sokkal sárgább.

nem igaz :( érted.. pont jó a bőrödhöz, talán kicsit elüt, de még vállalhatóan, erre még besötétült? nagyon jó...

2014. szept. 9. 21:19
 15/18 anonim ***** válasza:

én ezt használom, matt alapozó és erős a fedése, de szivaccsal egész vékonyan is felvihető:

[link]

ez sem rossz, de az előbbi jobb azért:

[link]

A többivel nekem is az a bajom, hogy nincs elég világos belőlük.

2014. szept. 12. 22:50
 16/18 A kérdező kommentje:

bourjois flower perfection is nagyon tetszik. Kicsit bánom, hogy nem azt vettem meg.. mert a Bourjois 123-nál döntöttem, a legvilágosabb mellett, de még ez is sötét :)))) hihetetlen.. akkor gondolom ez amit írtál világosabb még ennél is.

Legközelebb ezt választom, köszönöm Neked is a kommentet :)

2014. szept. 14. 12:46
 17/18 anonim ***** válasza:

Na kék Holika holika befutott. :D

Színben kb lasting finish 103, talán picit világosabb. A nyári színemhez látszólag elég jól idomult első blattra, nem túl sárgás, nem rózsaszín, egész jól idomul. A téli színemhez még kérdéses nem lesz-e sötét.

Zsíros, nem vízhiányos bőrre egy álom lehet szerintem, egyéb esetben fél tonna hidratáló kell előtte. Ezt a kis defektet leszámítva kiválónak tűnik. :D

2014. szept. 15. 14:28
 18/18 anonim ***** válasza:
Talán érdemes lenne poralapozót kipróbálnod. Én sok fajtát próbáltam, és egyszer rendeltem Lucy's Minerals márkájút, az speciel cink oxid alapú, hát olyan szárító hatást én még semmitől nem tapasztaltam, egyszerűen túl kellett adnom rajta, annyira durva volt, nem tudtam a kombi bőrömön elviselni.
2014. szept. 15. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!