Ha ecseteket úgy tisztítom, hogy sima sminklemosó kendővel áthúzogatom az megfelel? Vagy mivel tisztítsam?
Bármilyen sampon megteszi??
És akkor tenyeremre sampon átdörzsölöm óvatosan, majd kiöblítem és akkor utána? Törölközőbe vagy zsepibe tekerjem?? Aztán rakhatom a kis poharamba bele? Kb milyen hamar szárad meg pl egy púder, pirosító ecset? Mert a szemre, szájra valók gondolom hamarabb, mert kisebbek.:)
Nekem olyanom nincs.:/ Meg nem igen szeretnék plusz költésget, ha jó rá más is.://
De a sminklemosókendős megoldás az milyen szerintetek??
Hát ez napi rutinnak tökéletes, de azért hetente-kéthetente nem árt egy alaposabb tisztítás, ha gyakrabban használod őket.
Én az épp kéznél lévő sampont-szappant-tusfürdőt nyomom a tenyerembe, átmosom, kiöblítem, ezt megismétlem, amíg nem lesz egész tiszta a víz is. Utána kézfertőtlenítővel is átmosom (de ha van tiszta alkoholod, az is jó persze), ha elpárolgott, akkor kiöblítem (ha alkoholt használsz, kihagyható, de ezekben a kézfertőtlenítőkben van minden más, illatanyag, ragacs, trutyi, amit nem akarok rajta tudni annyira :D).
Kézzel kicsit kinyomkodom a nagyobb ecseteket, aztán fektetve egy törölközőre vagy papírtörlőre teszem őket, pár óránként fordítok is rajtuk egyet. :D
Nyáron elég hamar megszárad, télen azért volt, hogy másfél nap is kellett. Most elég egy éjjel.
Nem tudom, mennyiben jó a módszerem, tisztának tiszta és steril lesz, de márkásabb ecsetnél azért lehet nem merném, én olcsó ócska vackokat használok, ami ha tönkremenne sem nagy veszteséd. ^^"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!