13 éves lány vagyok. Szerintetek hány éves kortól lehet elkezdeni sminkelni, a hajvasalás korai?
Korai még sminkelni. A szempillaspirál oké, nem túl feltűnő, de mégis egy picit kiemeli a szemedet. Az ajakápoló is, a tél közeledtével egyébként is fontos, hogy rendszeresen ápoljuk a szánkat.
A hajvasalást viszont nem pártolom. Átérzem a helyzetedet, amikor anno elkezdtem vasalni a hajamat én is hasonló problémákkal küzdöttem. Akkoriban vállig érős hajam volt, ami bárhogy szárítottam meg félig egyenes, félig hullámos volt. Hiába fontam be így vagy úgy, egy vagy több tincsbe, egyszerűen katasztrófa volt, ezért elkezdtem vasalni a hajam. Mára nagyon megbántam, mert elveszítette a hajam a természetes fényét, ragyogását, ami volt és nagyon száraz, sprőd lett. Pedig használtam/használok hajápolókat (balzsam, pakolás, hajvégápoló + szárítás előtt hővédő) és rendszeresen vágattam a hajamból. Most küzdök azért, hogy ismét szép, egészséges, puha hajam legyen.
Inkább fond be a hajad és hagyd úgy megszáradni, így szép, egységesen hullámos hajad lesz, amit nem kell kivasalni.
Sminkelni fokozatosan kezdtem. 13 éves koromban alkalmanként (családi ünnep meg ilyesmik) egy kis szempillaspirált használtam. 14 éves koromban már alkalmakkor a szempillaspirál mellé használtam egy kis halványbarna szemhéjpúdert, és ha volt kedvem átlátszó szájfényt. 15 évesen váltottam, a szemhéjpúdert kicsit félretettem és fekete szemceruzát kezdtem el használni ill. korrektort a bőrhibákra.
17/L
Én 14 éves vagyok, és én minden nap: alapozó, ahova még pluszba korrektor, meg szempillaspirál. Szerintem nem korai a szempillaspirál. Én most 8.os vagyok, de ismerek olyan 6.ost, aki olyan szinten festi magát, h ki nem lép az utcára smink nélkül... Szerintem az szánalmas...
És ahogy elöttem is mondták, a természetes szépség a legszebb! A hajvasalást én hetente max 1x ajánlom, mert eléggé szétcse*zi a hajat://
14/L
Ha épp nagyon pattanásos vagy szerintem egy vékonyan kent alapozó nem gond, szinte nem is látszik. A labello meg csak hasznos! :) Én még nem sminkelek, legfeljebb kifestem a körmömet, nagy ritkán kivasalom a hajamat mert alapból nekem is hullámos.
Sok osztálytársam vastag alapozóréteggel meg kirúzsozva, szempillaspiráltól összetapadt szempillákkal jön suliba, hidd el sokkal rosszabbul néznek ki mint smink nélkül! Szóval ha sminkelsz akkor mindenképp ízlésesen.
14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!