Kontaktlencsét hány éves kortól lehet hordani?
Akkor lehet hordani, ha már felelősséggel tudod ápolni is, vigyázni rá. És igen, nagyon drága. Anyukáddal menjetek el egy optikushoz, ő tud tanácsot adni, anyukád meg a pénzt adja.
De én egy 13 éves gyereknek nem adnék kontaktlencsét.
Tudok olyan 11 évest is akinek van, mivel sportol nem jó neki a szemüveg. Használni is tudja, ismeri a higiéniát, szóval ilyenre rá lehet bízni. De mondjuk a húgomnak nem adnék pedig 14 éves, de sokszor kezet se mos mikor hazaér, vagy vécé után sem. Ilyennek nem való mert szembe nyúlkálni azért koszos kézzel veszélyes.
Igazi korhatár nincs. Csak a veszélyek miatt nem szeretnek gyerekeknek ilyet adni.
Hogy melyik fajta jó azt az orvos dönti el, szinte mindenkinek havit szoktak adni vagy 2heteset. Azok a legjobbak és szerintem nem drágák. Ami nekem van az negyed évre kerül 5500 ft-ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!