Füllyukasztás otthon?

Figyelt kérdés

Szeretném otthon kilyukasztani a fülem,olvasgattam is már utána, hogy hogy érdemes. De most azért szeretnék egy átfogó leírást kapni, mert mégse ilyen összevissza mindenhonnan szedett tudás birtokában kéne ennek nekiállni...

szóval amiben biztos vagyok:

orvosi tűvel, gumikesztyűben, és fertőtlenítem a tűt is és a fülemet is (a tűt csak azért, hogy biztosra menjek..)

amiben nem vagyok teljesen biztos, hogy ezután mit kell csinálni vele..szóval..a tűt azonnal ki kell venni, vagy benn kell tartani egy kicsit, és ha benn kell tartani, akkor mennyit?

ha kivettem a tűt, egyből rakjam bele a fülbevalót, vagy csináljak még vele vmit?

sima acélból készült fülbevaló ( [link] ) jó első fülbevalónak?

ha beleraktam a fülbevalót, akkor utána meddig ne szedjem ki egyáltalán, és mit csináljak vele? (mozgassam, fertőtlenítsem, hogyan mossam, stb.)

ha ezekre mindre hajlandó nekem válaszolni egy türelmes ember, azt nagyon megköszönöm! :)

2014. márc. 18. 21:19
 1/2 anonim ***** válasza:
32%
Miután átszúrtad a füled,vedd ki a tűt és tedd bele a csírátlanított fülbevalót. Esetleg ha előtte vérzik kissé, azt töröld le. Két hétig hagyd benne, ezalayt forgasd,húzogasd. Piszkos kézzel ne nyúlj hozzá..
2014. márc. 18. 21:48
 2/2 Kiss Anna Boglárka válasza:
100%

Ha érdekel a személyes tapasztalat, én tegnap este fúrtam a 3. lyukat a fülembe.

Fertőtlenítéshez egy szimpla clean&clear tonikot használtam, ami alkoholtartalmú, egy közepes méretű varrótűt áttöröltem vele, meg a fülemet is ahová a lyuk megy. A fülbevalót is lefertőtlenítettem vele.

Fogtam a tűt, egy határozott mozdulattal beleszúrtam a fülembe, (tegyük hozzá, nemhogy nem fájt, de alig éreztem)a fülcimpa hágsó részén kicsit vastagabb a bőr, jobban kell ott szúrni. A tű kb 1percig benne volt amíg a fülbevalót mégeggszer áttöröltem a "fertőtlenítős" vattával. Kihúztam a tűt, bedugtam a fülbevalót, ráraktam a végét. Nem vérzett, nem fájt.

Betadine-nal bekentem a lyuk körül amennyire tudtam. Ezt azóta 3x ismételtem.( A bekenés után meg kwll mozgatni, csavargatni)

Nem gyulladt be, már aznap este aludni tudtam rajta, még csak be se pirosodott, szóval minden oké!:)

Még kenni fogom betadinnal napi 2x, ugy 5 napig, és kb olyan 1-2 hét után lehet kivenni.

2015. febr. 25. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!