Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Hogyan előzitek meg, hogy...

Hogyan előzitek meg, hogy lekopjon a szemhéjatokról a smink?

Figyelt kérdés

Praktikák érdekelnének, amit szemfestés előtt csináltok. Kombinált bőröm van, a szemhéjam is olajos enyhén, alapozót szoktam rakni rá és egy fekete vonalat húzni a felső szempillasoromba, de kb. 1-2 óra alatt lekopik. Nem tudom, mivel lehetne ezt az időtartamot kicsit kihúzni. Az segítene leginkább, ha konkrét termékeket írnátok.

Van az a sminkfixáló spray (azt hiszem valami ilyesmi a neve), azon kívül szeretnék ötleteket. Köszi! :)

2012. nov. 14. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem zsíros a szemhéjam, ezért sminkelés előtt tonikkal áttörlöm az egész arcommal együtt, aztán szemhéjalapozó, és arra a szemhéjpúder. Tus helyett a szempillaspirál anyagával húzok vonalat. Eléggé lógó szemhéjam van sajnos, és eddig akárhány tust próbáltam, mindegyik felkenődött egy csíkban, de a spirál nagyon tartós és nem tapad fel.
2012. nov. 14. 14:57
 2/7 A kérdező kommentje:

Gondoltam én is a tonikozásra (mert azt csak T-vonalban szoktam, ritkán az egész arcra), de néha csíp és nem mertem a szememre :) De keresek valami kíméletesebbet.

Egyébként nekem is felkenődik sajna, pedig egy egészen vékonyka vonalat húzok, mégis egy réteget "felpislogok" vagy micsoda :)

A szemhéjalapozó helyett simát használok, ami arcra való, ez is baj lehet?

2012. nov. 14. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom az okozhatja-e, de próbálj ki egy szemhéjalapozót, hátha beválik. Az Essence-nek is van, én 750 Ft-ért vettem, szerintem most sem lehet sokkal drágább.
2012. nov. 14. 18:25
 4/7 anonim ***** válasza:

Régebben én is így jártam, a szemhéjpúder 1-1,5 óra múlva összegyűlt egy csíkba az egész. :S

Én is tonikot használok, soliteint normál bőrre való tonikot. Fültisztítóra teszek egy kis tonikot és áttörlöm vele az egész szemhéjamat a szemöldökömig. Ha beszívta a bőröm, jöhet a szemhéjalapozó. Essence i love stage szemhéjalapozót használok, 800 Ft körül van, de nagyon sokáig elég. Ezt minden nap használom, még ha nem is csinálok full sminket csak pl. szempillaspirál és szemceruza vagy tus, mert ettől szép, egységes, matt szemhéjam lesz.

Amióta tonikozással és szemhéjalapozással kezdem a sminkelést, sokkal tartósabb a sminkem.

Ma pl. szemhéjpúdert használtam (szemceruza helyett is), és még délután is nagyon szép volt a sminkem. Jó, az igaz, hogy délelőtt egyszer megigazítottam a sminkem, de akkor is nagy eredmény, hogy 7-8 órát kibír a sminkem. :)

Egyébként régebben én is alapozót használtam a szemhéjamra, de nem volt olyan tartós, ezért vettem szemhéjalapozót.

2012. nov. 14. 20:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Értem, egyébként én is ezt az I Love Stage szemhéjalapozót néztem ki, csak én 850Ft-ért láttam és akkor épp nem volt rá annyim... De akkor ezt észben tartom!

Köszönöm a válaszokat! :)

2012. nov. 14. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem kell ide semmi különös, csak egy tartós szemceruza. Pl. Essence long lasting egész nap tartós. Zsíros bőrön is. Én csak ezt használom mióta ráakadtam, 12 órákat kibír.
2012. nov. 15. 00:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi neked is! Nekem szerencsére bejöttek az Essence termékek, szóval kipróbálom majd azt is... :)
2012. nov. 15. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!