Mennyire fáj az ajak piercing, és milyen érzés telenítöt kapok rá?
Szia!
Általában az ajakpiercing szúrása így történik:
A piercinges egy tollal/filccel bejelöli a helyet, ahová szeretnéd, és megnézheted egy tükörben. Ilyenkor még módosíthattok, ha kicsit feljebb/lejjebb/jobbra/balra szeretnéd az ékszert.
Miután megbizonyosodtál, hogy a bejelölt hely megfelel, helyi érzéstelenítést alkalmaznak, azaz Lidocainnal befújják a szádat. Ezt nem szabad lenyelni! Jó esetben kapsz egy papírtörlőt, amibe kiköpheted.
Mikor kellőképp lezsibbadt a terület, a megfelelő vastagságú tűvel beszúrja az ékszer szárát, majd rácsavarja a golyót. Ügyelj, hogy a tűt előtted bontsa ki a csomagolásból, mert így tudsz megbizonyosodni arról, hogy steril.
A szúrás után 24 óráig nem ehetsz/ihatsz tejterméket, és nem dohányozhatsz. Jó, ha beszerzel egy patikából Corsodyl szájöblögetőt, és azzal öblögetsz napi hármat, és étkezés után az első két hétben, ez megakadályozza a bacik burjánzását. Betadinnal is lehet ecsetelni, nem árt neki, sőt.
Sok sikert.
Előttem szóló nagyon ügyesen leírt sokmindent.
Nekem még annyit mondott a srác, hogy vegyek tetran (fertőtlenítő) kenőcsöt, és kamillavirágzatot. (ezt pl dm-ben lehet is kapni)
Minden nap többször kellett egy kis kamillafőzetet készítenem (forralt vízbe pár kanál kamillavirágot teszek, leszűröm, és a sárga lé a főzet) ezzel a főzettel meg kis fülpiszkával szépen lemosnom kívül belül a lyukat. Úgy is, hogy kihúztam picit az ékszert. Kicsit nehéz, mert az első napokban be fog kicsit dagadni. Nekem nem fájt nagyon, csak kicsit kellemetlen érzés volt. Szóval lemosod szépen a főzettel, és utána ugyancsak fülpiszkával rákenegetsz egy kis tetran kenőcsöt. Belül és kívül is.
A szúrás nem fáj, a lidocain miatt nem érzel semmit. Mialatt szúrja, csukd be a szemed. Nekem kb 2-3 hétig gyógyult a seb, az első napokban persze többet kell kenegetni (én a munkahelyemre is elhoztam a kenőcsöt) aztán ahogyan gyógyul folyamatosan szépen elhagyni.
Nekem kb 2 éve van és imádom a piercingem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!