Milyen tapasztalataitok vannak az ajak piercinggel és orr pc-vel kapcsolatban?
Ajak piercingem még nem volt, de Én is nagyon szeretnék.
A lényeg, hogy gyógyulás alatt ne vedd ki az ékszert, ne dohányozz, és ne igyál tejterméket. A gyógyulási idő 3-5 hét. Gyulladáscsökkentő kenőcsökkel kenegesd esténként, erre jók a; Betadine krém, Tetran kenőcs, kamilla tea, stb.
Belső tisztításhoz pedig Phlogosol oldattal való öblögetés. Érzéstelenítik, az meg már egyén függő, hogy fájni fog-e.
Orr piercingem volt, szúrattam, nem érzéstelenítették és borzalmas volt. Mindenképp csavaros végű piercinget vegyél az legalább nem esik ki. Nekem olyan volt aminek a végén volt egy kis bogyó... Egyik éjjel kicsúszott és reggel már nem tudtam visszarakni mert beforrt..
Orrpiercing-em van. Lidokain spray után szúrás, és ékszer berakása a menet. El se tudod képzelni, mennyire várakozáson alul fáj az, hogy átszúrják az orrod.:) Az a pillanat, mikor az ékszer megy be, az fáj, de az tényleg csak egy pillanat. Egy vékony műanyag cső segítségével csinálják.
(Ezek után elkezdtem szájsebészetre járni, vésés-húzás, ilyesmik, szenvedtem, mint a kutya. Visszamentem egy hónappal a szúrás után a szalonba, hogy kicseréltessem a piercinget egy másikra. A tetkós srác kivette, mert a piercinges nem volt bent. ,,Értek hozzá, nyugi, feküdj le!" - nem sikerült neki berakni az újat. Mikor megjött a piercinges srác, közölte, hogy a seb be van gyulladva. Ezt követően vagy két percig matatott az ékszerrel a gyulladt sebben - ez a szájsebészeti megpróbáltatások után kevésbé fájt, mint az egy mozdulat anno, mikor berakta.
Szóval: fájdalomküszöb / megszokás kérdése, hogy mennyire fáj.)
Ha be is van gyulladva, semmiben sem nyilvánul meg. Nem véletlen van annyi mindenkinek. Simán lehet elsőnek bevállalni. (Persze, azért ajánlott kezelni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!