Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Eau de toilette vagy az eau...

Eau de toilette vagy az eau de parfume a jobb?

Figyelt kérdés

2013. aug. 13. 09:32
 1/3 anonim ***** válasza:

EDP - Eau de Parfum

Az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb parfüm koncentráció, 8-15% közötti parfümolaj tartalommal. Illata órákig tart, az alap illatjegyek akár 24 órán át is, így igen alkalmasak egész napi használatra.

EDT - Eau de Toilette

A másik leggyakoribb koncentráció. Az Eau de Parfum-nél kevesebb illatanyagot tartalmaz, 4-8%, emiatt könnyedebb parfümfajta. Általában olcsóbb, mint az Eau de Parfum. Illatuk szintén érezhető órákon át, de nem tart egész nap. Használata inkább esti alkalmakra ajánlott.

ezért az EDP drágább is

2013. aug. 13. 10:01
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen, hivatalosan az a különbség, amit az első bemásolt. Azt azonban érdemes tudni, hogy lehetnek különbségek ugyanazon parfüm edt és edp változata között. Lehetnek más illatjegyek hangsúlyosabban egy edp-ben és így másként tetszhet. Pl a Shalimar edp mély, füstös, erőteljes az első kifújáskor, az edt lágyabb, könnyebb és ezáltal nekem sokkal fogyaszthatóbb. Nekem az edt jobban tetszik, az edp-től megfájdul a fejem. Szóval ha drága parfümre ruházik be az ember, nem feltétlenül kell egyből az edp-t leemelni a polcról, ki kell próbálni az edp-t és edt-t is. Ez csak a személyes véleményem, régen én is azt hittem, hogy az edp mindenképp jobb.
2013. aug. 13. 11:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Igazad van. Én pl. kipróbáltam Armani Aqua di Gio edt változatát, illetve ugyanennek az Essenza nevű edp változatát. Az edt illata lényegesen jobb volt nekem.
2013. aug. 15. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!