Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Használ valaki Montale parfümöt?

Használ valaki Montale parfümöt?

Figyelt kérdés
Ha igen kérem írja le hogy milyet,a nemét,és hogy mi a benyomása.Köszönöm:)
2012. ápr. 26. 17:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan mire vagy kíváncsi? :) Én a Chocolate Greedyt és a Mukhallat-ot (bár ehhez már meleg van) használom rendszeresen, A Sweet Oriental Dream-et és a Chypre Vanille-t csak nagyon ritkán, baromi hidegben. A tartósságukkal nincs gond, de mint minden parfümháznak, ennek is vannak jól eltalált, jellegtelen, valamint kimondottan tré illatai is - bár ez nyilván szubjektív. :)
2012. ápr. 26. 22:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Ja, ez lemaradt: 26/N
2012. ápr. 26. 22:51
 3/11 A kérdező kommentje:
Értem,én magam is használok kíváncsi vagyok mások mit gondolnak erről az illatról.A mostani meleg időben Aoud Lime-ot használok,hideg időben illetve este pedig Black Aoud-ot.Kíváncsi lennék több férfi véleményere is ezekről és a többi Montale parfümről.
2012. ápr. 30. 18:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Húha, igaz hogy én nő vagyok, de pl. a Black Aoud-ot fél óráig sem bírtam elviselni magamon. Az aoud-os illatok szerintem nagyon megosztók, valaki vagy imádja, vagy nem bírja elviselni.

26/N

2012. máj. 1. 10:59
 5/11 anonim ***** válasza:

black aoud nekem is van, imádom. De az is igaz, először le akartam mosni magamról, annyira mellbe vágott. Csak nem jött le :D dehát ilyen a szerelem :D

nyárra nekem a lime nem jött be, a red vetyver inkább.

32/f

2013. febr. 13. 17:03
 6/11 bunozo válasza:

35 F

Dark Aoud, Aoud Musk.

Rajongok értük, és ha megérzek valakin egy Montale-t, azonnal kiemelt figyelemmel viszonyulok hozzá a továbbiakban.

Jegygyűrűből milyet szeretnél? :D

2019. máj. 11. 16:08
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudom, már régi a kérdés, de nekem van négyből mintám, és bár látványosan eltérő karakterűek, mind fantasztikus, hihetetlenül egyben vannak: Sensual Instinct, Intense Café, Mukhallat, Chocolate Greedy.

Egyszer mindegyiket szeretném megvenni nagyban, továbbá még rengeteget kipróbálni.

21/L

2020. szept. 6. 15:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy régi a kérdés, de hátha valaki még megtalálja. :)

Rengeteget kipróbáltam sok év alatt, mintával, mivel tisztában vagyok vele, hogy ez a fajta parfüm kifújás után még rengeteget változik és nem akartam elhamarkodottan vásárolni, attól tartottam később nem tetszene.

Amelyek számomra elviselhetetlenek voltak, olyannyira, hogy a mintát sem használtam el: Aoud Ambre, Aoud Safran, Black Aoud (iszonyat erős, nem hittem, hogy valaha ezt mondom egy parfümre), Blue Amber, Full Incense (ez valami iszonyat volt), Golden Aoud, Musk to Musk, White Aoud, Steam Aoud.

Ezek kifejezetten kellemetlennek bizonyultak, tudom sokat szeretik, főleg a White Aoud-ot, de nekem nem tetszett.

Az Amber & Spices és a Spicy Aoud az, ami egyszerűen nekem valamiért furcsa, nem mondanám rossznak, de nem tudom hova tenni, számomra nem volt kellemes egyik sem.

Aoud Greedy, nagyon medvecukros először, utána elég selymes érzetet hagy, az már tetszett, az eleje miatt nem szimpatikus.

Aoud Sense, átlagosnak mondanám, de teljesen rendben van.

Arabians, nagyon hamar elmegy az illata, ami nagyon meglepett, Black Musk szintén ilyen.

Dark Aoud kellemes és mély illat nekem, nekem tetszik abszolút.

Dark Purple, virágos-szilvás, abszolút jó illat, ezt el kell ismernem, nem az én világom, de remek illat még így is. Nem tudok róla rosszat mondani.

Dark Vanilla, picit nekem erős a fűszer benne, de egyébként egy különleges és erős vanília illat.

Fruits of the Musk, vattacukros és édes illat, nagyon jó. Nem az én világom a nagyon édes, így nem vennék nagyot belőle, de nem tudom azt mondani, hogy rossz illat. Intense Tiaré és a Mukhallat szintén. Mukhallat nekem kicsit fura mondjuk, mű epres, de attól nagyon jó illat.

A Honey Aoud meglepően nem édes, hanem abszolút fahéjas illat, remek aoud alapon, egyedül a nyitánya az erős fahéj miatt nem választottam soha, az nekem sok volt.

Oud Dream, azt mondanám édeskés aoud, egyedülálló és különleges.

Nepal Aoud, kicsit nekem sok a nyitánynál, túl bőr, aztán az elmúlik, picit füstös lesz, imádom. Különleges és kellemes.

Oudrising, nagyon bőr illat számomra, abszolút kellemes, de ez már nagyon bőr egyszerűen. Aki ezt szereti, az imádni fogja, mert amúgy zseniális.

Red Aoud, valami elképesztően tartós, eszméletlen jó illat, én imádom.

Aoud Musk, a legtartósabb Montale szerintem, rákerült egyszer a kabátomra és hetekig éreztem rajta néha-néha. Nem is tudom, az hogyan volt lehetséges. Először a nyitány egyébként erős fás, aztán már a vége inkább púderes és kellemes. Azt mondják ez már férfiasabb illat, unisex persze mindenhol így kipróbáltam, nem bántam meg.

Intense Café, egyetértek az előttem szólóval, ez nagyon egyben van, remek illat, először kávé majd letisztul gyönyörűen, először megijedtem, hogy huhh ennyire kávés lesz végig, de nem.

Sweet Vanilla, a legjobb vanília illat, amit valaha szagoltam, egyszerű és nagyon kellemes, attól, hogy édes ez számomra teljesen viselhető, szinte ez az egy édes illat az, amire azt mondom, hogy bátran magamra fújom. A neve ellenére mondjuk nem olyan édes, de mindenképp az a kategória, főleg a nyitány.

So Amber, nagyon jó illat picit édes, picit virágos, semmiből sem sok, semmiből sem kevés, tartós, dicsérik sokan, nem megosztó illat.

Vanillia Extasy, nem durván vanília, kellemes, azonban nekem nem volt tartós.

Vanillia Absolu, első Montale parfümöm volt, ez inkább kesernyés vanília, mintsem édes, pont ezért választottam.

Gold Flowers, nagyon tubarózsa nekem, iszonyatosan virágos, aki mondjuk szereti a tubarózsát, élvezni fogja.

Oud Tobacco, nekem nagyon érződik a tonkabab, amit nem szeretek benne, egyébként egy jó illat és nagyon sajnáltam, hogy az az egy dolog benne van.

Aoud Melody és Moon Aoud már nem nagyon van forgalomban, egyik sem rossz, de egyik sem volt jó számomra, nem is tudom beazonosítani.

Egyébként a környezetemben megoszlóak a vélemények, ha ez van rajtam, eléggé. Azt vettem észre, hogy az édeskésebb és egyszerűbb Montale illatok mindenkinek bejönnek. A kicsit aoud vagy bőrösebb illatok már nem annyira. Nekem speciel pont a különlegesebbek a kedvenceim, a Red Aoud, Intense Café, Nepal Aoud és az Aoud Musk, esetleg a So Amber, ha valami édeskésebb és virágosabbra vágynék. Illetve szerintem a Sweet Vanilla is tetszeni fog, valamiért megfogott, egyelőre még csak a mintát próbálgatom ebből. :D

Ha adhatok egy tanácsot, érdemes szórófejes mintát vásárolni, én speciel csak az alapján tudom eldönteni, hogy tetszik-e az illat teljesen, ha viselem pár napig, azért. Szerintem ez a legbiztosabb módja.

Elnézést a sok beszédért, csak imádom ezt a márkát! :D

25/N

2021. febr. 23. 22:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Huh régi a kérdés, ezek szerint vannak néhányan, akik Montale illatok után kutakodnak, akkor én is akrualizálnám a kérdést.

Először is megerősíteném, hogy valóban érdemes mintát venni, szerencsére szinte minden Montale parfümből van. Az 1000-1500 ft körüli ára megéri, mivel nagyon intenzív illatok, a 2 ml-es minta is 3 apkalomra simán elég.

Nekem férfiként a red vetiver jött be, illetve az Oud Tobacco.

Egy kérdésem nekem is lenne, ha valaki tudja rá a választ, ne tartsa vissza: az Oud és az Aoud ugyanaz egyébként?

2022. szept. 18. 16:30
 10/11 anonim ***** válasza:
#9: Igen, csak az egyik angolul, a másik franciául jelenti az agarfa gyantáját.
2022. szept. 18. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!