Mit mondjak neki, mit tegyek? ESÉLYTELEN.
A lányom 11 lesz januárban.És 2 hete elkezdte magát festeni(szájfény,szempilla spirál,szemcerka stb..)a saját zsebpénzéből veszi őket.Hiába mondom neki,h ne fesse magát azért is csinálja.A 3 barátnője 14 éves ők is festik magukat..MIT MONDJAK NEKI?
Sürgősen kéne segítség.
Egy 34 éves anyuka
Mond neki,h idő előtt fog ráncosodni :D
Meg amúgy is nagyon fiatal még,h fesse magát-még otthon oké,de suliba,utcára nem!!!
Én még ennyi idős koromban csak szájfényt használtam,de 12 és fél évesen kezdtem magam *rendesen* festeni, bár lehet, hogy én kicsit éretebb a lányod,mint én. Azt nyugodtan megengedheted neki, és szerintem a többit is, amit írtál. Viszont ha annyira nem akarod, akkor magyarázd el neki szépen(!), hogy a barátnői/je már 14 éves(ek), és ők már nagyok, és nekik ezért szabad, de ő még 11 sincs.. Ígérd meg neki, hogy ha betölti a 11-et, akkor majd többet engedsz.. De szerintem semmiség ez az egész szemfestés sminkelés dolog! Én már 4 évesen festhettem magam, igaz, csak gyerekfestékkel. Adj neki te is olyat!
Egy 13 éves lány.
Szia!
Én 12éves korom körül kezdtem sminkelni.Eleinte csak alkalmakkor,karácsony,húsvét(bár minek úgy is szódával jöttek keresztapámék),szülinap,családi összejövetelek.Akkor is csak minimális sminket:szájfény+spirál+barna szemhéjpúder.Anyum nem örült neki,azt mondta csak alkalmakkor használhatom.
Emlékszek rá,hogy leült velem beszélni.Elmagyarázta,hogy ettől csak ráncosabb leszek és hamarabb kezdődnek a ráncok,megmutatta hogy távolítsam el alaposan a sminket.Én megértettem ezt és megegyeztünk,hogy alkalmanként sminkelhetek,de utána NEM ESTE,hanem amikor hazaérünk rögtön lemosom és bekenem az arcom vékonyan hidratálóval.
Szerintem ülj le vele és beszéljétek meg a dolgokat!Higgadtan,nyugodtan magyarázd el neki miért nem is olyan jó a smink.Remélhetőleg megérti a lányod.Egyezzetek meg,hogy alkalmanként,családi összejövetelekre kisminkelheti magát,de csak szájfényt és szempillaspirált.Mondd meg neki,hogyha nagyobb lesz akkor PICIT gyakrabban sminkelhet,és esetleg picit többet(szemcerka vagy szemhéjpor).
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!