Hogyan tudjam meg az eljegyzési gyűrű méretét, úgy, hogy meglepetés maradjon az ékszer átadása?
Ötleteim.: 1.: Csórjam el egy bizsu gyűrűjét, miközben mosogat? :-)
2.: Kérdezzem meg egy barátnőjét? (Rossz ötlet.)
3.: Mérjem meg a gyűrűsujjának kerületét, miközben alszik?
(Az a baj, hogy jegyesség előtt nem szokás nálunk együtt aludni, még házasság előtt se nagyon.)
4.: Raboltassam el titokban és az elrablókkal méressem le a gyűrűsujjának kerületét, majd mentsem meg az elrablóktól, és végül jegyezzem el? :-) Kalandos, sanszos, hogy az őrszobán érne véget az eljegyzés... :-)
5.: Még gondolkozok, hogy mibe szokták a gyűrűsujjukat dugdosni a nők..., hátha annak belső átmérő mérése megoldja a problémát!
6.: Kiteszek helyekre, gyurmadarabokat, löttyedt gyümölcsöket, hátha másnapra lesznek benne lyukak... XD :-)
De tényleg, most mi legyen?
Ezen, még sohasem gondolkodtam el!
A 'gyurmás' válaszoló vagyok!
Bizsuboltban azért necces, mert igazából azok nem mindegyikén van szám szerinti méretezés ill. eltérhet szerintem a nemesfémek valódi, szigorú számozásától. Valamint bizsuk közt van olyan, hogy S-M-L méretezés. Múltkor pl. rossmann-ban választottam magamnak gyűrűt, de úgy volt címkézve, hogy nem ment fel teljesen az ujjamra. De végül jó lett a gyűrűsujjamra, esetleg még középsőre.
Szerintem ha nincs extrém eltérés a barátnőd kezében az átlaghoz képest, nyugodtan vegyél egy M-es bizsut drogériában, kizárt, hogy mellélőj!
A 'gyurmás' válaszolónak.:
Köszönöm a tanácsot, látod erre nem is gondoltam, mivel férfiként sohasem nézegetem az ékszereket!
Valószínűleg úgy lehet, hogy felpróbál ott párat és ami jól áll az ujján, azt megjegyzem, hogy melyik volt visszamegyek és még ott a boltban lemérem!
Az aranyékszer üzletben, pedig, majd tudják, hogy az az átmérő, melyik ékszerészeti méretnek felel meg. (Valahol olvastam, hogy érdemes egy számmal nagyobbat venni a tényleges, ujjkerületből meghatározottnál.)
Még egyszer köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!