A drágább körömlakkok tartósabbak?
köszi:)
azért még várnék véleményeket, hátha valaki ismer valami tuti jó márkát
Nincs tuti jó márka. :D A körmödön múlik alapvetően. Ha zsírosabb, akkor hamar ledobja magáról a lakkot. A rövid körmökön tovább fennmarad, a hosszú köröm több hatásnak van kitéve, hajlik kicsit, stb. Függ attól is, mennyire rugalmas vagy merev a körmöd. Az sem mindegy, mit csinálsz egy átlagos napon, ha egész nap gépelsz az irodában, majd hazamész mosogatni és este megmosod a hajad, azt egy lakk sem tolerálja sokáig.
Tehát elsősorban az a fontos, hogy a saját körmöd egészséges és ép legyen. Ha töredezett a felszíne, arról is nagyon jól lepattog minden lakk. A másik fontos dolog, hogy legyen egy nagyon jó alaplakkod, és kell egy fedőlakk is. Ezekre esetleg érdemes picit többet is áldozni, az olcsóbbak nem igazán nyújtanak sok extrát egy átlátszó lakkhoz képest - pedig nem mindegy. Olvasgass fórumokon, ki mit ajánl, kiindulási pontnak jó lehet.
Persze vannak minősíthetetlenül rossz lakkok, de tapasztalatom szerint egy 300 forintos lakk is lehet ugyanolyan jó. Nekem személy szerint nagy csalódás az OPI. Áradozik róla mindenki, drága is, biztos jobb is... aha. Még aznap konkrétan le tudom húzni a körmömről, és három színnel is ugyanígy jártam. Nem jövünk ki jól. Ettől függetlenül neked lehet pont az válik be a legjobban, nem vagyunk egyformák.
Ja igen, a technika. Azon is múlhat a dolog. Jó, ha nem kened össze a körömágyadat (jobban is néz ki), és a lakkozás végén húzd át egy réteg fedőlakkal a körmöd élét is, sokkal jobban fogja bírni a körmöd végén a lakkozás. :)
Én használtam már olcsóbb és drágább lakkot is. A drágább lakkok közül a többség rendesen bírta a kezemen (vagyis rendesebben, mert az én körmeimen ami 3 napot megér, az már fantasztikus :D), az olcsóbbak közül meg volt, ami jó, volt, ami nem. Szóval nem feltétlenül tart tovább a drágább, mint az olcsóbb.
Amit még tudnék ajánlani, az a géllakkozás, de lehet, nem tudsz egyszerre annyit kiadni, hogy vegyél hozzá otthoni lámpát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!