Miket kell tartalmaznia egy kezdő sminkelő lány sminkkészletének?
Hát ha most csak a sminkeket vesszük figyelembe,akkor jó ha van alapozó,púder,szempillaspirál,szemceruza,szemhélypúder, pirosító,ajakbalzsam,enyhe színt adó rúzs,szép kis neutrális színű körömlakk-és kb szerintem egy kezdőcsomagba ennyi,persze mind a bőrszínhez,haj/szemszínhez illő legyen,szerintem jobb a visszafogott smink,amikről sok videót lehet találni a youtube-on...stb. És ami nagyon fontos a bőr ápolás:sminkeltávolító,hidratáló krém,arc tonik,búrradír....
Ahhoz h szép sminket lehessen készíteni nagyon fontos a legjobbat kihozni a bőrből...erre kell törekedni!
Arcra:
- fényvédőkrém ha kilépsz a házból (min. 15 faktoros, de 30 a legjobb. Akkor is, ha sötétebb a bőröd és nem égsz le könnyen. Ezzel megelőzöd a májfoltokat és a ráncokat. Illetve komolyabb betegségeket is, amiket a nap okozhat)
- Alapozó (nyárra egy könnyedebb, vizesebb állagú, télre krémesebb, zsírosabb) vagy elég egy színezett hidratáló krém is ha annyira nem vészes az arcbőröd. Van színezett hidratálóból fényvédős is.
- Mattító krém ha fénylik, zsíros a bőröd. De nyáron egyébként is jó szolgálatot tesz.
- Bőrtónusjavító krém, ha egyenetlen az arcbőröd és nem szép. Ebből is van matt hatású és mindenféle.
- Korrektor (elfedni a pattanást, foltokat, bőrhibákat és a szem alatti karikákat)
Szemre:
- szemceruza (fekete, barna, szürke, kék, lila, zöld, fehér stb. Ami a szemed színéhez illik. Egy fekete vagy nagyon sötét barna mindenkinek jó választás.)
- szemöldökceruza ha szükséges
- szempillaspirál (általában elég egy barna és egy fekete. Legtöbbször a fekete, de van amikor az túl mesterséges, ilyenkor a barnát válaszd)
- szemhéjfesték, különböző szemfestékek.
Ajakra:
- tápláló ajakbalzsam
- színtelen, vagy enyhe színű szájfény
- rúzs, vagy sötétebb, feltűnőbb szájfény esetleg ajaklakk
Szerintem ezek nagyon hasznosak lehetnek. Lehet élni nélkülük is, de ezeket ajánlom. Ha tudod szerezd be őket.
Ha nagyon minimálisra gondoltál akkor: szempillaspirál, szemceruza, szájfény vagy balzsam.
Ja valóban nem árt szemöldökcsipesz, sminklemosó, vattapamacs felvinni a sminklemosót pl.
Egy szivacs alapozóhoz (de én a kezemmel is szépen el tudom dolgozni) egy púder ecset, körömreszelő.
Ha köröm is beletartozik, akkor a minimális: körömvágó olló vagy az a csipesz szerű amivel lecsippented, nem jut eszembe a neve, körömreszelő, átlátszó körömlakk vagy színes ha te azt szereted, körömlakklemosó és vattapamacs hozzá, mert azzal lehet szépen megcsinálni. + egy jó kézkrém, amivel a körmeidet és a körömágyadat is bekenheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!