Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Száj sminkelése: rúzs alá...

Száj sminkelése: rúzs alá kell alapozó? Azt tudom, hogy a szemsminknél kell a szemhéjra alapozó, de kell a rúzs/szájfény alá is?

Figyelt kérdés

2012. dec. 11. 21:57
 1/8 anonim ***** válasza:
37%
én szoktam alapozni, utána púderezek és rákerül a rúzs. tartósabb
2012. dec. 11. 23:28
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
Nem is szabad alapozni a szádat, kiszárítja és sokkal hamarabb lejön a rúzs is, nem lesz tőle egyáltalán tartósabb. Amúgy is egy normális rúzs magában is tartós.
2012. dec. 12. 01:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én szájceruzával szoktam alapozni, de csak a rúzs alá, a szájfény alá szerintem egyáltalán nem szoktak.
2012. dec. 12. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

Alapozo sem ruzs, sem szajfeny ala nem kell.

Ruzsnal darabosodhat, összetapadhat az egesz.

Tovabb sem fog tartani, csak elcsunyitod a szineket.

Ha vilagos szajfenyt vagy ruzst hasznalsz akkor az alapozo miatt be fog mattulni es legalab 2-3 arnyalattal sötetebb is lesz.

Szemhej puder ala azert kell a alapozo, mert por allagu es elkendödne, összegyülne a redökbem "lefolyna", ezert nem hasznalunk pudert a szemhejra ha szeretnenk sminkkelni azt is.

A ruzs/szajfeny kremesebb allagu es a szadat olyan modon nem is tudod mozgatni ahogy a szemedet (csukni, nyitni), de ugye ezt is kell max 3-4 orankent ujjitani, mert lekopik.

2012. dec. 12. 13:27
 5/8 anonim ***** válasza:
46%
ja, krva érdekes. nekem órákon át fennmaradt szélben, esőben, ivásnál. ezek szerint más a bőröm, mint nektek :D
2012. dec. 12. 16:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Én rúzs és szájfény használat előtt is korrektort szoktam a számra kenni és az eldolgozni, mivel világos rúzsokat használok, a szám pedig elég pirosas. Az nem igaz, hogy szárítja az ajkakat, nekem soha nem volt még cserepes a szám.
2012. dec. 13. 16:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Aki szokott alapozni rúzs alá, milyen alapozót használ? Olyat, mint amilyet az arcra is?
2012. dec. 13. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam alapozni a számat, mert kiszárítja.

Én így szoktam a számat sminkelni: sminkelés elején, teszek egy kevés ajakápolót a számra, ezt kb. be is szívja a szám, mire odaérek, hogy rúzst vagy szájfényt használjak. Amikor a számhoz érek, felviszek egy réteg rúzst, majd a felesleget leitatom zsepivel óvatosan. Utána vékony rétegben viszek fel púdert a számra, majd jöhet a 2. réteg rúzs. Ezt egy sminkes videóban láttam (Takács Nóra videóban), állítólag a púderben jobban megtapad a rúzs, ezáltal tartósabb.

Hogy ezért, vagy más miatt, de valóban tartósabbnak bizonyul így a rúzs, mintha csak simán a rúzst használnám. :)

2012. dec. 14. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!