Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Mit mondjak neki, mit tegyek?...

Mit mondjak neki, mit tegyek? ESÉLYTELEN.

Figyelt kérdés

A lányom 11 lesz januárban.És 2 hete elkezdte magát festeni(szájfény,szempilla spirál,szemcerka stb..)a saját zsebpénzéből veszi őket.Hiába mondom neki,h ne fesse magát azért is csinálja.A 3 barátnője 14 éves ők is festik magukat..MIT MONDJAK NEKI?

Sürgősen kéne segítség.

Egy 34 éves anyuka

2009. szept. 29. 12:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Mond neki,h idő előtt fog ráncosodni :D

Meg amúgy is nagyon fiatal még,h fesse magát-még otthon oké,de suliba,utcára nem!!!

2009. szept. 29. 13:04
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
tényleg nemkellene, otthon sem. én kb 16évesen kezdtem, mára már jól láthatóak a ráncok, pedig 21vagyok.
2009. szept. 29. 13:08
 3/15 anonim ***** válasza:
76%

Én még ennyi idős koromban csak szájfényt használtam,de 12 és fél évesen kezdtem magam *rendesen* festeni, bár lehet, hogy én kicsit éretebb a lányod,mint én. Azt nyugodtan megengedheted neki, és szerintem a többit is, amit írtál. Viszont ha annyira nem akarod, akkor magyarázd el neki szépen(!), hogy a barátnői/je már 14 éves(ek), és ők már nagyok, és nekik ezért szabad, de ő még 11 sincs.. Ígérd meg neki, hogy ha betölti a 11-et, akkor majd többet engedsz.. De szerintem semmiség ez az egész szemfestés sminkelés dolog! Én már 4 évesen festhettem magam, igaz, csak gyerekfestékkel. Adj neki te is olyat!

Egy 13 éves lány.

2009. szept. 29. 13:10
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm..
2009. szept. 29. 13:12
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
egy 11 éves lányt nem hatnak meg a ráncok. neki az 5-6év mulva olyan, mintha azt mondanád, hogy 100 év mulva. szerintem ebszélj vele, engedj meg neki néhány különleges alkalmat, ha a családi ebéd van hétvégén, kisminkelheti magát, talán még segíts is neki, vidd el vásárolni, utcára, aztán, ha megszegi az alapszabályt, hogy csakis akkor amikor megengeded, akkor ezeket az alkalmakat is vedd el tőle egy időre.
2009. szept. 29. 13:13
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
de aranyos:) ameddig nem használ alapozót púdert, mondjuk ugy h "porokat" amik eltömítik a bőrt, nem lesz rá rossz hatással. inkább adj bele a termékekbe amiket vesz 1 kis pénzt, h márkásabb (loreal, maybelline) esetleg miss sprty, essense, avon(ezek olcsobbak)termékeket vegyen, mert azok legalább nem annyira károsak. ha őneki ez kel, ezt fogja csinálni. pláne ha a "nagy" bnőktől ezt látja. ezek után fogja kérni a hajasalot, a retro ruhákat a műkörmöket.::S de ez majd így idővel... és nem tudsz sokmidnent tenni elllene. ki fogja nőni idővel.
2009. szept. 29. 15:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
11 évesen még bőven babáztam és azt se tudtam mi az a smink. pedig nem vagyok egy őskövület, most leszek 20 :D
2009. szept. 29. 17:19
 8/15 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Én 12éves korom körül kezdtem sminkelni.Eleinte csak alkalmakkor,karácsony,húsvét(bár minek úgy is szódával jöttek keresztapámék),szülinap,családi összejövetelek.Akkor is csak minimális sminket:szájfény+spirál+barna szemhéjpúder.Anyum nem örült neki,azt mondta csak alkalmakkor használhatom.

Emlékszek rá,hogy leült velem beszélni.Elmagyarázta,hogy ettől csak ráncosabb leszek és hamarabb kezdődnek a ráncok,megmutatta hogy távolítsam el alaposan a sminket.Én megértettem ezt és megegyeztünk,hogy alkalmanként sminkelhetek,de utána NEM ESTE,hanem amikor hazaérünk rögtön lemosom és bekenem az arcom vékonyan hidratálóval.

Szerintem ülj le vele és beszéljétek meg a dolgokat!Higgadtan,nyugodtan magyarázd el neki miért nem is olyan jó a smink.Remélhetőleg megérti a lányod.Egyezzetek meg,hogy alkalmanként,családi összejövetelekre kisminkelheti magát,de csak szájfényt és szempillaspirált.Mondd meg neki,hogyha nagyobb lesz akkor PICIT gyakrabban sminkelhet,és esetleg picit többet(szemcerka vagy szemhéjpor).

14/L

2009. szept. 29. 19:33
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
nekem 15 évesen látott először sminket az arcom
2009. szept. 30. 06:43
 10/15 anonim válasza:
51%
nincs azzal semi gond, csak ne olcsó vackokat vegyen, vagyis legalább az alapozó ne legyen az!!! és vegyen sminklemosót, abban va egy kicsi regeneráló cucc is, vagyél neki archidratálót is vagy valami ilyet, TE vedd meg neki és mond neki, h. akkor festheti magát ha ezekkel bekeni az arcát, nem zsarolás lesz, mivel úgysem tudod, majd leszoktatni a sminkről, jah és ne fesse k....sra magát fesse szolidan, mert előnytelen, és csúnya, meg a fiúknak sem tetszik az a fej, ami olyan mint egy festékes vödör, puszi:-)
2009. szept. 30. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!