Hogy tisztítsam ki/le kíméletesen a smink ecseteimet?
Figyelt kérdés
Nagyon szép ecsetkészletem van és használat után néha ki is rázom őket...De van amelyiken már nagyon letelepedett a púder.Hogy tisztítsam hatásosan?Csak simán vízzel?Már próbáltam de nem történt nagy változás. Előre is köszi a segítséget:)2013. dec. 26. 23:28
1/5 anonim válasza:
Samponnal. Nyomsz a tenyeredbe, átdörzsölöd az ecsetet, kiöblíted, és addig ismétled, amíg tiszta víz nem jön.
2/5 anonim válasza:
Én is egy kis samponos vízzel szoktam kimosni az ecseteimet. Hatásos, de nem durva megoldás. A végén, amikor teljesen tiszta, átöblítem utoljára vízzel, majd egy zsepivel felitatom róluk a nagyja vizet. Utána pohárba, vázába vagy ilyesmibe állítom úgy, hogy az ecset legyen kifelé és hagyom megszáradni. :)
3/5 anonim válasza:
Ecseteket gyakorta tisztitsuk akkor is ha csak saját magunkat sminkeljük 2hetente de legalább havonta egyszer föleg ha nem akarjuk vissza hordani a szennyezödéseket , bacikat az arcunkra. Több fèle kèpp is tisztithatjuk öket pl. Babasampont tenyérbe körkörös mozdulatokkal átmos sima langyos vízzel öblít míg tiszta víz nem jön belöle. Szárításnál és mosásnál ügyeljünk rá , hogy a ragasztást ne érje . Szárításként ittasuk le az ecsetekröl a vizet majd szigorùan csak fektetve szárítsuk pl egy törölközön így nem folyik a nyélbe és a ragasztásba a maradék víz. A valódi ször ecsetekhez használhatunk hajbalzsamot is mosás után így nem válik spröddé szétállòvá mosás után. Lehet kapni smink ecset mosò folyadékokat és ecset mosó szappant is aki proffeszionálisabb megoldásra vágyik, bár ezek nem a legolcsòbb kategóriát képviselik. Fertötlenítés képp antibakteriális szappant is használhatunk szintetikus ecsetekhez. Gyors segélyként a szemhéj , tus , illetve rúzs ecsetekhez használhatunk gyógyszertári alkoholt is . A dolgunk csak annyi , hogy egy kisebb üvegtálba vagy felespohárba öntünk az alkoholból belemártjuk az ecsetünk szörét majd egy papír törlön sminkelö mozdulatokkal leitatjuk az alkoholt addig míg színt ad, ha már nem fog készen is vagyunk az alkohol pillanatok alatt elpárolog az ecsetröl rögtön megis szárad és azonnal használhatod. Viszont ez nem alkalmazható púder alapozó illetve nagyobb arc ecseteknél.
4/5 anonim válasza:
Baba samponnal, vagy ELF erre a celra valo samponnal :) Alaposan, meleg vizzel obliteni amig mar nem lesz "szines" a viz :)
5/5 anonim válasza:
A legjobb megoldás a teafa olaj.Sminktanfolyamon nekem azt tanították,hogy azzal a legjobb,mert fertőtlenít is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!