Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Károsak a színes kontaktlencsék?

Károsak a színes kontaktlencsék?

Figyelt kérdés

Szeretném a szemem színét megváltoztatni és gondoltam a színes kontaktlencsékre.Régebben már volt nekem,de csak nagyon ritkán használtam.Szuper volt,szerettem.

Most viszont szeretném gyakrabban is használni,akár ugy,hogy veszek 2 hetes lencsét,mit 2 hetente fogok cserélni.Annyi lenne a kérdésem,hogy ez nem tesz kárt a saját szememben,látásomban stb..? Tudom,hogy elvileg nem,de mégis..én ugy gondolom,hogy bármennyire vékony,rugalmas stb is az a lencse,mégiscsak van valami az ember szemén ami nem oda való...szóval nem tudom..Tanácsok?

2009. ápr. 12. 12:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Én a látásromlásom miatt hordok dioptriás kontakt-lencsét, de soha nem jutott eszembe hogy színeset vegyek. ;)

Ha csak sima színes lencsét hordasz, akkor a szemed nem fog romlani tőle.

2009. ápr. 12. 12:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs semmi ismert mellékhatása, max. a szemszárazság és be is gyulladhat de ezt úgy is észre veszed magadtól is. Másról nem tudok.
2009. ápr. 12. 15:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Sztem nincs semmi káros hatása.:) Ismerek olyanokat, akik hordanak kontaklencsét, egy valakit, aki csak azért hordja, mert kék színű szemet szeretett volna, de nem hallottam semmi káros hatását.:)
2009. ápr. 12. 17:11
 4/7 A kérdező kommentje:
De pl az a szines kontaktlencse ami teljesen elfedi az eredeti színt..szóval bármiylen ultravékony ,az akkor is ott van a szemen,nem? És ez logikával kikövetkeztetve mégsem oylan jó,vagy már nem is tudom:(
2009. ápr. 12. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy ismerősöm, akinek a szinestől úgy begyulladt a szeme,hogy majdnem megvakult. A simától meg semmi baja nem volt. Lehet,nem a szín miatt volt,hanem allergiás volt másfajta lencsére,de lehet tényleg a szín miatt volt, nem tudom. Engem a nővérem úgy beszélt le róla,hogy mivel a "szem a lélek tükre",lehet beleszeret valaki a szemembe,és ha kiderül,hogy nem is olyan,akkor csalódás éri a fiút :D Sikerült is lebeszélnie..azóta van barátom,és imádja a szemeimet x)
2009. ápr. 12. 18:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Értem mire gondolsz, azt hiszem...

Szerintem nem kell aggódnod, a szemed az a része nem lesz "elfedve" amivel látsz. A "színes" résznek pedig szerintem nem lesz baja attól, hogy pl. nem kap fényt :))) amúgy biztos kap ezt csak példának írtam.

De kérdezd meg a szemorvosodtól vagy ha majd veszed a lencsét kérdezz meg ott valakit, hogy mit gondol.

De szerintem nincs különösebb mellékhatása, max annyi probléma van vele mint egy rendes lencsével, hogy nehéz behelyezni cserélgetni kell stb-stb.

Én is színeset szeretnék majd amúgy ráadásul én lilát akarok, mert nekem az áll a legjobban.

2009. ápr. 12. 23:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem alapból a színezés miatt gyulladt be annyira a szóban forgó illető szeme, hanem attól, hogy ezek a lencsék kevésbé szellőznek és nem biztos, hogy a megfelelő fajtát választotta. Nagyon utánna kell kérdezni. A dioptriás lenscsék egy része is enyhén színezett, hogy meg lehessen találni a folyadékban. Egyébként a szivárványhártya épp azért van, hogy óvja a fénytől a szemet, szóval nem hinném, hogy káros lehet a színének megváltozása. Amíg a pupilla nincs túlzottan elfedve, nem károsodik vagy gyengül a látás.
2009. ápr. 13. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!