1/3 anonim válasza:
EDP - Eau de Parfum
Az egyik leggyakoribb és legnépszerűbb parfüm koncentráció, 8-15% közötti parfümolaj tartalommal. Illata órákig tart, az alap illatjegyek akár 24 órán át is, így igen alkalmasak egész napi használatra.
EDT - Eau de Toilette
A másik leggyakoribb koncentráció. Az Eau de Parfum-nél kevesebb illatanyagot tartalmaz, 4-8%, emiatt könnyedebb parfümfajta. Általában olcsóbb, mint az Eau de Parfum. Illatuk szintén érezhető órákon át, de nem tart egész nap. Használata inkább esti alkalmakra ajánlott.
ezért az EDP drágább is
2/3 anonim válasza:
Igen, hivatalosan az a különbség, amit az első bemásolt. Azt azonban érdemes tudni, hogy lehetnek különbségek ugyanazon parfüm edt és edp változata között. Lehetnek más illatjegyek hangsúlyosabban egy edp-ben és így másként tetszhet. Pl a Shalimar edp mély, füstös, erőteljes az első kifújáskor, az edt lágyabb, könnyebb és ezáltal nekem sokkal fogyaszthatóbb. Nekem az edt jobban tetszik, az edp-től megfájdul a fejem. Szóval ha drága parfümre ruházik be az ember, nem feltétlenül kell egyből az edp-t leemelni a polcról, ki kell próbálni az edp-t és edt-t is. Ez csak a személyes véleményem, régen én is azt hittem, hogy az edp mindenképp jobb.
3/3 anonim válasza:
Igazad van. Én pl. kipróbáltam Armani Aqua di Gio edt változatát, illetve ugyanennek az Essenza nevű edp változatát. Az edt illata lényegesen jobb volt nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!