Lányok! Ti milyen sminket/kozmetikumot használtok?
Alkalomtól függ.
Sokáig a hétköznapokon is sok sminket használtam, de egyrészt nagyon hamar beláttam, hogy ez visszaüt és nem szép látvány, másrészt beleuntam annak a zsíros-púderes-korrektoros-poros massza délutánonkénti levakarásához, ami napközben a bőrömön felgyülemlett.
Így ma már nagyon igyekszem pattanás- illetve foltmentes állapotban tartani az arcom. Sokkal jobb érzés, hogy reggelente csak a szemem alatti karikás részre meg talán egy-két pattanásra kell korrektort kennem, és a szemöldökömet erősítem meg egy kissé. Elmúlt a régi sminkfüggőségem, és ez igazán felszabadító.
Valamilyen különlegesebb alkalomra (színház, ünnepség, stb) kicsit erősebben, de ízlésesen festem magam, ami abban nyilvánul meg, hogy a mindennapos sminkemet még megtoldom egy kis rúzzsal vagy tusvonallal.
De sajnos extrém zsíros bőröm van, szóval nem egyszerű a helyzetem, mert akármilyen sminkterméket használok a bőrömön, néhány óra múlva áll az arcomon az olajos-zsíros fénylő dzsuva, már elnézést a kifejezésért.
Fontos kiemelnem, hogy a következő cégek nem kísérleteznek állatokon. Ez volt az első számú szempont a kiválasztásuknál, és hogy ne tartalmazzanak illatanyagokat, és allergén anyagokat, kőolajszármazékokat.
-Yves Roche szempillaspirál
-Catrice BB krém
-Avon Planet Spa arcmaszk
-Oriflame hidratálókrém
-Essence korrektor
-Himalaya Herbals Gentle Exfoliating, napi bőrradír. Ő a kedvencem, natúr kozmetikum, de bárhol kapható és olcsó.
-Labello szőlőzsír
-Yves Roche ajakbalzsam
A következő termékektől ódzkodjatok:
* Johnson&Johnson: Neutrogena, Clean&Clear, bebe, ROC, O.B., Listerine, Carefree, Visine.
* L’Oreal: (az állatkísérletek kozmetikai nagyhatalma): L’Oreal Paris, Biotherm, Cacharel, Garnier, Giorgino Armani, Diesel, Kerastase, Lancome, La Roche-Posay, Maybelline, Vichy, Yves Saint Laurent.
* Procter & Gamble: Always, Head&Shoulders, Christina Aguilera parfümök, Escada, Gilette, Gucci, Herbal Essences, Hugo Boss, Lacoste, Max Factor, Old Spice, Oral-B, Pantene, Secret.
* Unilever: Axe, Dove, Lux, Signal, Sunsilk, Cif, Domestos.
* Colgate-Palmolive Co.: Palmolive, Colgate.
* Reckitt Benckiser: Veet
* Clorox (igen, a hipó ami így is szétmar minden szerves anyagot)
* Coty: Davidoff, Astor, Miss Sporty, Rimmel, Lancaster
hát én rúzst (piros vagy mélyvörös) és vagy szemhéjpúdert vagy tust vagy szemceruzát kedvtől és alkalomtól függően (feketét)
13 vagyok 15 éves külsővel!
Max Factor CC krémet keverek Sleek fehér alapozóval, ezt felviszem, a szemem alá kenek Essence Stay All Day korrektort, a bőrhibákra Catrice Camouflage-t. Púderezek Max Factor Creme Puff-fal. A számra leginkább színtelen ajakbalzsamot teszek, néha kevés halványrózsaszín pirosítót az arcomra. A szememre nude/szürke/fekete szemceruza kerül, spirál (Max Factor False Lash Effect), ha használok szemhéjpúdert, akkor az (Sleek, MUA vagy Essence), Essence szemhéjalap.
24
3-as válasz :DDDDDDDD
Én
hétköznapokon: vékony alapozó, púder fixálásra, szempillaspirál, pirosító és/vagy bronzosító (ruhafüggő)
Alkalmakra meg mindenfélét használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!