Hogyan szokjak le a sminkelésről? (bővebben. )
20/L
Minden nap (még hétvégén is ha nem mozdulok ki, csak a családom lát) sminkelnem kell.
Ha csak a sarki abc-be ugrok le 10 percre előtte mindig megigazítom a sminkem, amit már reggel felrakok még mielőtt valaki meglátna.
Most nincsenek súlyos bőrhibáim, tinikoromban nagyon pattanásos voltam, mindig vastag alapozórétegbe mentem suliba. A sok gyakorlásnak köszönhetően megtanultam, hogyan ne legyen maszk hatású, szóval nem néztem ki rosszul, csúnyább voltam smink nélkül. Mára már nincsenek pattanásaim, kinőttem hál'istennek, de még ma sem bírok smink nélkül lenni.
Minden nap alap az alapozó, szemceruza, szempillaspirál, még ha tudom, hogy nem is fogok elmenni itthonról. Senki nem is látja így az "igazi arcomat, tekintetemet" de azt is szégyelleném ha a szüleim bőrhibát vagy akármit látnának az arcomon.
Nem mertem soha a barátomnál aludni, mert nem akartam, hogy lássa a reggeli smink nélküli fejemet. Nem tudom így hogyan lesz valaha férjem vagy komoly élettársi, együtt élős kapcsolatom.
Lehet röhögni, hogy milyen súlyos gondjai vannak egyeseknek, de ez nekem tényleg szar.
Ilyen nekem is volt, pár éve, most 18 vagyok, eljutottam odáig, hogy nincs is kedvem hozzá, csak ha megyek valahova pl vizsgázni vagy alkalomra, bulizni, de ha csak a boltba megyek, elég egy napszemüveg is. Látom a különbséget persze,sminkkel magabiztosabb vagyok, még ha csak szempillaspirál van rajtam akkor is, de ennél sokkal fontosabb dolgok vannak, nekem most pl a tanulás, be akarom bizonyítani, hogy nem csak szép vagyok, okos is. Jahh meg igen, árt a bőrnek a sok smink, én lépésről lépésre "tettem le" a sminket, először csak a szemceruzát hagytam el, aztán az alapozót a korrektor meg a szempillaspirál az marad, ha suliba megyek, de a többit ha nem muszáj akkor nem kenem fel.
Nekem is volt olyan, hogy hétvégén, sőt még a hétvégi buli után itthon kifestettem magam, mikor senki se volt itthon pl, de rájöttem, hogy ez időpocsékolás meg el is kenődik, fölösleges.
Én is eléggé sminkfüggő vagyok, alapozó, púder, pirosító, szempillaspirál meg szemceruza mindig van rajtam, de igyekszem ezt kordában tartani, mert nem tesz jót, ha mindig sminkben vagyok. Otthon teljesen felesleges. Ha a családot babakorodban sz@ros seggel szépnek és édesnek tartott, attól sem fognak megrettenni, ha smink nélkül látnak:) A sarki abc-be való leugrás meg haosnló program esetére vettem egy óriási légynapszemüveget, ami bár nem a legesztétikusabb dolog a világon, de ápol és eltakar:)
A barátod meg hidd el, ha tényleg szeret, akkor smink nélkül is gyönyörűnek fog látni! Ez nekem is problémát jelentett az első együttalvásnál, főleg, hogy egy hajnalig tartó buli után történt - gondolhatod, reggel hogy néztem ki. De tetszettem, az a lényeg, úgyhogy ez pláne ne riasszon el az együtt alvástól!
Bocsi a regényért^^
Szerintem csak a mennyiséget próbáld első körben csökkenteni, pl próbáld meg, hogy csak a szemedet fested ki, de nem teszel fel alapozót otthonra és csak akkor sminkelsz, ha mész valahová. Aztán jöhet az, amikor csak szempillaspirált használsz otthonra.
Azzal semmi baj nincs szerintem, ha utcára mindig sminkelsz, én is szoktam, sőt, anyukám is ezt tanította. Egyedül az alapozó az, ami felesleges, ha szép bőröd van, meg otthon jobb lenne, ha inkább a levegőn lenne a bőröd, de egy szempillaspirál vagy egy szemceruza semmit nem árt amúgy, csak ne aludj benne.
A barátodnál alvással meg ha már a szempillaspirálig eljutottál nem lesz gond, mert a szempilláidat kozmetikussal is befestetheted, és akkor smink nélkül is feketék a pilláid. Meg különben is, itt a nyár, menj el strandra az segít leszokni a sminkelésről.
Egyébként eleinte az alapozót helyettesítheted színezett hidratálóval, ha túl élesnek érzed a váltást.
az nem jó, vennék a legközelebbi DM-be mindent
egy lakatlan szigetre kéne vetődnöm
tnap 14:14 vagyok...
neten olvass utánna milyen káros hatásai vannak hátha attól elmegy a kedved...:)vagy párhétre rakd el a smink cuccod és ne mozdulj ki a házból...talán elmúlik ez a szenvedély:):D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!