Lányok, akik egyáltalán nem vagy csak alig sminkeltek, Ti miért csináljátok így?
Én csak spirált használok, azt is csak fölülre.
Egyrészt azért, mert a bőröm semmilyen sminket nem bír, natúrkozmetikumokat sem, kidobja 2-3 óra múlva, viszont szőke vagyok és a pilláim nem látszódnak, így azokat fölül kiemelem. Alul nincs annyi szempillám, hogy értelme legyen kifesteni, mert ha kikenem, akkor olyan, mintha csak összekentem volna a szemem alját :D Spirálból is csak az Alverde jó.
Másrészt meg nagyon rondának érzem magam kikenve, akkor is, ha sminkes fest ki. Egyik barátnőm beauty-sminkes és egyszer kifestett. Ő szépen dolgozik, jól megtalálta az alapozó meg a púder színét is, de egyszerűen annyira nem én voltam, sokkal szebbnek látom magam smink nélkül.
Ti, akik alig vagy egyáltalán nem sminkeltek miért döntöttetek így?
Nincs rossz válasz, akármi lehet indok :)
Hát őszintén szólva én smink nélkül is szépnek érzem magam, ha ez beképzeltség, akkor is. Párom, exek is így voltak vele szerencsére.
Utcára azért minimális sminket feldobok, kis korrektor, púder, mert nem hibátlan a bőröm sajnos, illetve spirál nélkül azért ritkán megyek el, mert a szemüveg kicsinyíti a szemem.
Alapvetően nem vetem meg amúgy a sminket, aránylag jó is vagyok benne. De se kedvem, se türelmem vacakolni vele az utóbbi időben. Szerintem fontos, hogy a valós arcát is fel tudja vállalni az ember, a sminkkel lehet játszani, mert jó móka néha kicsit másképp kinézni, de amikor valaki felismerhetetlen ébredés után, mert nincs felrajzolva a szemöldöke, nincs rajta a szokásos vastag szemkontúr, és a kiló vakolat, ott már komoly bajok lehetnek. Sajnos sokan csak a kicicomázott arcukat érzik szépnek.
Mindenből drágát kell vennem, mert az olcsóktól kiütést kapok, de régen nem volt ilyen. Ez valami új bajom.
Egy arcpirosítóm van, egy szempillaspirálom és 2 szemceruzám, amit nem félek használni :D. Ez a nagy választék. Egy ilyen szemet ki tudok hozni belőle: [link]
Vagyis most nem, mert fehéret kéne még venni hozzá.
Igazából nem foglalkoztat annyira a dolog, mert a pasimnak sem tetszik ha túlságosan ki vagyok festve, és valóban nem is áll jól. A kevés festék javít valamit, persze, ami még a természetesség határain belül mozog.
Mert feleslegesnek találom. Ha valaki szépnek talál akkor engem találjon annak és ne a sminkemet!
Meg időm sincs rá, se kedvem macerálni vele, és nem is tudok jól sminkelni.
Ha megyek valahová és van egy nagyon piros pattanás a fejemen teszek rá korrektort, de ez a maximum.
Sokáig tartott megtalálni önmagam... Anya semmit nem engedett, korrektort se, én a pénzemen csakazértis sminket vettem, egyre erősebbeket, ez tartott egy jó évig. Aztán egy reggel felkeltem, és szépnek láttam magamerős smink nélkül. Azóta - mintegy varázsütésre- megmaradok a szempillaspirál- korrektor - púder hármasnál, ha valami olyan helyre megyek, itthonra/ boltba leszaladni meg semmi :D
Ezért is hülyeség szerintem szülőként tiltani a sminkelést- előbb vagy utóbb úgyis kipróbálja az ember,max sokkal később találja meg azt, ami igazán kiemeli a természetes szépségét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!