Az alapozó gyakori használata roncsolja az arcomat?
de hülye ez az alapozós nő. Én 15éves korom óta alapozót használok és sminkelek, mert egyrészt szebb leszek tőle, másrészt nekem is kissé pirosodik T vonalban és csűnya. Ja és mitesszeres. De. Most 28 vagyok és egy deka ráncom sincs és semmi bajom. a mai alapozók ( a jobbak) meg hidratálót is tartalmaznak, és védi a bőrt a hidegtől a széltől és a környezeti káros hatásoktól (pl. szennyezett levegő, por, )úgyhogy ő csak kiteszi a bőrét az UV-nak, a kosznak, a hidegnek, nekünk alapozós csajoknak, meg védve ven.
Persze este lemosás-tisztítás után hidratálás.)
2009. nov. 22. 17:40
2009. nov. 22. 17:46
Szerintem a bőr öregedése sok tényezőtől függ, pl. napozás/szoli, egészségtelen életmód, a téli fagyos szél stb, de ott vannak az örökölt gének is. Én 34 vagyok, tini korom óta használok rendszeresen alapozót, és mindenki fiatalabbnak néz, ha sminkelek, ha nem. Alapozót a kozmetikusom is javasolja, védi a bőrt, bár van benne sok vegyszer is, ami ellene szól. Ha tökéletes bőröd van, ne használd. Ha van mit eltüntetni (nálam zsíros-szeboreás bőr, hormonok miatti pattanások), használd - jó minőségűt, természetes színűt.
2009. nov. 22. 21:21
14/25 A kérdező kommentje:
Én sem merek sajnos smink nélkül kimenni az utcára 15 évesen :S És ezek a válaszok nagyon megnyuktatóak, mert nekem nagymamám 64 éves és van egy ránccsík a homlokán, de azonkívűl semmi! Az arca nagyon sima. Anya 40 éves, és neki sincsenek ráncai, úgyhogy a gének rendben vannak :) ( remélem )
Én biztosra mondhatom hogy az alapozó nem árt a bőrnek. Én 18 éves koromtól használok rendszeresen alapozót. Én sem merek kilépni sőt még a családtagjaim előtt sem mutatkozni alapozó nélkül. Pedig egész szép bőröm van. Csak az a fránya apró kiütésszerű piros foltok az arcsontomon.Amiat kell alapozót hordanom. Amúgy ha gyönyörű bőröm lenne akkor is hordanék egy leheletnyi alapozót. Az alapozó ápolja hidratálja védi a bőrt. És ha 100%-os önbizalmat ad akkor miért ne.
2009. nov. 23. 14:05
Szóval én úgy vagyok vele hogy inkább alapozó nélkül ne merjen az ember kimozdulni meg nem érezni magát jól a bőrében mint mondjuk szemfesték nélkül. Az alapozó egy természetes testszínű smink ami szinte ha mondhatjuk nem is smink. Nem változtatja meg a arcvonást csak üdévé teszi az arcot. De ha valaki agyon festi a szemét és anélkül nem érzi jól magát na az durva. Egyébként a férfi modelleket is szokták lealapozózni rendszeresen. Nem árt a bőrnek. Tök jó mert hidratálja a bőrt és védi. Este meg gondolom úgyis lemosod. De próbáld ki a Max Factor seconds skin legújabb alapozóját. Olyan mintha a természet ajándéka lenne gyönyörű bőröd, közben ápolja is a bőrt. Szerintem a Maybelline Dream Matte új üveges pumpás alapozója talán még a klasszikus hengeres dobozú Dream Mattnál is jobb.Mert tovább kitart természetesebb mert folyékonyabb. Az is matt és hab állagú.
2009. nov. 23. 14:12
17/25 A kérdező kommentje:
Hát ha ugyanazon az áron van vagy olcsóbb akkor kipróbálom:) Nagyon köszi mindkettőtöknek:)
fiatalabb koromban énis hazsnáltam, 15-18-ig kb. aztán a bőrömről lassan eltűntek a pattanások, szépen kiegyenlítődött. most 24 vagyok, nincs pattanásom, nincsenek bőrhibáim, ráncos sem vagyok, és mindenki 16-nak néz.
2009. nov. 26. 17:59
Hát szerintem lehet hogy nem vezet ráncokhoz, de biztos hogy nem olyan jó a bőrnek. Mármint mindenben a természetesség a legjobb. Arra gondolok, hogy pl a hajlakktól se fog kihullani a hajad, de nem is tesz neki túl jót... Ha meg nem érzed magad szépnek alapozó nélkül, akkor kenjed magad, de azért egy alapos önbizalom-tréning is jót tenne
18.L
2009. nov. 26. 18:05
a jó minőségű alapozó, ha este lemossuk és ápoljuk a bőrünket, nem árt. ez biztos.
2009. nov. 26. 19:09
Kapcsolódó kérdések: