Smink tippekre lenne szükségem?! (Bővebben lent)
15 éves lány vagyok. Az arcom inkább ovális alakú, mint kerek. Világos a bőrszínem. Türkizkék ruhában leszek.
Eddig nem nagyon sminkeltem magam, de most hétvégén tánc-vizsga-bál lesz és kiszeretném magam sminkelni, de egy gond van: nem tudom mire lenne szükségem és hogyan kezdjek hozzá. Nem szeretnék nagy valamit, csak egy egyszerűbb, natúr sminket. Viszont szép szeretnék lenni .
Leírom mi van itthon, miből tudnánk összehozni valamit:
-alapozó
-szemceruza
-szempillaspirál
-szemhéjfesték
-szájfény
-rúzs
Szerintetek ennyi elég vagy vegyek még valamilyen púdert vagy arcpirosítót hozzá?
Nagyon köszi a válaszokat. :) :*
Első lépésben alapozd le az arcodat. Amire különösen figyelni kell, hogy a hajtőnél, a fültőnél és az állon lefelé is szépen dolgozd el. Nagyon csúnya, maszkos hatássú lesz az alapozás, ha az áll vonalánál van egy éles vonal, ezért kell az állon is egy kicsit eldolgozni, valamint ügyelj arra, hogy nagyon vékonyan vidd fel az alapozót.
Ha viszont használsz alapozót, akkor vegyél egy jó minőségű, tartós púdert is. A púderrel tudod fixálni az alapozót, ez fontos, mert ha tánc közben izzadsz kevesebb az esély arra, hogy lefolyjon az alapozó.
A sminkelés egyik alapvető szabálya, hogy ha a szemet hangsúlyozod, akkor a szádat csak szolidan fesd ki vagy ha a szádat szeretnéd erősen festeni, a szemed legyen szolid.
Amit az előttem válaszoló írt, a tus nagyon jó ötlet. Ha nem akarsz tust venni, szemcerzával is helyettesítheted. Nekem az a tapasztalatom, hogy szemceruzával tompább, halványabb lesz a vonal, mint tussal. A tusnak, legalábbis nekem sokkal erőteljesebb színe van. Ez viszont nem baj, ha szemceruzát használsz, akkor nem lesz annyira drasztikus a hatás.
A szempilláid tövébe húzz egy vékony vonalat fekete szemceruzával. Fültisztítóval el tudod egyengetni, ha szükséges.
Ha szeretnél szemhéjpúdert használni, a belső szemzugba világos színűt tegyél és kifelé sötétísd. Kb. a szemhéj egyharmada legyen világos és a kétharmada sötétebb árnyalatú, ezt szépen dolgozd el. Szemhéjpúderből a barnát ajánlanám, szépen lehet vele dolgozni, nem túl feltűnő, sokaknál pl. a barna lágyítja az arcot, míg a fekete karakteresebbé teszi azt.
Azt viszont fontos tudni, hogy a szemhéjpúder színét mindig a szemszínhez és ruhaszínhet igazítjuk. A türkiz egy kicsit feltűnőbb, nagyon szép szín és szerintem a barna jó lenne hozzá, mert nem olyan feltűnő, mégis kiemeli a szemet.
Végül használj szempillaspirált és szájfényt vagy rúzst. Egy ilyesmi sminknél nem kell nagy hangsúlyt fektetni az ajkakra, a legjobb, ha a szád eredeti színéhez legjobban hasonító rúzst vagy szájfényt használsz.
Remélem tudtam segíteni, jó szórakozást kívánok! :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!