Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Jön a nyár, hogy sminkelsz?...

Jön a nyár, hogy sminkelsz? Mik a nyári sminktechnikáid?

Figyelt kérdés

Lassan itt a nyár, és nem tudom egyszerűen, hogyan sminkeljem ki az arcom.

Olyan rossz érzés az, mikor szépen felviszel mindent a tükör előtt, szépnek látod magad, és mikor belenézel a kis tükörbe pár óra múlva, látod, hogy csomósodik be a szemceruza a belső szemzugba, a tus el van maszatolódva, ha cicás szemet készítesz, vagy a szemednek kontúrt húzol, a redőkben megül a szemhéjfesték. Néha látom, hogy a gyöngyöllő homlokon szó szerint folyik le az alapozó, vagy a törölgetéstől foltos lesz az arc.

Mit lehet tenni, hogy ezeket elkerülje az ember?

Van valami speciális "fixáló"? 20/L.

2012. máj. 9. 21:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

én csak a szemkarikáimat alapozom le, a szemhéjamra barna szemhéjpúdert teszek, + szempillaspirál, néha pedig egy málnapiros rúzs is jöhet a számra. a kevesebb sokkal több.:P

19l

2012. máj. 9. 21:27
 2/13 anonim ***** válasza:

Szerencsére szép bőröm van, úgyhogy én alapozót nem használok, de pont az ilyen "alapozó lefolyás" ellen kell ilyen por alapút venni.

Én nem sminkelem agyon magam, amit a leggyakrabban használok, az a szempillaspirál, mivel nagyon kicsik a szempilláim:( Ez (hétköznap-suliba) mindig van rajtam, néha tus, vagy szemceruza. Érdemes vízállót venni, de én nyárra, amikor nincs suli, szerintem pont kevesebbet fogok használni, ne kelljen azon aggódnom amiket írtál:)

Ilyenkor lesz natúr, vagy spirál+tus, szemceruza, meg színes sminkek. Na nem kék a pirossal egybe, de ilyenkor szívesebben teszek fel valami élénkebbet:D

Mostanában szoktam rá a rúzsra, nyáron szerintem pont jó lesz valami kis élénk, de visszafogott pirosas/rózsaszínes dolog. Meg ilyenkor jók a szájfények is (habár én nem szeretem, inkább a matt dolgokat)

Sminket nem viszem túlzásba, inkább a lakkozásban élem ki a színesebb énem:D Bár sokat strandolunk barátnőkkel nyáron, úgyhogy hamar lepörög mindig:( De legalább csinálhatom a következőt:D

17/L

2012. máj. 9. 21:34
 3/13 TijuMK ***** válasza:

Rólam spec nem folyik le az alapozó viszont nagyon melegít így nem használom nyáron. Helyette valami színezett hidratáló krémet próbálj. A szememre folyékony szemfestéket teszek ami megszárad és nem jön le, pl ezt: [link]

Tusból és szempillaspirálból vízálló-t vegyél.

A végén pedig tegyél púdert és az fixál is. Nekem ez vált be a legjobban:

[link]

2012. máj. 9. 21:37
 4/13 anonim ***** válasza:

korrektor, púder, spirál, pirosító, ez mindig. ha hűvösebb van akkor rúzs és tus is. szemhéjfestéket csak alkalmakkor használok.

21L

2012. máj. 9. 22:15
 5/13 anonim ***** válasza:
Nyáron nem használok alapozót, csak púdert, de a legforróbb napokon azt sem. Szemspirált teszek fel, meg az alsó vízvonalra a szokásos fekete szemceruzámat, halványan. Szemhéjpúdert abszolút nem használok mert nekem is nagyon csúnyám összecsomósodik a redőkben. Mindig hordok magamnál kistükröt és naponta többször nézegetem, nem fénylik-e az arcom illetve nem mászott-e el a ceruzavonal. Az olajat meg az izzadságot nem törlöm, hanem óvatos mozdulatokkal itatom egy vékony réteg papírzsepivel így nem szedem le a púdert. Lehet kapni porlasztott termálvizet, néha azzal is befújkálom az arcom.
2012. máj. 10. 10:32
 6/13 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy mint télen.:D Alapozót nem igazán használok mert nem bírja az arcom, szóval korrektort alkalmazok ahol kell. A szememet viszont erősen sminkelem, ugyanúgy használok szemhéjpúdert, szemceruzát és tust is sminktől függően, mint télen. A titka a szemhéjalapozó... 8 órát minimum kibír ezzel a szememen a smink.
2012. máj. 10. 10:39
 7/13 anonim ***** válasza:
16%
Én sehogy. :P Cicababák.
2012. máj. 10. 10:49
 8/13 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy, mint télen :). Alapozó, púderrel fixálva, tusvonal+szempillaspirál. Az arcom időnként újrapúderezem, a többivel pedig nem szokott gond lenni :)
2012. máj. 10. 11:00
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

én nem sminkelek nyáron

néha amúgy megunom a sminket, egyszerűen semmi kedvem kb 2 óránként nézegetni magam

max a szemöldököm húzom ki egy kicsit, hogy ne legyenek benne hézagok

igazából én is a körmömön és a hajamon élem ki magam, szerintem sokkal jobb ha nincs rajtad smink, minthogy szét legyen folyva

amúgy azt hiszem a Mac- nek van smink fixálója

2012. máj. 10. 11:11
 10/13 anonim ***** válasza:

Alapozót télen se használok, nemhogy még nyáron.

Szempillaspirál és kész.

2012. máj. 10. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!