Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Diesel nevű parfümnél van jobb?

Diesel nevű parfümnél van jobb?

Figyelt kérdés
azt használom de én olyat akarok amit 3 méterről is meglehet érezni azaz erősebb parfümöt szeretnék.. vagy csak annyira megszoktam hogy tényleg nem érzem? van ilyen? mert akkor nem keresek és megveszem ujra meg ujra ezt a jó illatot:)!

#diesel #parfüm #férfi parfüm #erősebb parfüm
2012. aug. 7. 00:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Boss és Armani parfüm is jó
2012. aug. 7. 01:25
 2/4 delusion ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre olyan hatvan mondatban tudnék csak értelmesen válaszolni.

Van ilyen, sőt, ez az általános.

Nagyon (nagyon-nagyon) sokmindentől függ az, hogy melyik parfüm mennyire erős. Illetve az erősségük általában konstans, de az, hogy rajtad mennyire erős, az már a bőrödtől függ például, meg attól, hogy hova fújod, mikor használod, és így tovább.

Pár jótanács:

1. A koncentráció függvényében az "erősség", tartósság így nő:

EdC < EdT < EdP < Parfüm/Extrait/Parfümolaj. De ez nem jelent semmit, bizonyos esetekben az Eau de Toilette tartósabb, mint az EdP, és az illat sem mindig egyezik meg teljesen ugyanazon parfüm EdT és EDP változatából.

Az EdC, vagy ha úgy jobban tetszik, kölnivíz nem tartós, egész napos használatra van.

A parfümolaj és hasonlók nem magyar pénztárcának valók, plusz nem hiszem, hogy erre lenne szükséged.

2. Szinte semmiből nincs értelme többet fújni magadra, mert úgy sem lesz attól erősebb. Persze ha széttörsz egy üveget a fürdőkádban, és megfürödsz benne, akkor nyilván, de érdemesebb az alábbit követni: egyet fújsz felsőtestre, egyet-egyet a nyakad két oldalára, esetleg a hajadba, ha hosszú, utána 1-1 a csuklódra...de ha kezet mosol, akkor ez ugye necces lehet, úgyhogy azzal se jársz rosszul, ha inkább az alkarod és felkarod "találkozásánál", hajlatánál fújsz. Persze ezt nehéz belőni, mert nem érdemes közvetlen ráfújni, hanem inkább belefújod a levegőbe, és azon átlóbálod a karod, az biztosabb.

Ez nem azt jelenti, hogy minden parfümnél így kell eljárni, Isten őrizz. Csak ha valami bizonyítottan gyenge (értsd: mondjuk 2-3 hét használat után senki nem nyilatkozik róla, a bőrödhöz közel érzed csak, stb), akkor így érdemes alkalmazni az adott illatot.

3. Az ilyen "fülem mögé fújom", "összedörzsölöm a két csuklómon", "combhajlatba is fújok" meg hasonlókat kerüld.

4. Nincs ilyen, hogy "For Men", meg "For Women", "pour Homme" és hasonlók. Minden illat uniszex; van, amit nehéz lánynak hordania, van, amit férfinak nehéz. A 30 "férfi" és "uniszex" parfümömből legalább 25-öt minden további nélkül el tudok képzelni hölgyeken is. Vagy ha átmennék és barangolnék édesanyám parfümös stócában, ott is tuti találnék olyan illatot, amit én is tudnék viselni. Ez nem hovatartozás, szexualitás meg hasonlók, hanem jóízlés kérdése.

5. A Diesel eléggé középkategóriás, nem igazán az erős parfümjeiről híres.

Mondok egy pár "erős" niche és designer parfümöt (bár nem igazán az erős a jó szó erre...ha tudsz angolul, akkor guglizz rá arra, hogy "sillage"), népszerűségtől, illatcsaládtól és nemtől függetlenül:

- JPG Le Male

- Thierry Mugler Angel / Angel Men

- JOOP! Homme

- Montale Black Aoud / White Aoud

- Armani Acqua Di Gio

- Hermés Terre D'Hermés

- Chanel Cuir De Russie

- Chanel Allure Homme

- Guerlain "LIDGE" (L'Instant De Guerlain)

- Nasomatto Black Afgano

- Chanel Platinum Égoiste

- YSL La Nuit De L'Homme

- Versace The Dreamer

- Dior Homme Intense

- Guerlain Shalimar

- Hugo Boss Deep Red

- Dior Fahrenheit

Remélem tudtam segíteni.

2012. aug. 8. 17:35
 3/4 A kérdező kommentje:
Úristen nem is vártam volna jobb választ:D eszméletlen miket leirtál és ez remek:) nagyon szépen köszönöm rengeteget segítettél!:)
2012. aug. 10. 00:01
 4/4 anonim válasza:
YSL La Nuit De L'Homme édeskés,kicsit más mint az Armani ,kicsit fahéjas is szerintem de nekem nagyon ízlik:)
2012. szept. 18. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!