13 éves vagyok (mindjárt 14). Ismertek olyan smink-tanácsadót, aki személyreszabottan mondja meg, hogy nekem mennyi kell, és mi áll jól, meg persze hogy kell elkészíteni?
És köszönöm, nem kérek a tipikus " ne sminkelj 13 évesen " dumából, tudom mit csinálok. Én is minél későbbre akartam húzni, de sajnos kezdenek megmutatkozni a jelei, hogy itt az ideje. (pattanások, meg ilyesmik.
Azért fontos a kor, mert már láttam ilyen sminktanfolyam hirdetéseket, de gondolom azt idősebbeknek csinálják. Én meg még új vagyok a dologban, és nem drasztikusan szeretném elkezdeni, csak éppen egy leheletnyit, amitől én is jobban érzem magam.
Tanfolyamokra sztem nincs korhatár.
De ha már ilyen ökörségekre rá tusz szánni több tízezret, akkor inkább keress egy jó kozmetológust vagy bőrgyógyászt, és kezeltesd a bőrödet, ne vakold. Tudod, ha reped a házfal, meg is lehet csinálni, vagy csak ráglettelsz...
Akkor alapozóra nem lesz szükséged pl. (tényleg nem egészséges). Egy UV-védős könnyű krémet felkenni nem kell tanfolyam, szempillaspirált felkenni megint megy egyedül is, esetleg kis szemveruza, szájfény bőven elég lesz.
Oké, akkor most válaszolok neked normálisan, ha már a többiek nem tették...
A pattanásaidra van speciális korrektor, ami olyan hatóanyagokat tartalmaz, amik gyulladáscsökkentőek. Szinte minden kisebb-nagyobb márkának van ilyen, kifejezetten tiniknek készülő terméke.
Ha zsíros a bőröd, akkor szintén ebből a termékcsaládból antibakteriális púdert is találsz.
Másra szerintem ennyi idősen nincs még szükséged, esetleg szempillaspirált használhatsz még emellé, vagy visszafogottabb, barackos, rózsaszínes szemhéjárnyalót, ha nagyon szeretnél valamit, de szerintem már a szempillaspirál is elég ennyi idősen.
Annyit tennék még hozzá, hogy én most 28 éves nő vagyok, 14 évesen már enyhén sminkeltem (csak pont ennyit, mint amit a kérdezőnek javasoltam), később pedig többet is, és köszönöm nem voltak se pattanásaim, se nem öregszik a bőröm, tavaly még volt olyan, hogy sörvásárlásnál elkérték a személyim!!!!
Köszönöm mindenkinek!
Nem tudtam, hogy az alapozó ilyen káros, csak annyit hogy nem egészséges. Akkor az kizárva. :/ Hát, próbálom kezelni, majd kipróbálok még új termékeket, meg megyünk tengerpartra nyaralni, állítólag a sós víz jót tesz neki. És köszi a házi praktikákat, kipróbálom! :)
Mieet kell az utols hozzaszolot lepontozni?????-.-
En amugy 15evesen kezdtem el sminkelni, ma 21 vagyok.
Most neked szerintem eleg a korrektor, puder, szempillaspiral esetleg vmi enyhe szint ado ajakbalzsam vagy vmi kis egyszerubb szajfeny.
Alapozot meg ha venni akarsz igazabol annyi, hogy azert ne az euros boltban vegyel..://
En kb fel eve, hogy leszoktam az alapozorol, helyette essence szibezett hidratalojat hasznalom, de nekem semmi kart nem okzott az alapozo annak idejen.
Minden este rendszeresen lemostam es tisztitottam az arcom. Tehat vigyaztam ra. Mai napig nornal bortipusom van, ezert is valasztottam egy gyengebb fedesu keszitmenyt. Ha majd ugy apakul sztem alapozo helyett eloszor szinezetett hasznalj.:) pl Essence Pure Skin sz. hidratalo. Ez mattit es a mitesszerek es pattanasok kialakulasat meggatolja. Hat nem tudom. A mattitas igaz, a tobbivel meg nincs problemam, hogy elmondjam igaz-e.
Na meg a www.kremmania.hu oldalon utananezhetsz termekek osszetevoinek, hogy biztos legyel benne, hogy amit veszel az jo.:)
De termeszetesen sztem raersz ezzel a sminkelessel egy ket evet.:) ha a patrik zavarnak akkor foglalkozz azokkal csak.:))
es elore is jo nyaralast!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!