Ezek közül a matt finisű alapozók közül ti melyiket választanátok? Alapozóban tapasztaltak?
Púderes finish, ragacs, tapadás mentes érintés, könnyed állag, hófehér bőrhöz passzoló, nem besötétedő, pórusokat nem kiemelő, alapozót keresek.
nagyon zsíros a bőröm, ezért ezekkel a feltételekkel keresek.
Körül belül a drogéria összes alapozóját felkentem a kezemre (ebből egy netes lesz amit nem próbáltam még), és ebből elég kevés maradt amik megfeleltek, de döntésképtelen vagyok.
KM-en mindegyiknél elolvastam a több 100 véleményt, viszont ott nem igazán kapok tanácsot, hiába kérdezek.
a sorrend aszerint lesz ami jónak tűnik, de mindegyikhez írom mi a bajom velük:
1. [link] - sárga. Egyszerűen a szürkés, fehér, néhol pirosas bőrömhöz ez sárga, hiába az extra világos szín. De ez finishben, állagban tökéletes. Hófehér bőrűek nektek is nagyon sárga? a drogéria fényei csalókák.
2. [link]
nagyon szépen illeszkedett a bőröm színéhez, de borzasztó nehéz a bőrnek. Konkrétan mintha a korrektort és az alapozót összekeverték volna, fulldokolna a bőröm.
esetleg valamivel lehet hígítani? vagy ez hülyeség h könnyedebb legyen?
3. [link]
ez netes, de gyönyörű a színe, viszont nem matt, ha jól vettem ki angol tesztekből. "természetes" fénye van, amitől ragacsos lesz az alapozó, és a fényesedés garantált. ez tényleg így van?
4. [link]
jónak tűnik, de a világosabb árnyalat is sötétnek tűnt, nem tudom mennyire alkalmazkodik a bőrtónushoz?
5. [link]
ennek is sötét volt a legvilágosabb árnyalata. Ez mennyire alkalmazkodik a bőrtónushoz?
az lenne a legjobb, ha egy nagyon zsíros bőrű, nagyon fehérbőrű írna :D
egyébként a L'oreal True Match legvilágosabbját használtam nyáron, de ez is sötét volt kicsit..
nekem az nagyon sötét sajnos.
Már néztem. Illetve nagyon folyós, túlságosan is beleül a redőkbe, pórusokba.
estée lauder, vichy - ezeket ajánlották eddig, de nekem arra nincs pénzem :(
Catricenak van egész világos árnyalata. Zsíros bőrön nem tudom, hogy áll helyt, az enyém egy ideje inkább száraz, de biztos van vélemény róla.
Vagy Vichy. Ha kifogsz valami akciót, akkor árban ugyanott vagy kb, mint némelyikkel, amit írtál. De rendes áron sem annyira horror a különbség, ha nem vakolod magad nevetségesen vastagon vagy teljes testen, akkor nagyon sokáig elég lesz.
Vagy ha a netes rendeléstől sem zárkózol el, akkor nézz szét a koreai sminkek között, vagy a már bevált drogériás kencére is érdemes rákeresni, mert a legtöbből van világosabb árnyalat, csak a hazai piacon nem forgalmazzák - ezt mondjuk sose értem meg, nem hiszem, hogy például a szlovákok közt annyival több a sápadt.
Esetleg DM-ben nézd meg a rimmel alapozókat, a lasting finish elég jól bevált, de a 2. árnyalat (itthon a legvilágosabb) kicsit sötét és sárga, a dm-ben viszont láttam végre itthon is a legvilágosabbat, érdemes tesztelni.
Ja elfelejtettem írni, hogy sose kézen tesztelj és csakis természetes fényben döntsd el, hogy passzol-e. Az állkapocs vonalára érdemes felkenni és szép napos időben menj kis tükörrel. A neonfényben választás sose jó. :D
Az árnyalatok neve pedig beszédes, általában megsúgja, hogy sárgás, rózsás vagy semleges a tónusa. Lehet nem azzal van baj, hogy túl sötét, inkább csak az a baj, hogy rózsás árnyalat kéne neked és nem sárgás.
köszönöm a hosszas véleményt :) nagyon hasznos volt!
amúgy a catrice alapozót megvettem, borzasztó zsíros, fényes, semmi köze a matt finishhez, és el is adom...
a true match a tökéletes alapozó, de nekem sötét még nyáron is. most néztem meg tüzetesebben a bőröm. Nagyon fehér vagyok, ennyire:
mint ez a lány. ugyan ezt az alapozót akartam megvenni, de ha neki sötét, nekem is az lenne.
ilyen szürkés, pirosas a bőröm. az arcom ugyan sárga, de a nyakam, mellkasomhoz passzoló szín kell.
Nagyon nehéz ez az alapozó dolog.
Nem arról van szó, hogy finnyás vagyok, hanem egyszerűen a bőröm színe, állapota nagyon rossz kombó, és nem hogy alapozót, de még normális rúzst se tudok venni, mert mindenhol más színű a fejem..
amúgy én a belső karomon próbálok, ott olyan színű a bőröm pont mint a nyakamon és mellkasomon.
felkenek vagy 4-5 alapozót balra-jobbra, rajta hagyom nem törlöm le, és utána kimegyek a fénybe, megnézem melyik passzol jbban.
mondanom se kell, mindegyik sötét volt...
ui.: holik holika bb krémet megrendeltem, abban reménykedem, hogy jó lesz :)
én nagyon nyitott vagyok látod :D csak hát a bőrööööm :(
zsíros és fehérbőrű lányoknak a legnehezebb. ez a kettő így együtt borzasztó..
oké, várom a véleményt :) persze már olvastam róla. Nem csak Km-en, blogokat is bújok rendesen, annyira nem panaszkodnak rá. Főleg mert zsíros bőrre jó, és mert matt, és meg világos.. mindössze ennyiért vettem meg. És persze nevetségesen olcsó :)
Nekem ez az all matt plus egy rémálom volt. Le is írtam a véleményem KM-re hosszassan profectuscat néven olvashatod.
sírni tudnék, ha arcomon van. Még képekkel is illusztáltam milyen borzalmas alapozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!