Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Kontaktlencsét hány éves...

Kontaktlencsét hány éves kortól lehet hordani?

Figyelt kérdés
Most vagyok 13 éves,és úgy gondoltam,ha ballagok általánosból,akkor szeretnék majd kontaktlencsés lenni.Jelenleg szemüvegem van,másfél éve hordom,de még mindig nem barátkoztam meg vele olyan módon,hogy még nem törődtem bele:nekem rossz a szemem és emiatt láthatóan különbözök az emberektől.A kontaktlencse konkrétan nekem azért lenne jobb,mert akkor az emberek nem veszik észre,hogy én elvileg szemüveges lennék,és én is jobban érezném magam a bőrömben,mert szemüveg nélkül sokkal szebb vagyok,és úgy van megszokva magamnak.szóval a kérdésre térve:van a kontaktlencsének korhatára? ha van,akkor mennyi az? És melyik fajtát ajánlott venni? Mert hallottam,hogy vannak havi,fél éves, éves viselésűek,én a haviban gondolkoztam,csak az nem drága hosszú távon?

2013. máj. 25. 10:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Akkor lehet hordani, ha már felelősséggel tudod ápolni is, vigyázni rá. És igen, nagyon drága. Anyukáddal menjetek el egy optikushoz, ő tud tanácsot adni, anyukád meg a pénzt adja.

De én egy 13 éves gyereknek nem adnék kontaktlencsét.

2013. máj. 25. 10:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem kb ennyi idős korom óta van kontaktlencsém, tehát 4 éve. Igazából nagyon hamar meg lehet szokni, Mostanra fél percet vesz igénybe naponta, amíg berakom. Persze eleinte volt az több is, de ki kell tapasztalni. Nagyon kényelmes, Nem érezni hogy a szemedben van, volt régen hogy el is felejtkeztem róla, és megdörzsöltem a szemem. (Amitől persze nem lesz baja a lencsének, csak félrecsúszhat.) Korhatára nem nagyon van, szerintem ennyi idősen, ha egy felelősségteljesebb lány vagy, már simán bevállalhatod. A szemész megmondja majd, melyik típust ajánlja, nekem havi van. Régen háromhavit használtam, de váltottam, mert anyu szerintem annyira nem egészséges három hónapig ugyanazt hordani. Figyelni kell, hogy mindig tisztán tartsd, mert könnyen szemgyulladást okozhat. Nekem még nem volt, de egyik ismerősömnek napokig vörös volta szeme, és bedagadt. (Nem is hordhatta pár hétig. Drágának elég drága + még folyadékot is kell venni hozzá. (Amiben tárolod) De Nekem például amíg nem lett kontaktlencsém fél évente romlott egy dioptriát a szemem, tehát elég gyakran kellett új szemüveget venni. Azóta viszont ha nem is lett jobb, rosszabb se. Persze ez nem feltétlenül a kontaktlencsén múlott, de lehet volt hozzá valami köze... Én igazából csak pozitívumokat tudok felsorolni, az egyetlen ami ellene szól az az ára. De ha megengedhetitek magatoknak, akkor miért ne?
2013. máj. 25. 17:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is akartam már 13 évesen. Az orvos azt mondta, min. 14 év a korhatár, az előtt nem ajánlott. Nem érdekelt,megvettük és nem bírta a szemem. 2 év múlva újra megpróbáltam és akkor már minden jó volt. Szerintem várj vele te is egy évet. Annyit már kibírsz. De lehet te egyből bírnád,nem tudom,alkati dolog biztos.
2013. máj. 26. 11:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Egy évet még mindenképpen várok,mert majd csak jövőre(14 évesen) ballagok,és az abból kapott pénzből szeretnék venni kontaktlencsét..Egyébként,eléggé felelősségteljesnek érzem magam,legalábbis eddig még egy szemüveget sem törtem össze,csak mert olyan "gyerekes" vagy ügyetlen lennék..Szóval ezzel a részével nem hinném,hogy lenne probléma..Minden esetre köszönöm a válaszokat.:)
2013. máj. 26. 14:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Tudok olyan 11 évest is akinek van, mivel sportol nem jó neki a szemüveg. Használni is tudja, ismeri a higiéniát, szóval ilyenre rá lehet bízni. De mondjuk a húgomnak nem adnék pedig 14 éves, de sokszor kezet se mos mikor hazaér, vagy vécé után sem. Ilyennek nem való mert szembe nyúlkálni azért koszos kézzel veszélyes.

Igazi korhatár nincs. Csak a veszélyek miatt nem szeretnek gyerekeknek ilyet adni.

Hogy melyik fajta jó azt az orvos dönti el, szinte mindenkinek havit szoktak adni vagy 2heteset. Azok a legjobbak és szerintem nem drágák. Ami nekem van az negyed évre kerül 5500 ft-ba.

2013. máj. 26. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!