Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » A La Maquilage átverős cég vajon?

A La Maquilage átverős cég vajon?

Figyelt kérdés

Az egy dolog, hogy eddig másik székhelyen és Il Maquilage-néven futottak, meg állítgatják meg az embereket ingyen smminkre a plázákban, viszont: múltkor behívtak (telefonon), hogy 1 órás ingyen sminktanfolyamra lehet menni. Mivel épp ráértem aznap délelőtt, elmentem, és a végén derült ki, hogy vásárolni kell valamit ahhoz, hogy a következő, már 3 órás tanfolyamon is ingyen részt vehessek. Azt hittem, többet nem hallok felőlük, de ma -így kb. 1,5 hónap után- hívtak, csak épp elfelejtették, hogy az 1 óráson már voltam. Mikor említettem a 3 órásat, azt mondták, az a következő fokozat, mert van még egy 1 órás, ahol alkalmi sminket csinálnak. Utalt rá, hogy annak a végén is kell venni valamit és akkor majd....! Szerintem ebből az lesz, hogy elmegyek és elküldöm őket a fenébe, hogy ne kamuzzanak már, meg utálom, ha ilyen erőszakos, sunyi módon vásároltatnak. Akkor se meg most se álltam úgy, hogy bizonytalan dologra költsek (ha tényleg ezzel sminkelték Madonnát, a cégtől elvárható lenne, hogy legalább ne hadováljon..)

Valami tapasztalat?

#MLM #átverés #smink #maquillage
2014. jún. 18. 22:32
 1/10 anonim ***** válasza:
45%

Ők ebből élnek.

Behívnak ingyen sminkelésre.

Aztán rád akarnak sózni minél több terméket.

Az a baj, hogy a sminkeseik egykedvűek, kissé flegmák

és nem valami szépen dolgoznak.

2014. jún. 19. 00:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Semmi sincs ingyen. :/
2014. aug. 6. 01:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Azóta már elegem lett belőlük. Annyira erőszakosak, én így nem szeretek venni semmit. Tudnám sorolni a példákat, hogy milyen brutális stratégiával dolgoznak. Valahogy emögött sose tudok tisztességes céget elképzelni.
2014. aug. 6. 14:06
 4/10 anonim ***** válasza:
tudnál még mesélni, milyen stratégiával dolgoznak? ma egy csomó álláshirdető oldalon adtak fel hirdetést, ami érdekelne, de annyi rosszat olvastam róluk... érdekelne minden vélemény róluk. köszi!
2014. aug. 7. 21:34
 5/10 A kérdező kommentje:

Ha nem lett volna az Il Maquilage, fogalmam se lenne, honnét szerezték meg a telefonszámom. Így valószínűsítem, hogy mivel mikor regisztráltam, még azon a néven futottak (nem győzöm hangsúlyozni, mennyire komolytalan, ha egy magát világhírűnek nevező márka nevet vált) No de az kb. 7 éve volt.. Mikor felhívtak, persze nem hivatkoztak rá, hogy honnét van meg a számom (már bánom, hogy nem kérdeztem rá), csak elkezdtek beszélni az ingyenes sminktanfolyamról. Este hívtak és másnapra akartak időpontot adni. Mondtam, hogy nem jó, dolgozom. De nagyon kötötték az ebet a karóhoz, hogy nem lehet máskor, míg végül "pont találtak egy helyet" asszem 1 nappal későbbre. Aznap vagy 10-szer hívtak -ugyanaz a kollégájuk és másik is-, hogy akkor ugye megyek, mert nehogy potyára menjen oda a sminket CSAPAT, akik csak azért lesznek ott, hogy velem foglalkozzanak. Oh, hát persze, hogy ilyen ajánlatra nem mondok nemet. Ott derült ki, hogy nem szentírás az időpont, csomót vártam, meg ki kellett tölteni egy adatlapot. Ja és szó sincs róla, hogy csak miattam lenne ott bárki, több sminkes van, akik futószalag-szerűen sminkelnek. (Nem több "komolysággal", mint a bevásárlóközpontban leszólítgató diáklányok.) Nyilván 8 óra be van nekik táblázva, hogy legyen miért fizetést kapniuk..

A sminkelés úgy zajlik, hogy csinál valamit az arcom egyik felén, nekem meg ugyanazt kell a másikon, hogy tanuljak. Egyébként nem lehet választani, nappali smink van (ami elég minimál, még azt se engedték, hogy cicás legyen a vonala, pedig máshogy nekem nem előnyös.)

A végén mondták, hogy aki itt részt vett és vásárol, az mehet a 3 órás tanfolyamra is. Hurrá. Jaa, de vásárolni kell valamit itt és most, csak akkor érvényes. Meg persze van 20% kedvezmény "csak most". Mindez akkor derült ki, mikor összeállította, miket használt rajtam, és várta, hogy megvegyem mindet -úgy 50.000Ft értékben (ez már a kedvezényes). Mondtam, hogy hónap vége van, örülök, ha elég lesz kajára, amennyim még van. Azt mondja, akkor válasszak, melyik termékeket veszem meg. De mondom semmilyen extra költség nem fér most bele, tényleg csak kajára és arra is neccesen. Kérdeztem, nem lehetne-e 1-2 nap múlva visszajönni, mert tényleg szükségem lenne az egyik termékre. Áá, azt nem. Tovább szűkítette a kört.. Nem részletezem tovább, fárasztó. Végül megvettem a szempillaspirált, mert tényleg mindig véresre dörzsölöm, annyira érzékeny, de ez egy természetesebb fajta. Igazából az is befolyásolt, hogy azt mondták, max. 1 óra lesz, és 1,5 lett belőle a várakozás miatt. Még jó, hogy kajálni akartam állásinterjú előtt -így végül utolsó utáni pillanatban estem be éhen.. Mindegy, ez megint csak egy balf... dolog a részükről, hogy azt hiszik, mindenki, mindig, akármeddig ráér.

Mondták, hogy akkor majd keresnek a 3 órás tanfolyam miatt. Eltelt 1-2 hónap, gondoltam, a büdös életben nem fognak visszahívni. Egyszer csak jelentkezett egy elég fura stílusú hapsi, hogy soha vissza nem térő alkalom, másnap rá kell érnem egy ingyenes, 1 órás sminkelésre. Hohó, mondtam, azon én már voltam, és azt mondták, már a 3 órás jön. Erre azt mondta, neem, mégegy 1 órásra el kell menni ahhoz, és akkor már egy még komolyabb 3 órásra mehetek. Ráadásul ez már egy mégjobb 1 órás, változtak a dolgok, pl. welcome pezsgő is van. Jó. Őt is hasonlóképpen nehéz volt meggyőzni, hogy DOLGOZOM, ezért nem tudok akkor menni, mikor ő gondolta. Ez bizony nagy probléma.. De végül nagy nehezen talált még "egyetlen" helyet 1 nappal későbbre.. (Neem, a jövőhét az semmiképp nem jó, mert nincs mindig ilyen, meg nem is tudja, mikor lesz legközelebb.)

Innentől a szitu ugyanaz volt: állandó hívogatás 2 számról is, hogy biztos elmenjek, fél óra várakozás.. Közben jeleztem, hogy dolgozni kell mennem, de ez nem gyorsított az eseményeken. Mikor megint ki akarták töltetni az adatlapot, megkérdeztem, hogyhogy megint kell, és meglepődött a csaj.. Annyi különbség volt, hogy most nem nappali sminket csináltunk -mivel az már volt. A végén nem szerettem volna megint eljátszani azt a vásárlásos mizériát, jeleztem, hogy félreértés történt (=elbénázta/hazudott a kollégája), inkább majd a 3 órás végén vásárolnék, és mivel addigra már teljes munkaidős leszek, meg tudok venni egyszerre több terméket is, amire még szükségem lenne. De muszáj volt vásárolni, hogy akkor már egy még jobb 3 órásra mehessek. A legolcsóbb termékkel távoztam, és azért elvettem a pohár pezsgőt, még ha maguktól nem is adtak senkinek meg kicsit el is dugták..

Újabb hónap(ok) telt(ek) el, mire hívtak a 3 órás tanfolyamra. Megint az agresszívan nyomulós paraszt volt. Ez pénteki napon volt, megmondta, hogy keddre kéne mennem. Én közöltem, hogy az egész hetem be van táblázva, csak az az utáni lesz jó. De mivel az élet nem kívánságműsor, ragaszkodtak ahhoz a naphoz. Jó, belementem, majd valahogy megoldom. Utána láttam a naptárban, hogy nem nagyon fog sikerülni, ezért szinte egyből vissza akartam hívni, de persze nem vették fel, hiába próbálkoztam. Kedden hívtak, egyből mondtam, hogy próbáltam szólni, hogy nem tudok menni. Amit az a gyökér levágott..! Türelmes vagyok, de úgy raktam le, hogy idegesen azt mondtam, "jól van, akkor elmegyek"! Nehogy már x ember miattam szívjon.. Mivel meló végére alig láttam a migréntől, eszem ágában se volt elmenni. Különben is, milyen duma, hogy ha eggyel kevesebb fő van, elmaradt a tanfolyam.. Persze, mint ahogy az elején megmondták, hogy csak miattam megy oda nemtom hány sminkes, akik csak velem foglalkoznak.. (Ja, azt kihagytam, hogy a másodiknál kettőnket sminkelt egyszerre, pontosabban én szinte mindent egyedül csináltam, ő csak mondta a lépéseket..)

Gondolom, ezek után nem fognak hívni, örülnek, ha nem kell beváltaniuk a 3 órásra szóló ígéretüket. Én meg kb. rájuk gyújtanám a puccos pénzmosodájukat, de mikor csak az a marketingbarbár hapsi van csak benne.

2014. aug. 8. 17:30
 6/10 anonim ***** válasza:
45%
Ennyi energiát belefektetni valaminek az áztatásába... Nincs hasznosabb dolgod? :)
2014. aug. 9. 08:48
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

Hát nyilván hasznosabb mint te aki itt lődörögsz aztán beszólogatsz

:) vajon neked nincs e hasznosabb dolgod:)

Ja és :)

2014. szept. 17. 21:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Kérdeztek, válaszoltam, MERT NEM AKAROM, HOGY MÁS IS MEGSZÍVJA VELÜK. Hogy te egy önző, egoista troll vagy, az IS nyilván az én szégyenem..-.-
2014. szept. 18. 18:14
 9/10 A kérdező kommentje:
A másik kommentelőnek meg köszi!:) Én is meg szoktam védeni másokat az ilyen parasztoktól, jó látni, h nem vagyok egyedül!:)
2014. szept. 18. 18:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én örülök hogy leírtad mindezt, nekem nagy segítség hogyha hívnak, tudjam mi a módszerük és ne tudjak bedőlni.

Én nemrég kaptam az arénában egy ingyenes sminket. Soha nem állok meg semmilyen kérdezőnek, nem veszek semmit amit nem akarok, de úgy voltam vele, hogy még senki nem sminkelt ki szakszerűen, ezért kíváncsi voltam rá, már rég akartam. Úgyhogy direkt arra is mentem, hogy leszólítsanak. Sőt, pont akartam venni egy szem alatti korrektort, és mivel magamtól nem tudtam milyen kell, ezért gondoltam itt hátha kapok segítséget. Szóval kisminkeltek, kitöltöttem az adataimat, a végén pedig próbálkoztak hogy vegyem meg az összes rámkent cuccot, én mondtam köszönöm megvan mindenem, egyedül a korrektorra tartok igényt.

Persze azt is sejtettem milyen cég lehet ez, hogy biztos hívogatni fognak később, de nem érdekelt. Mondjuk azt már bánom hogy nem egy kamu telefonszámot adtam meg. Nekem is mondták a sminktanfolyamot, én már kitaláltam mit mondok ha felhívnak. Ha ezek után is erőszakosak lesznek a telefonba akkor egy ideig tűrök, aztán viszontlátásra leteszem. Ha újra hívnak, akkor a férjem veszi fel a telefont, ő meg olyan aki bárkit le tud rázni elég udvarias hangnemben.

2014. dec. 11. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!