Hogyan tanuljak meg szépen sminkelni?
Nagyon szeretem [szeretném] a sminket, csak az a gáz, hogy nem igazán tudok sminkelgetni.
Imádok szép ruhákba öltözni, megcsinálni a hajam, kiegészítőket válogatni, stbstb... De szeretném, ha nem csak szép ruha lenne rajtam, hanem szépen ki lennék sminkelve is.
Az a fő problémám, hogy nem merem belülről kihúzni a szememet szemceruzával, mindig könnyezik tőle a szemem. Nem tudom szépen használni a szempillaspirált, mert mindig csomósak lesznek tőle a szempilláim, aztán ha pislantok egyet, akkor máris fekete folt van a szemem alatt. Nem tudom szépen kifesteni a szemhéjamat, mert mindig maszatos, csúnya lesz. Úgy érzem, hogy nem tudom normálisan kiszedni a szemöldökömet, mintha mindig másmilyen lenne a 2, kozmetikushoz pedig nem merek elmenni, mert túl vékonyra szedné ki. Azt sem tudom, hogy kéne az orromról elvonni a hangsúlyt.
Szóval YOUTUBE-on kívül valami más ötlet?
Köszönöm :)
Ezek csupán kis dolgokon múlnak.
Természetes, hogy a vízvonalad kihúzásától eleinte kicsit könnyezik a szemed, ilyenkor pislogj sűrűn vagy válts szemceruzát, lehet, hogy az az oka.
A szempillaspirállal próbáld cikk-cakkosan kifesteni a szempilláid, ha kell húzd rajta többször végig. A cikk-cakkos mozgás jobban szétválasztja a pillákat. Nekem ez vált be.
Ha kifestetted, akkor várj pár pillanatot, kb. fél percet, míg kicsit megszárad, ha kell legyezgesd a kezeddel. (bár én ilyen pandamaciszemeket szempillaspirálozás után csak tüsszentéskor tapasztalok) Vagypedig egy fülpiszkálóval törölgesd le a felesleges festéket, ami rád ragadt.
A kozmetikus is ki tudja vastagra szedni a szemöldök, csak meg kell neki mondani, hogy nem szeretnéd vékonyra. De ha ez ellenére is egyedül akarod szedni, akkor segít ha a szemedhez viszonyítassz a csipesszel méreteket az egyik szemről a másikra.
Az orrodat próbáld kontúrozással vékonyabbá tenni, de sokszor hangsúlyos egy nagyobb orr.
Magát a sminkelést pedig sok gyakorlással tudod elsajátítani, én személy szerint sok sminkblogot és sminkvideót nézek.
Köszi a válaszod :)
Nem avval van a gond, hogy a vastag szemöldököt szeretem, mert a vékony tetszik, de mikor valakinek csak egy csík a szemöldöke, szerintem az már túlzás. :D
Tudnál ajánlani pár sminkblogot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!