Hány rétegben érdemes festeni a körmöt?
Én 5-6 rétegben szoktam, ez sok? Így néz ki:
1. réteg: átlátszó fedőlakk
2. réteg: első adag színes körömlakk
3. réteg: második adag színes körömlakk
4. réteg: csillámló biszbaszokkal teli átlátszó díszítőlakk
5. réteg: még egy réteg az utóbbiból
6. réteg (opcionális): átlátszó védőlakk
Szerintetek? Ti hogy szoktátok?
mindig máshogy;
1. réteg: átlátszó
2-3. réteg: színes
4. réteg: fedőlakk, ami csillámos
vagy
1. réteg: átlátszó
2 (-3.)réteg: színes
vagy
1-2. réteg színes
vagy 1 réteg színes :D
de elvileg úgy lenne helyes, hogy alaplakk, 1 vagy 2 réteg színes, plusz a fedőlakk.
Minimum 3-at szoktam. (alap, szín, fedő)
AZ eslő megvédi a körmöm az elszíneződéstől, a másik dekorítv, a harmadik pedig megóvja a színt a karcolástól, kopástól.
Ezen kívül közé még több félét, attól függően milyen minta a cél.
1. színes lakk
vagy
1. színes
2. repedezős
Nem értem minek az alap meg a fedőlakk, semmivel nem jobb azokkal sem. Normális lakkból meg nem kell több réteget felkenni hogy szép legyen.
4-es
az alaplakk kitölti a barázdákat véd az elszíneződés ellen és biztosítja a jó tapadást- ha jó a lakk, ezzel megelőlegez i a tartósságot
a fedőlakk pedig arra szolgál, h rugalmas legyen ezáltal ne pattanjon meg a lakk és tartósabb legyen.
Így a jó fedő és alapp lakk közé kb bármilyen ratyi sz.r színes felvihető, és mégis tartós lesz. NEkem 5 napig is bírja így sérülés nélkül. DE ha valamelyik körmöm mégis sérül, lemosom és újra kenem, nem nagy fakszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!