Melyik a jobb műkörmös lámpa a led vagy az uv-s?
attól függ, mire kell. a led lámpába valóban nem kell csövet cserélgetni, és több évig jó. a sima lámpába pedig, használattól függően kell 6-12 havonta csövet cserélni. viszont az alatt az idő alatt, amíg cserélgeted a csöveket, simán összeraksz 2-3 ledlámpára való pénzt.
amúgy ha nem géllakkozik az ember sokat, nem annyira éri meg, mert a zselés köröm elkészítési ideje kb 10 perccel lesz rövidebb. ami a géllakknál már jelentős különbség, de egy épített körömnél nem.
mondjuk én soha nem veszek új csöveket a sima uv lámpámba sem, hanem veszek új uv lámpát. a cserecsövek élettartama nem olyan, mint ami eredetileg benne van.
Ami UV-re köt annak működnie kell azzal is.
Valahol ki kellene próbálni. Esetleg a boltban is meg lehet beszélni, hogy kensz (na nem egy műalkotást) egy próbát valamire és beteszitek a ledes lámpa alá az előírt ideig. Ha biztos működik akkor kell csak megvenni.
Sziasztok!
Én csak magamnak csinálok gél lakkozást kb.3 éve. Most hallottam ezekről a LED lámpákról, ez nagyon jó lenne, mert 4-5 órát is elpepecselek, mire megcsinálom magamnak, ezzel időt tudnék spórolni.
Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen LED lámpa élettartama függ-e attól, hogy mennyit használják? Tehát akkor is mondjuk 3 év, ha napi 8 órát használja egy műkörmös és akkor is, ha én 2 hetente használom?
Másik kérdésem: a Crystal Nails base gel-je nem igazán köt meg a 2X9 W-os UV lámpámban. Nem a csővel van baj, mert a régi base&top gél, az megköt. Több ideig kéne köttetnem 3 pernél vagy gyenge a lámpa ehhez vagy mi lehet?
A LED élettartam üzemóra függő.
Egyébként sokáig kell bírja, mert az a legtartósabb.
Az élettartamát tovább növeli ha egy pici ventilátor nyomja rá a levegőt működés közben, mert akkor nem tud felforrósodni. Ettől megtöbbszöröződhet az élettartama.
Sziasztok!
Köszi a kérdést és a válaszokat is. :)
Nekem is lenne kérdésem, hátha:)
1. Én otthon magamnak szeretnék csinálni géllakozást. CSAK géllakozást! Vannak olyan géllakkok, amik egyáltalán nem tetszenek, viszont az üzletekbe kapható SIMA lakkok igen( levegőre száradóak). Ezt lehet úgy csinálni, hogy egy sima átlátszó fedő géllakkot vagy átlátszó géllakkot teszek rá?
2. Az első válaszoló (sajnos nem tudtam neki írni privát levelet) írta bővebben, hogy mikor érdemes LED-es lámpát venni, UV helyett. Ezt nem igazán tudtam értelmezni:
"amúgy ha nem géllakkozik az ember sokat, nem annyira éri meg, mert a zselés köröm elkészítési ideje kb 10 perccel lesz rövidebb. ami a géllakknál már jelentős különbség, de egy épített körömnél nem."
Ezt nekem valaki elmagyarázná? :)
Tehát akkor a géllakkhoz inkább LEDes, míg az építetthez (zseléhez) inkább UV? Vagy pont fordítva?
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszaitokat! :)
Szerintem ezt úgy lehetne leginkább megfogalmazni műszaki oldalról, hogy ami az UV-re megköt, az a kék ledre nem feltétlenül, viszont a ledtől gyorsabban köt ami jól reagál a fényére, mert a fénycső UV fénnyel világít, a led viszont inkább kék fényű.
(Más a fény hullámhossza.)
Az UV aktívabb hatású de gyengébb,
a led koncentráltabb de kevésbé aktív a hatása egyes anyagokra, míg mások kötésére jobban hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!