Körömlakk alatt szellőzik a köröm, nincs rá káros hatással?
Figyelt kérdés
Idáig zselés műkörmöm volt, de most egy kis ideig pihentetni akarom. Ha kifestem körömlakkal, akkor szellőzik a köröm, illetve nem károsítja?2012. dec. 18. 19:36
2/9 anonim válasza:
Évek óta festem a körmöm, nagyon ritkán hagyom lakk nélkül. Hosszúak, szépek, egészségesnek tűnnek, az ismerőseim nagy része irigyli. Tehát: ha erősítővel fested, nem ártasz neki. Ha a szín alá teszel valami erősítő alapot, szintén nem ártasz neki. De a lényeg, hogy mindig használj alapréteget, és abból csakis minőségit, a kommersz lakkokat (pl essence és társai) kerüld messzire!
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ezt nem tudtam, hogy kell alá alapot tenni. Van egy barátnőm akinek a körme folyton sárga a lakktól, valószínűleg mert nem rak alá semmit:(
2012. dec. 18. 19:48
4/9 anonim válasza:
A köröm az elhalt szaruréteg, nem kell szellőznie.
Károsítani a lakk nem károsítja, hanem kiszárítja. Az elszíneződés akkor is előfordulhat, ha ken rá az ember alapréteget, a színes lakk pigmentjei miatt sárgul be.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ:) Most akkor hogyan pihentessem a körmöm?:( így elég csupasz szegény:(
2012. dec. 18. 20:04
6/9 anonim válasza:
Nem kell pihentetni. Miért is kéne?? Max, ha a zselé alatt szét van reszelve, akkor le kell növeszteni. Ha semmi baja, akkor nem kell vele csinálni semmit. Akár lakkozhatod is, vagy tetethetsz megint körmöt.
7/9 anonim válasza:
15 éves korom óta lakkozok, még mindig erősek a körmeim, ha nem kenek rá semmit, akkor olyan kis védtelen, letörik állandóan. Pont a lakk védi meg a környezeti hatásoktól. Akkor pihentettem, amikor a 2. gyerek született, kb. egy évig. Szóval 17 évnyi lakkozás után: nem károsítja a körmöt. Ha meg megfogja a lakk, előbb-utóbb elmúlik, sok kézmosástól, nem fog leesni vagy ilyesmi. Jót nem tesz a körömnek a lakk, mondhatni kis méreg, amit magadra kensz, de ez legyen a legnagyobb baj szerintem...
8/9 anonim válasza:
Ha már a károsításról van szó,akkor a műköröm rosszabb,mint egy sima körömlakk. Én is 6-7 éve folyamatosan festem a körmöm,volt,hogy nagyon rossz állapotban volt,töredezett stb,de van amikor meg semmi baja,de ez szerintem adottság is. Mindenesetre az alapozólakk használata nálam is bevált,a sárgás elszíneződést ezzel meg tudtam előzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!