Szeretnék venni kék kontaklencsét. De nem tudom mi ennek a menete tudnátok benne segiteni?
Szóval ,ebbol eleg egy darab ?Vagy ezt is mint a hagyományos lencsét cserélgetnem kell?
Attol hogy az bent lesz,ugyanugy fogok latni?
Es ezt is esténként ilyen folyadékba kell tenni??
Mennyibe kerül kb?
Mindent szeretnek tudni rola,koszonom elore is a valaszaitokat!!:)
Itt elég részletesen leírják.
A színes lencséket is cserélni kell egy idő után, attól függően, hogy milyen típust veszel. A különböző márkáknál, típusoknál fel van tüntetve. Ezt pl. háromhavonta kell cserélni:
Esténként ezt is ki kell venni és ugyanúgy meg kell tisztítani, mint a sima lencsét, utána ugyanúgy bele kell tenni a kis tégelybe, amit előtte felöntöttél a tisztító folyadékkal.
Ha lencsét hordasz, ajánlott venni mellé műkönnyet is, mert ritkábban pislog tőle az ember (reflexszerűen, ezen nem tudsz változtatni) és könnyebben kiszárad tőle a szem.
Az árak is fel vannak tüntetve minden online oldalon, ahol ilyeneket árulnak.
Nem árt vizsgálattal és betanítással kezdeni, pont azért hogy ne szakítsd el első alkalommal a lencsédet, vagy egyáltalán azért, hogy megtudd milyen görbületűt kell venned. Mert az sem mindegy. A legtöbb színes 8.6-os görbület, mert azaz átlagos. De sok ember van akinek nem olyan a szeme, és nem jó rá a lencse, kiesik, szúr, stb.
Nekem is volt többféle színesem, de amint az első linken is láthatod kissé úgy néznek ki mintha el lenne csúszva, fura hogy látszik a saját szemed egy része is. Nekem ez nagyon nem tetszett, néha kancsalnak tűntem miatta ha a két lencse nem egyformán állt... szóval végül 1-2 napnál tovább egyiket sem hordtam, nem hiszem hogy érdemes ilyesmit venni. De persze kipróbálni ki lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!