Száj sminkelése: rúzs alá kell alapozó? Azt tudom, hogy a szemsminknél kell a szemhéjra alapozó, de kell a rúzs/szájfény alá is?
Alapozo sem ruzs, sem szajfeny ala nem kell.
Ruzsnal darabosodhat, összetapadhat az egesz.
Tovabb sem fog tartani, csak elcsunyitod a szineket.
Ha vilagos szajfenyt vagy ruzst hasznalsz akkor az alapozo miatt be fog mattulni es legalab 2-3 arnyalattal sötetebb is lesz.
Szemhej puder ala azert kell a alapozo, mert por allagu es elkendödne, összegyülne a redökbem "lefolyna", ezert nem hasznalunk pudert a szemhejra ha szeretnenk sminkkelni azt is.
A ruzs/szajfeny kremesebb allagu es a szadat olyan modon nem is tudod mozgatni ahogy a szemedet (csukni, nyitni), de ugye ezt is kell max 3-4 orankent ujjitani, mert lekopik.
Én nem szoktam alapozni a számat, mert kiszárítja.
Én így szoktam a számat sminkelni: sminkelés elején, teszek egy kevés ajakápolót a számra, ezt kb. be is szívja a szám, mire odaérek, hogy rúzst vagy szájfényt használjak. Amikor a számhoz érek, felviszek egy réteg rúzst, majd a felesleget leitatom zsepivel óvatosan. Utána vékony rétegben viszek fel púdert a számra, majd jöhet a 2. réteg rúzs. Ezt egy sminkes videóban láttam (Takács Nóra videóban), állítólag a púderben jobban megtapad a rúzs, ezáltal tartósabb.
Hogy ezért, vagy más miatt, de valóban tartósabbnak bizonyul így a rúzs, mintha csak simán a rúzst használnám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!