A Chanel N°5 nevű parfüm nevében mit jelent a "N°"?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 21. 12:03
2/9 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy Numero, de nem voltam benne biztos. Azt felfogtam, hogy a kettő ugyanazt jelenti, csak más nyelven, de melyiket szokták szóban használni? Hogyan mondják ki a parfüm nevét?
2013. ápr. 22. 19:09
3/9 anonim válasza:
Én a Chanel Number Five elnevezést ismerem. Viszont ha numero-nak akarod mondani, akkor az ötöt is olaszra kellene fordítani, aminek semmi értelmét nem látom, mert a Chanel francia.
4/9 A kérdező kommentje:
a number five sem épp francia. Én numero öt-nek ismertem.
2013. máj. 20. 10:21
5/9 anonim válasza:
Tudom, hogy nem francia, de legtöbbször angol nyelven használják szerintem, mivel az a legismertebb és legtöbbet használt/beszélt nyelv. A franciaságot azért írtam, mert az angol után (valószínűleg) franciául használják a legtöbbet, így nem látom értelmét olaszul megnevezni. De ez csak az én egyéni véleményem. :) Egyébként az előző voltam.
6/9 anonim válasza:
sanel námbör fájv
sanel nüméro szenk
kétféle kiejtés, egyik angol, másik francia. a hivatalos a francia
a N a latin numerus (szám) rövidítéséből ered
7/9 anonim válasza:
előző vagyok. a numero öt valami fura magyarítás, így nem elegáns mondani....
ha nem akarod idegen nyelven mondani, mondd, hogy Chanel 5, és kész, ez ugyanazt jelenti.
8/9 A kérdező kommentje:
6. Köszi, hogy leírtad a kiejtését, de kicsit beszélek franciál, és angolul is. :)
Köszi a válaszokat!
2013. aug. 28. 11:23
9/9 A kérdező kommentje:
Am a numero franciául is számot jelent. A nombre mellett ez a "szám" másik francia megnevezése, szal nem olaszra ondoltam
2013. aug. 28. 11:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!